Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Predmenopavza

Predmenopavza

Stara sem 50 let in zgleda, da sem prišla do nove točke T. Predmenopavza. 🙂
Ponoči se potim, menstruacije imam različno dolge in nikoli ne vem, kdaj bo uletela. Psihično sem zelo občutljiva. Obenem pa me zadnje čase muči še vrtoglavica in občasne slabosti. Je lahko tudi to dvoje znak za novo dogajanje v telesu? Ker sem zadnje dni res v zelo slabi koži, vas prosim, pomagajte mi razrešiti to dilemo. K zdravniku zaradi čisto naravnega dogajanja pač ne bi šla, če ne bo pač nujno.

V bistvu si si že sama odgovorila. Začni brati nove forume (menopavza, klimakterij, življenje po 50-tem) in ti bo marsikaj jasno. Menda čez nekaj časa mine 🙂 pri meni še ni ….

to ti je že menopavza. pred menopavza je ravno nasprotno od depresije. v predmenopavzi je ponavadi ženska bolj zainteresirana za seks kot v mladosti.znak menopavze ti je padec libida to je siguren znak

Če imaš dolge krvavitve, je prav, da obiščeš zdravnika, da ti pregledajo kri. Lahko si anemična in bi potrebovala železo. Tudi vrtoglavice so zelo hude. Lahko te doletijo med vožnjo in povzročiš nesrečo! Tudi mene so mučile hude vrtoglavice, sem si jih pa zelo umirila s tabletami Torecan.
Menopavza je povsem normalno obdobje v življenju žensk. Medtem, ko nekatere nimajo prav nobenih problemov, je za druge menopavza cela drama. Hude krvavitve, abrazije maternice, nespečnost, razdražljivost, omotica, depresija, vrtoglavice, vročinski oblivi .. in še bi lahko naštevala. Ko začne telesu primanjkovati estrogen, večkrat pride tudi do visokega krvnega pritiska, holesterola. Prav je, da se posvetuješ z zdravnikom.
Bo pa počasi minilo. Kar korajžno, vse moramo to dati skozi.

Ene matra že prej. Mojo pri 45.

Moja je pri 45 dobesedno znorela za seksom pa tam nekje do 53.Ta leta so bila najboljša kar je možno.

V primitivnih skupnostih menopavze sploh ne poznajo. Manj razmisljas o njej boljse zate.

rekla ena znana: pozdravljena vročina, uniči vse bacile v meni in tudi slabe misli

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close