Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine predpogodba

predpogodba

Zanima me, kaj storiti v tem primeru.Prodajam stanovanje,kupil bi ga nekdo, ki nima državljanstva Slovenije. Naredila bi predpogodbo, dal bi mi aro, on bi pa moral čakati, da ga izpišejo iz “drugega” državljanstva, s tem da bi to mogoče trajalo par mesecev…zato rabi predpogodbo. Ne vem kaka finta je s to predpogodbo??
Sicer bi prodajala preko agencije, ampak vseeno me zanima, če je to v redu ali ne?
Kakšno garancijo mi da agencija, če se kej zaruži?

Odskodninska odgovornost agenta z licenco do 170.000 EUR, ob predpogodbi je sicer dogovor o placilu are, vendar po zakonu sele ob podpisu prodajne pogodbe, v takem primeru se sklene pogodba pri notarju z notarskim zapisom, seveda je vprasanje ali bo notar tak posel sploh dovolil

“v takem primeru se sklene pogodba pri notarju z notarskim zapisom, seveda je vprasanje ali bo notar tak posel sploh dovolil”

Ali lahko pojasnite, Čemu pogodba v notarskem zapisu “v takem primeru”?

Želel sem omeniti,da nisem prepričan ali bo notar požegnal posel, če je kupec izven evropske unije, če je kupec iz EU, potem mislim, da ne bo težav, dokler ga seveda ne izpišejo iz državljanstva “južne sosede”?
LP

Ne glede na to, kaj bi/bo storil notar, niti slučajno ne bi sklepala poslov z nekom brez državljanstva.
Naj se kupec najprej izpiše od koder že koli in nekam vpiše, potem pa sklepaj pogodbe z njim.
Poišči drugega kupca.

Hmm… niste napisali, katero državljanstvo sploh ima in na podlagi česa naj bi pridobil Slovenskega. Verjetno zaradi tega, ker vam to ni znano?

Predpogodba je pogodba, s katero se obe stranki zavežeta kasneje skleniti (v našem primeru) prodajno pogodbo.

S predpogodbo ne potrebujete hoditi k notarju, vendar pa:
– ste odgovorni, če pred iztekom roka ali pred izpolnitvijo pogoja prodate nepremičnino komu drugemu
– se zavezujete, da boste postavili za lastnika nekoga, ki zaenkrat to ne more biti
– prevzemate dobršen del tveganj nase.

Vsekakor pazite na svoje pravice in morebitne nejasnosti (v primeru da se odločite da podpišete predpogodbo) razčistite pred podpisom pogodbe. Smotrno je, da v primeru, da predpogodbo ne sestavlja vaš pooblaščenec, besedilo date v predogled komu, ki ima s takimi zadevami izkušnje.

PravniPoduk.Com – pravni nasveti, sestava aktov, pravno svetovanje

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close