Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice predvsem medijski izdelek

predvsem medijski izdelek

ŠPORT – SLOVENSKO SMUČANJE

Predvsem medijski izdelek

Jutri in pojutrišnjem naj bi v Mariboru bila običajna smučarska “Zlata lisica” ali bolje povedano “Golden Fox”, kot opozarjajo plakati po Ljubljani. Tisti pogojnik se letos nanaša na to, da tekma ne bo v Mariboru, kjer na Pohorju malodane cvetijo trobentice, pač pa v Kranjski gori.

Težave s Zlato lisico so dokaj običajne, pomanjkanje snega je prej pravilo kot izjema in vsako leto se že dva tedna pred tekmo vrstijo dnevna poročila o pripravljenosti prog. Presenetljivo, saj bi moral biti sneg nekje, kjer se smuča, samoumeven, ne pa božji dar. Napori mariborskih organizatorjev se mi včasih zdijo že kar smešni in nekoč sem prijateljico iz mesta ob Dravi vprašal, kolikšno zalogo ledu iz hladilnika bo prispevala na pohorske zelenice.

Morda me bo v soboto ali nedeljo Tina Maze osmešila, toda kot so nemalokrat brezplodni in skoraj vsako leto kiklopski napori Mariborčanov, tako je vse bolj brezplodno ( to se pravi brez plodov) slovensko smučanje. Pri življenju ga ohranjajo le še mediji. TV Slovenija ima športnega urednika, ki je konkurenci prepustil nogometno SP in Ligo prvakov, v preteklosti tudi že Union Olimpijo, le smučanja ne bo dal. Če bi bilo po njegovem bi slovenski

evrski kovanci imeli upodobljene Matejo Svet, Jureta Franka, Roka Petroviča… Zato tudi TVS smučanje vedno znova povzdiguje v nebesa.

Nekateri tiskani mediji ne zaostajajo, poročila so izčrpna, redko kritična, kljub vse bolj klavrni podobi slovenskega smučanja. Prišel sem do zaključka, da se to dogaja zato, ker je smučanje tisti šport, pri katerem lahko slovenski novinarji prepotujejo daleč največ sveta. Tak novinar pa bo težko začel poročati slabo o lastni skledi – sicer mu bodo pač nekega lepega dne dejali “veš, ne boš šel v ZDA poročat o 34. in 47. mestu, boš kar po

televiziji gledal…”

Zdaj bo kdo rekel, ja, pa saj je smučanje slovenski narodni šport!! Tu sem prišel do zanimivih praktičnih opažanj, ob katerih bi se Bojanu Krišaju (zagovorniku teorije, da bi Slovenci ne smeli investirati v nogomet, košarko… pač pa v posamične športe, zlasti smučanje) naježili lasje. Za smučarske prenose med prijatelji nikoli nisem zasledil kake posebne evforije, tudi ko so bili dosežki precej boljši; če bi utegnil zrihtati kakšno akreditacijo so me spraševali za nogometno reprezentanco, Union Olimpijo, rokomet, za smučanje pa še nikoli; in, kar je res, je res… veliko Slovencev sploh ne smuča!!!

(dimkrizman@yahoo.it)

primorski dnevnik , 5 januar

Večinoma se strinjam, ampak kmalu bo drugače, če

drži napoved v Poletu, da bo Lukoil sponzoriral

Union Olimpijo z milijonom €. Tako je napisal

Franci Božič, a ne vem če je res.

LP!

Ulrik

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close