Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Predlogi za potovanje v Švico

Predlogi za potovanje v Švico

Prosim predloge za potovanje v vzhodni del Švice. Tudi z zobato železnico bi šli, ampak kako naj to kombiniramo z avtom.
Hvaležna bom za vse odgovore.

Hvaležni boste za vse odgovore. To ste pa res lepo napisali. Sem vašo temo že kar nekaj časa opazoval, pa nič nič, nič. Nobene aktivnosti v vaši temi kot, da vse spi spanje pravičnega. Sedaj, ko sem to napisal bo vaša tema splavala na vrh in mogoče kdo razmišlja kakor vi.
Bomo videli…
Pustimo se presenetiti…

Morda pa v Švico ne potujejo. Sem že sama pričela internet raziskovanje. Zermatt kaže, da bo ena destinacija

Zermatt je v bistvu kanton. Videl sem na zemljevidu. Videl sem tudi Gornergrat Bahn. Po naše bi rekli Gorni grad. Bahn, kot autobahn…avtocesta.
Gornjegrajska cesta

pozdravljeni, sama se morda mnenja da je bolje iti v Nemčijo, ki je 7 min stran od Švicarske meje. No vam povem kako smo mi šli. Iz Slovenije smo odšli do Innsbrucka tam smo spali 2 krat si kgledali mesto in odšli fo Nemčije. Kjer smo spali 7x. Vmes smo velikokrat odšli v Švico vendar tam se ne splača spat saj je zelo drago. Sploh Zirich. V Švici smo si ogledali slapove mislim, da se imenujejo REN, Zerich, Basel, ki je res zelo lepo mesto, Saint and Rain, Lucern. Ostalo pa smo si potem ogledali v Nemčiji tudi slapove, Lindau, Freiburg, Triberg, otok Minau res priporočam oglet zelo lep otok poln cvetja. Kasneje po 7 dneh smo pa odšli do jezera Como v Italiji, kjer smo bili 4 dni. Ogledali smo si Milano, Como.

Pomota.
Valais je kanton.

O madona… kakšne izpeljave mest! Sploh ne vem, kje ste bili v CH?

Valais,
sliši se zelo francosko.

Ha, ha, ha, je pa najbolj runklast kanton! Zavijajo k norci.

Ha, ha, ha, je pa najbolj runklast kanton! Zavijajo k norci.
[/quote]

Ne vem kdo vse te naše komentarje bere, ampak avtorica je izrazito povezana s Švico.

Avtorica je odprla krasno temo, kjer bi se dalo debatirati razne stvari. Štirje narodi tvorijo Švico. Nemci, Francozi, Italijani in seveda Reto-Romani. Vsi ti narodi že zelo dolgo časa živijo v nekih miroljubnih odnosih. Ko sem bil še majhen sem v neki reviji, ki je izhajala pri nas bral o Viljem Tell-u. Ta revija se je imenovala Vseved.

Za začetek predlagam obisk Basla z vlakom. Direktni spalni vlak pelje iz Ljubljane v Zürich. Tam si lahko ogledate to mesto v dnevu ali dveh. Nato se z vlakom švicarskih železnic odpeljite v meni čudovito mesto Basel ki je sicer v švici ampak meji na Nemčijo in Francijo. Sami smo imeli tako prenočišče v Franciji.

Kakorkoli gre za čudovito srednjeveško mesto, ki po besedah pisatelja Lojzeta Kovačiča nekoliko spominja na Ljubljano.

V poletnih mesecih je Basel še posebej super ker se meščani in turisti kopajo v Renu. In sicer kupiš napihljiv šlauf za varnost s katerim greš v reko. Nato pa te tok odnese dolvodno kakšen kilometer. In potem spet ven in nazaj in spet v vodo. Meni je bila izkušnja super.

Še utrinek iz letošnjega leta:

Vaš link

Plava se pa res čez središče mesta. Staro in mlado.

O madona… kakšne izpeljave mest! Sploh ne vem, kje ste bili v CH?
[/quote]

Ti se pa raje posmehuješ, namesto da bi kaj pametnega napisala. A nisi ti v Švici? potem bi že morala kaj vedet in napisat. Ampak se ti bolj smiselno zdi norca delat ne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close