Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice predlogi ogledov dunaja, kje parkirati

predlogi ogledov dunaja, kje parkirati

Prosim za vaše izkušnje in nasvete pri izletih na Dunaj.

Predvsem me zanima, kje parkirati, šli bi jutri. Kje naj kupim zemljevid, tu ali kje na Dunaju, če je potreben.

Ogledali bi si Schoonbrun (ne vem, kako se prav napiše) in nekaj znamenitosti, ki so bolj na kupu, da bi lahko hodili peš.

z enim o in dvema pikcama Schönbrun :-), žal pa Dunaja ne poznam, tako da naj ti kdo drug odgovori.

Zadnja sprememba (21-05-05 15:23)

Ob nedeljah s parkiranjem na Dunaju (tudi v Hofburgu; pred Kunsthistorisches Museum) ni problema…

A so to organizirani parkingi, je treba plačati parkirnino, prosim?

Pozdravljena Vira!

Oglasam se kot “insider”, saj delam na Dunaju in povrhu vsega se v turizmu.

Torej, mislim, da zemljevida ne boste potrebovali, drugace pa ga lahko kupite na vsaki avstrijski bencinski crpalki. Do Schönbrunna pridete najenostavneje, ce iz avtoceste zavijete proti centru (Zentrum). Pozor! Trenutno opravljajo gradbena dela na avtocesti in zato izhoda za center ni tezko spregledati. Izhod za center je takoj za izhodom za St. Pölten! Potem pridete do krizisca, kjer morate zaviti za “Altmannsdorf” od tam dalje pa je Schönbrunn ze lepo oznacen.

V Schönbrunnu (www.schoenbrunn.at) imajo dve razlicni turi – Imperial (8,90 EUR) in Grand (11,50 EUR). Ce Vas zadeva zelo mocno zanima, vzemite Grand, ki je daljsa, drugace pa Imperial povsem zadostuje. Zraven dobite “audio guide” (slusalke), ki pa zal se ni na voljo v slovenskem jeziku.

Po Schönbrunnu priporocam, da greste v 1. okraj, torej v historicni center mesta in parkirate avto na kaksni izmed ulic. Mislim, da bi v Schönbrunnu (tam kjer se kupujejo vstopnice) morali imeti brezplacne nacrte mesta z oznacenimi znamenitostmi.

V nedeljo za parkiranje na ulicah ni potrebno placevati parkirnine. Sicer so na voljo tudi parkirne garaze, a so le-te izredno drage. Vse zanimivosti lezijo na ali znotraj krozne ulice “Ring”, ki obkroza 1. okraj in po kateri lahko vozite le v eno smer (v smeri urinega kazalca). Znotraj centra se lahko premikate pes ali pa s tramvajema stevilka 1 ali 2 (oba vozita krozno po Ringu). Priporocam Katedralo Sv. Stefana, Opero, Hofburg (www.hofburg-wien.at), Spansko jahalno solo, Mestno hiso itd. in seveda obe glavni ulici v coni za pesce “Kärntner Strasse” ter “Graben”.

Zvecer, ce boste se pri moceh, priporocam se “Prater” (zabaviscni park, kjer se nahaja veliko kolo oz. “Riesenrad”, od koder imate fantasticen razgled na Dunaj). Poleg tega je v Prateru tudi zelo dobra in priljubljena restavracija “Schweizerhaus” (www.schweizerhaus.at), ki slovi po pecenih kracah. Hmmmmm!

Upam, da so moji nasveti prisli pravocasno.
Zelim Vam prijeten izlet na Dunaj!

Lep pozdrav,
Pepson

Hvala za izčrpne informacije, zelo mi bodo v pomoč. Zemljevid sem kupila, bo prišel prav še v naslednjih letih, pa tudi posodim ga lahko prijateljem in sorodnikom, stal je 1.650,00 Sit. Zdaj si nameravam sprintati nekaj spletnih strani o Dunaju, na podlagi teh strani, zemljevida in gornjega posta bom pripravila en načrt, ki ne bo preveč zahteven, nekaj si moramo pustiti še za naslednje obiske.))))))))

Hvala za dobre želje, prej sem gledala, da je luna že skoraj polna – nevarnost prometnih nesreč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close