predlog
Ja, Mishika, saj sem tudi jaz mislila “en recept je tu”, na tem forumu. Jaz pa sem se odločila za tisto kremo, ker imamo tu drugačno (meni se zdi precej mastno) kislo smetano in jo ne bi dajala toliko v pecivo. Sicer imam pa rada (slovensko) kislo smetano… meni ljuba malica – lonček kisle smetane in bela žemljica :o)
Pozdravček!
Vladka
Mishika, ne bo šlo, skuto je pa še težje dobiti oz. skute, take ta prave, malo kiselkaste, ki jo poznamo v Slo., se sploh ne dobi. Kupujem pa nek sveži sir, edinega, ki sem našla, da je brez dodane soli in s tem delam npr. štruklje ali sirov zavitek. Edino, če bi morda poskusila zamenjati z jogurtom, te niso prav kisli, so pa tudi kar gosti…
Je pa tale nadev, ki je skoraj enak Raffaelo kroglicam, ki jih delam jaz, tudi tako dober, da niti ne vem, če bom že kmalu eksperimentirala.
In za jutri še vedno tehtam odločitev… naj spečem Saherco ali Bounty…
Danes sem delala princeske, pa jih ni več 🙁
Pozdravček!
Vladka
Poizkusi tole: MAKOVO PECIVO (kocke)
4 rumenjaki
4 beljaki – sneg
2 jogurtova kozarca (2 dl) skladkorja
2 j.kozarca moke
2 j.kozarca mleka + 2 j.kozarca mletega maka (20 dag) = skuhaj
1 j.kozarec olja
1 žlička sode bikarbone
1/2 pecilnega praška
V kuhan ohlajen mak zamešaj vse sestavinw, na koncu rahlo vmešaj sneg.
Peci 30 minut na 150-170°C v večjem kvadratastem pekaču
OHLADI
Po vrhu premaži s čokoladnim prelivom (lahko tudi limonovim)
10 dag jedilne čoklade
10 dag margarine
10 dag mletega sladkorja
2 žlici ruma
Namaži na pecivo, ohladi, Razreži na kocke.
Preliv lahko kupiš tudi v vrečki že pripravljen, ga segreješ in preliješ…..
Hej Vladka,
kaj pa če bi sama probala delat skuto doma? Potrebuješ le mleko in krpo, na kateri se bo čez noč odcejevala skuta in zjutraj že hop po njej (če je ne uspeš shranit za zavitek ali štruklje) 🙂 Jaz je na tak način sicer še nisem delala, a mnogi so in pravijo da je takšna skuta zelo dobra.
Če te zanima, ti bom našla kak recept kjer je to bolj natančno opisano.
LP Zala
PS: js se kar nazaj v SLO preselim, če ne bi mogla kupit skute 😉
Hej,Vladka! Jaz si pomagam tako,ce skuta nima tistega kiselkastega okusa:
enostavno primesam v skuto sok pol ali cele limone. Moja nona je delala skuto sama(kravica) in potem je vedno dodala sok.Tudi v njenih receptih je
za zavitek pisalo: skorjica in sok od limone.Mogoce bos tako lahko popravila okus kuvajtske skute.Sicer jaz rada kupim naso sladko albuminsko skuto. Lep pozdrav Babi
Babi, točno, limonin sok se lahko uporabi tudi za sirilo pri pripravi skute.
Torej Vladka, mleko segreješ in dodaš limonin sok (to sem tudi že jaz enkart delala) in nato se mleko sesiri v takšne delčke lai nekaj takega…tisto mešaš in še segrevaš, natop daš na krpo da se odcedi.
Mislim da bom tudi js poskusla enkrat.
LP Zala
Ma ja, dajte probat same naredit skuto, res je simpl. 🙂
Meni se je tudi zdelo ful komplicirano, ko je doma moja mama to vcasih delala, pol sem pa sama enkrat probala, pa ni bolj simpl zadeve. Pa se taka fina suha skuta pride, da se da super porabit za npr. pitulice.
BTW, je pa zadnjic ravno oni American, ki je sedaj na obisku pri svoji punci Svedinji, prisel v kuhinjo tocno takrat, ko sem jaz delala skuto in je samo zijal. Je rekel, da se nikoli ni slisal, da bi kdo sir sam delal. Pa sploh ni mogel razumet, da zakaj jaz tega raje enostavno ne kupim. :))))
Forum je zaprt za komentiranje.