Prediziv in možnost zanositve (NUJNO)
zdravo. s fantom sva imela spolni odnos v nedeljo ob 01.00. zjutraj. imela sva kondom (dureks) a je počil ( 100% je bil pravilno nameščen). ko sva ugotovila da je počil, sva opazila da je že imel predizliv(rekel je da tega sploh ni čutil).naslednji dan ob 19.00 sem odšla v lekarno po jutranjo tabletko a se bojim da je vse skupaj prepozno. menstruacija mi že od nekdaj nagaja, ampak zadnjo sem imela 30.12.2012. zelo me je strah, lahko kdo kaj komentira, ima gdo še kakšen nasvet, spodbudne besede, nespodbunne besede, karkoli… kdorkoli naj napiše karkoli, nočem biti sama v tem 🙁 hvala
zgodilo 2x! ne skrbi, zamuja ti zarad
zivcev, po moznosti imas se kaksne
simptome nosecnosti ker ti je tok na psiho
udarl…?:D no vsaj pr men je blo tko. pa
nic bat!
tabletko ce zauzijes 72 ur po
odnosu “prime”, le bruhat nesmes. jaz sem
obakrat natanko po 20minutah od vzete
tablete, pa sem se vedno tukaj, brez
otrok :)))
itak je pa znano da brez tabletk ima vecina zensk neredni ciklus.
Skoraj ni verjetno, da bi zanosila, ker je že 20.dan ciklusa, jajčece je propadlo (razen če imaš mens. na več kot30dni), kondomi so premazani s spermocidno snovjo, ki je pobila tiste plavalce v predizlivu, vzela si tableto….
Ne kaže, da bi lahko bila noseča, po vseh pravilih ne.
Neverjetno, kako se On_ spozna na ovulacijo, kondome in na splošno o zanositvi… :)))
Zakaj že? ;-)[/quote]Neverjetno kako moje znanje o teh stvareh fascinira nekatere ženske….. 🙂
Zakaj že? :))))
Neverjetno kako moje znanje o teh stvareh fascinira nekatere ženske….. 🙂
Zakaj že? :))))[/quote]
Jaz sem prva vprašala… ;P[/quote]No prav, no prav….. :)))
Vse te stvari z ovulacijo so del mojega poklica in že iz tega vidika sem to moral znat opisat precej podrobno. Vsa tista hormonska stanja, spremembe, ki se dogajajo skozi ciklus, ovulacije, sluz…..
Ja mi je to domače, tako, da če imaš kakšne težave ti kar fprašaj. 😀
bruhala si obojekrat al kako? ne js nisem bruhala… mam pa res zelo neprijeten občutek v trebuhu in nekaj prebavnih motenj. so še kakšni znaki ki bi jih morala paziti.. oz. kako lahko veš da si noseč-brez testa? se ti vrti, bruhaš????pa še nekaj.. js še nevem če mi menstruacija zamuja… zdi se mi da bi jo morala met čisto proti koncu meseca, tako da nemorem biti čisto prepričana 🙁
meni se zdi lepo da tudi fant nekaj ve o takih stvareh, iz moje strani gledano- pohvalno!
Hvala ;D!!!!
Tisto “nosečniško” bruhanje/slabosti pridejo malo kasneje in so posledica spremenjene hormonske slike, ki se je mora telo navadit in v tem obdobju je mnogim slabo. Tebi je pomoje boj zato ker si sedaj živčna 😉
Eden od znakov je, da se cerviks “zapre” (in nekoliko pomanjša), če si noseča v nasprotnem se odpira in je odprt v času mens.
Za uporabnike in uporabnice kondomov je priporočljivo, da imajo doma za vsak slučaj tudi zavojček Norleva, da lahko takoj vzameš, če kondom poči.
Pa malo ponovi biologijo o ženskem ciklusu in nosečnosti. Dva dni po združitvi jajčeca in semenčice se ne dogaja še nič takega, da bi ženska že imela nosečniško slabost.
Navodila, ki so bila zraven tabletke, si verjetno prebrala in zdaj veš, kaj lahko pričakuješ? Da ne boš zdaj vsak vetrc imela že za otrokove gibe v maternici.
Forum je zaprt za komentiranje.