predpogodba
Zanima me, kaj storiti v tem primeru.Prodajam stanovanje,kupil bi ga nekdo, ki nima državljanstva Slovenije. Naredila bi predpogodbo, dal bi mi aro, on bi pa moral čakati, da ga izpišejo iz “drugega” državljanstva, s tem da bi to mogoče trajalo par mesecev…zato rabi predpogodbo. Ne vem kaka finta je s to predpogodbo??
Sicer bi prodajala preko agencije, ampak vseeno me zanima, če je to v redu ali ne?
Kakšno garancijo mi da agencija, če se kej zaruži?
Hmm… niste napisali, katero državljanstvo sploh ima in na podlagi česa naj bi pridobil Slovenskega. Verjetno zaradi tega, ker vam to ni znano?
Predpogodba je pogodba, s katero se obe stranki zavežeta kasneje skleniti (v našem primeru) prodajno pogodbo.
S predpogodbo ne potrebujete hoditi k notarju, vendar pa:
– ste odgovorni, če pred iztekom roka ali pred izpolnitvijo pogoja prodate nepremičnino komu drugemu
– se zavezujete, da boste postavili za lastnika nekoga, ki zaenkrat to ne more biti
– prevzemate dobršen del tveganj nase.
Vsekakor pazite na svoje pravice in morebitne nejasnosti (v primeru da se odločite da podpišete predpogodbo) razčistite pred podpisom pogodbe. Smotrno je, da v primeru, da predpogodbo ne sestavlja vaš pooblaščenec, besedilo date v predogled komu, ki ima s takimi zadevami izkušnje.
PravniPoduk.Com – pravni nasveti, sestava aktov, pravno svetovanje
Forum je zaprt za komentiranje.