Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Predlagajte mi izlet za tri dni!

Predlagajte mi izlet za tri dni!

Ker ste tu z vsemi žaubami namazani mi prosim predlagajte kakšen izlet za tri dni da ne bi zapravili celo premoženje. Recimo 2-3h voznje iz lj. Zanima nas skoraj vse! Tri odrasle osebe! Torej kje sta kaj bili ,da je bilo lusno in ne predrago? Najraje imam naravo in lepa mesta.
Hvala za kakrsen koli nasvet!

Budimpešta

V Italijo kamorkoli, povsod je fajn.
Recimo Padova-Vicenza-Verona-(mogoče še Mantova)-Gardsko jezero in domov.
To je recimo v okviru 2-3 ure vožnje.
Odpreš google zemljevid, si pogledaš, kje je kaj, malo poguglaš, kaj je tam za videt, na bookingu (ali kje drugje) rezerviraš prenočišče … Tako se jaz lotevam načrtovanja izletov ali potovanj.
Ali pa poglej, kam vozijo agencije, recimo Ars Longa ima zanimive izlete, tam lahko prekopiraš kompleten itinerar, samo prenočišče moraš sam poiskat.

Budimpešta ni 2-3 ure vožnje iz Ljubljane.
Že do Murske Sobote je skor 2 uri …

Budimpešta ni 2-3 ure vožnje iz Ljubljane.
Že do Murske Sobote je skor 2 uri …[/quote]

dobro 3-4, ma se splača 😉

A to si mislila izlet v Sloveniji, oddaljen 2 – 3 ure iz Lj, kjer bi za dve noči nekje prespali? Ali da bi vsak dan posebej se vozili iz LJ in nazaj?

Mi smo običajno navdušeni nad Kranjsko Goro (poletno sankališče, sprehodi…, v okolici še Martuljkovi slapovi, slap Peričnik, Planica, Vršič…), letos pa gremo najbrž v Laško in tam malo pohajat naokrog.

Izlet do Kranjske Gore lahko kombinirate tudi s skokom čez mejo v Avstrijo – Beljak, Celovec, Vrbsko jezero… razgledni stolp nad jezerom, čudovit grad Ostrovica blizu Celovca…

Italija Maranello in vse ob poti in nazaj. Tam je muzej Ferarija…

– Budimpešta, še raje Blatno jezero npr. Zalakaroš kak penzionček in pol malo okoli,
– Brno in Moravska, je čudovita, malo dlje super, pa prijetno, cene ugodne in full za videt,
– lahko Bovec in okolica,
– Dunaj morda, je pa drag,
– kaj pa npr. Zagreb ali Stubiške toplice z okolico?

Moja izbira bi bila Moravska in Zagreb z okolico.

Tudi jaz tole priporočam.

Italija je zelo lepa poleti, pozimi je pa tako tako, bolj mirno use.. Jaz ti predlagam Dunaj. Meni je bilo od vseh prestolnic najlepše, veliko za videt, če imaš rada šoping imaš Brandy Mellvile, Mac, Sephoro, Forever 21, Primark.. pa Starbucks!! Nebo ti žal, če boste šli. Aja pa ena gostilna je ko imajo ful znane dunajske zrezke pri nas so bili za 3/4 celega velikega krožnika pa zraven božanska krompirjeva solata pa pomfri. Sicer jaz sem jedla ocvrt sir, ker sem veggie. Pa je bil tudi ful dober! Če najdem naslov gostilne napišem:)

Ja madonca 2,3 ure niti ni tolk veliko.
Zagreb in okolica, Kumrovec in toplice za skopat se.
Kot rečeno še Istra. Dajte vsaj razsirit območje na vsaj 5ur. Kar spet ni veliko.
Mi gremo v Studgard z avtom pa se ne sekiramo.

Jaz sem tudi za Dunaj!

Jaz tudi navijam za Dunaj! Ful lepo, velik za videt, veliko parkov, univerze ful vlke lepe:)) hrana ful dobra:)

Italija poleti je za crknit – vroče pa še gneča vsepovsod. Pomlad in pozna jesen zna bit prav lepa v Italiji, no pomlad lepša, ker vse cveti.
Kar se pa Dunaja tiče, če gre kdo tja samo zaradi šopinga (kar je zelo škoda), je bolje, da gre direkt v outlet Parndorf. Tam imaš štacun za ene 2-3 dni, pa še ne vem, če vse obdelaš.
V mestu samem je pa na stotine drugih stvari za pogledat.
Kar se dunajcev tiče, jih seveda imajo vsepovsod, še najboljše je it v kak “Beisl” v kakšnih stranskih uličicah. Najbolj razvpite ima pa Figlmüller, ampak tam pa čakajo v kolonah, vsaj vsakokrat ko sem šla mimo, so bile vrste za vsaj eno uro za čakat, če ne več. Ne bi čakala, če mi ga dajo zastonj.

Stuttgart – da ga boste prav vtipkali v navigacijo …

Aja bili smo v gostilni Schnitzelwirt alneki takega:) Neubagasse 52 mnda. Najbolse:) glede sopinga sm misla, ce slucajn gres mim, ne da gres izkljucno nakupovat, ampak vsak dan pac nisi v teh trgovinah in se po mojem mnenju splaca. Glede cen nevem kajs e vam je zdelo tako drago? Pri nas je blo kosilo ful vlek dunajski/ocvrt sir+ pomfri+ krompirjeva solata (drugac je ne maram sam tu je bla pa res najbolsa kar sm jih jedla) in pjaca okoli 13 €. Starbucks je bil mnda 3-4€, kar je res mal drag ampak smo sli vseeno pogledat ker tudi tega ni v Slo. Potem dounatsi – ameriski krofi so bili mnda – 1,50€ tako kot pri nas. Uglaunem cene so primerljive ce ne gres v najbolj fensi trgovine pa najbl razkosne restavracje

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close