Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pred življensko odločitvijo

Pred življensko odločitvijo

Znašla sem se pred velikim problemom. S fantom planirava skupno stanovanje, ker se mora on iz svojega izseliti, torej se misliva preseliti v še nedokončano stanovanje, ki sem ga podedovala jaz. Nihče od naju trenutno nima dovolj sredstev, vednar bi počasi šlo (ko bom dokončala študij …). Vendar. Po enem letu, odkar sva skupaj, je pokazal še nekaj svojih drugih obrazov, s katerimi me je zelo razočaral. Naprimer: pusti me samo na zabavi, kjer ne poznam nikogar, razen neke ženske, s katero se že celo življenje ne razumem – in njenih prijateljev. Ko mu omenim, da mi je bilo neprijetno, tega ne razume in se razjezi, kako sem tečna. Potem me pusti čakati pred svojim stanovanjem ob enajstih zvečer, ker sva dogovorjena, da prespim pri njem, ko ga končno dobim na telefon, me nadere, češ da ima za spit še dva pira in naj naredim kar mi paše. Potem grem domov in se na moč jočem, on pa izklopi telefon. Drug dan pa sem spet lubči.
In tako naprej. Začelo me je tudi motit, ker običajno pozabi denarnico ali pa “nima” in za večino stvari zalagam denar jaz, on pa stvari sploh ne omeni. Povsod skuša priti skozi zadnja vrata – v službo … Medtem, ko jaz vsak tolar pošteno zaslužim in tud zaptravim, on pač izkoristi kakšno zavarovalniško luknjo …

Vem, da je najbž prekmalu, za skupno življenje, ampak enostavno ne morem rečt NE. Potem bo šel, jaz pa se res bojim biti sama in osamljena. Sliši se na moč neumno, saj vem, ampak tako je. Ko pomislim, da bi se enkrat izpovedala njemu, namesto prijateljicam, me začne vse boleti. Najblj neumno je, ker se vsega zavedam, ampak pustim, da gredo stvari svojo pot.
A je še kje kdo, ki ima takšne probleme?

Želim ti moči, da boš lahko skupno življenje, kar ti tudi svetujem, prestavila za kako leto. Ne hitet in vztrajaj.

Draga moja, ta fant ni za te oz. za skupno življenje. Izkorišča te in te bo še naprej: gresta v tvoje stanovanje, “pozablja” denarnico, ne zdi se mi preveč priden in pošten,… Sorry, to sem razbrala iz tvojega posta. Eno leto poznanstva je prekratek čas, da bi se ful dobro spoznala in začela skupno življenje – iz lastnih izkušenj ti povem! Ne zaj… se tako kot sem se jaz! Šele takrat bo pokazal svoj pravi obraz!
Premisli še malo o vsem, pa sorry, če sem bila preveč odkrita, eni tega pač ne prenesejo.
Lp
P.S. Ni edini na tem svetu!

samo počakaj še malo, vse bo postalo mnogo bolje. skupaj se bosta vselila, ti boš plačevala vse račune, tudi njegove zabave, izhode s prijatelji in njegove občasne avanturce. pa to še ni vse, počakaj ko boš končno zanosila – potem se bo res začela prava zabva!

uboga revica ne moreš biti sama… šmrk, šmrk. kaj vraga je narobe s tabo!? kako si lahko tako patetična!?

če ti tip take scene dela, ja pa tut f*u*c*k no, kolk časa boš še rabila, da boš dojela, da se mu j*e*b*e zate?

Tudi moj fant ne zna delati z denarjem, vse plačujem jaz, vendar tudi z njegovim denarjem. On dela in da večino plače meni, ker jaz plačujem najemnino in vse stroške. To kar dela tvoj fant je pa grdo. Jaz vem ,da bi se obrnila, če bi bilo pri nama tako, ker te enostavno izkorišča! Je bilo pa pri nama tako, da ko sva šla na svoje, je bil on brez službe, pa nama je vseeno zlaufalo…je tudi na drugih področjih pravi srček in mi pomaga povsod.
Vseeno bi pa na tvojem mestu premislila preden bi ga spustila v svoje stanovanje, ker imam občutek, da te bo samo izkoristil.

Bolje danes, kot jutri. #v ti je povedala ali povedal, brez lepih besed, čisto tako, kot je in bo.
In to niso problemi, problemi se rešujejo.
lp

Če je ženska sama (brez partnerja), še ne pomeni, da je osamljena. Fantov je na tem svetu dovolj, tako da se ti ni treba oklepati ravno takšnega, ki ima tako grozne napake (to, da te gladko pusti samo ali čakati, ker pač on mora spiti še dva pira, je VIŠEK nesramnosti, brezobzirnosti in omalovaževanja). Za takšnega je vsake ženske škoda. Daj, zberi se, pusti ga, lepo doštudiraj, uživaj življenje, druži se s svojimi prijateljicami, in ni vrag, da ne bi enkrat spoznala tudi kakšnega solidnega tipa.

Tud men vse tole deluje kot izkoriscanje..mislm sj ok vsak kdaj denarnco pozab doma al mu pa zmanjka denarja pa pac drugi placa..ampak potem se to vrne naslednjic al pa nej naslednjic on placa in to. Jaz ga nikakor ne bi spustila v stanovanje ker mislm da ga bos ful tezko spravla ven ce se bo 1x ustulu notr- pol bos sele mela probleme.
Tud glede ostalega obnasanja se men zdi skrajno grdo, v redu 1x znori pa izklop telefon ampak da te pa tko pusti cakat..sorry men bi se utrgal.

Hmm pa se to..pravs da se bojis bit sama…sj kje pa je recen da te ne bo on pustu cez par mescov al pa ce se mu -bog ne daj- kej zgodi in ga npr. povoz avto..sj pol bos tud sama..pa tud ce se porocis z njim kje je receno da se ne bo locil…itd.Zal mi je ampak jaz ne razumem tega strahu pred biti sama…ce je teb tezko bit sama se jaz zmer vprasam zakaj pol drugim ni tezko bit s tabo..mislm tko bod najprej seb dobra druzba in vse..pol pa se vsem ostalim.

www.studentarija.net

Če bo šlo predaleč, ga boš pač vrgla iz stanovanja.
Me pa moti nekaj drugega, kar kaže na nepristnost vajine veze in naznanja njen konec. Prej ali slej.
Napisala si:”…ne morem rečt NE. Potem bo šel, jaz pa se res bojim biti sama in osamljena.”
O tem premišljuj. Vem, kako hudo je biti sam. Vem, kaj vse bi človek dal, da ne bi bil sam, vendar lahko se zgodi, da boš z njim tako dolgo, da bo pravi pekel in ti bo olajšanje, da boš šla stran. Je pa bolje, da ne čakaš tako dolgo.

Mislim, da potrebuješ predvsem samozaupanje. Da nisi grdi raček. Da te je sposoben še kdo drug ljubiti. Delaj na tem. Ampak vedi, da to traja in se ne bo spremenilo čez noč.

Ko boš imela samozaupanje, ga ne boš več trpela ob sebi. A kdaj bo to? Takrat, ko bodo otroci že na svetu, ali si boš uredila življenje (z nekom) že prej.

In po mojem (glede na tvoj opis) je tvoj fant pravo teslo, ki te (že od nekdaj) izkorišča. Žal pa si opazla šele pred kratkim. Sedaj te pa to moti.

Dejstvo je da te je zaljubljenost je pač minila. Sedaj bo prišlo na dan vedno več napak.

Saj ni nič narobe, če bosta živela skupaj, le da boš v vse šla zavestno in brez kasnejšega očitanja o izkoriščanju. Raje takoj razčisti. Če bo šlo vse predaleč, pa ga ven vržeš. Le poročiti se ne smeš tako dolgo, dokler ti ne bo vse jasno.

Lajf is tu šort end ders tu meni tinks to traj.

En me je včeraj z nekimi moti razpizdu, evo pa sem še svojga naklofala.

Punce znamo tud brez dedcev žvet! Nikar se ne boj. Spremenila pa itak ni še nobena nobenga.

Ne pusti mu, da se tako grdo obnaša do tebe, da te nekaj nadira, ko ga pokličeš (čeprav sta bila zmanjena)… To je po moje skrajno nespoštljivo in nesprejemljivo. Strah pred samoto, razumem, ampak za tako ceno biti v zvezi, se mi pa več ne zdi pametno. Pa če je že zdaj takšen… To je tvoje življenje in tvoja odločitev.

Jaz bi temeljito premislila, kaj lahko pričakujem od njega, Tudi meni so starši podarili stanovanje in vem, da sem ga precej težko za silo uredila (takrat sem imela tipa, ki ga še brigalo ni). Zdaj sem poročena. Dokaj kmalu se je preselil k meni (po šestih, sedmih mesecih), kupila sva novo dnevno in kabinet, skupaj plačevala položnice.

Tvoj očitno ne kaže nobenega veselja. In da sta mu bolj pomembna “dva pira” kot ti?!
Veš kaj, na svetu je moških kot “listja in trave”. Tudi zate se bo našel nekdo, ki te bo ljubil, cenil in spoštoval bolj kot ta izkoriščevalski tip.
Če boš z njim zato, da ne boš sama – nima smisla.

Premisli, v kaj se spuščaš.

LP

Nekako te ne razumem kaj sploh še delaš pri njemu? Te pa zastopim, da ga imaš rada in, da nekako nočeš verjeti, da je vsega lepega konec. Za primer ti lahko samo povem, da jaz do sedaj še nobene nisem pustil na žurki same, nobena me ni čakala pred vrati zaradi nepopitega piva, edino včasih sem se pustil prosit za kakšen seks ampak zgolj zato, da sem sam sebe prepričal kakšen mačo sem 😉

Očitno že sama veš da tu ni prihodnosti in da te fant le izkorišča. Pa še salbše bo. Samota ni vzrok, da si z nekom.
Beži čimdlje od njega ker te ne spoštuje in verjemi da boš našla nekoga ki te bo.
Si pametna in izobražena zato si ne laži da bo boljše in da se bo spremenil. Fant ravna grdo s teboj in očitno te res samo izkorišča.
Zberi moči in pojdi oziroma mu povej kaj te moti in če je pripravljen sodelovati morda…..

Mislim, da ze sama poznas odgovor, pa tudi dobro ves kje je tvoj problem – bojis se ostati sama. Temu se rece odvisnost od odnosov in je zelo pogosta(bolj kot sami sebi hocemo priznati).
Pri skupnem zivljenju pridejo slabe lastnosti se bolj do izraza.
Upam, da bos ravnala sebi v prid.

IMEJ SE RADA!!!

Ne pripelji ga v svoje stanovanje, ker se ga nikoli več ne boš mogla losat. Ker računov itak ne bo plačeval, ker je stanovanje napisano nate, bojo tebe ganjali če ne boš plačevala, hrano boš sama kupovala, ker jesti pač moraš on se bo pa prištulil zraven. Pa še če praviš da izkorišča zavarovalniške luknje, se pravi da je en mutibarič in delomrznež in lahko da boš nekoč na vrata dobila kakšno policijo ali pa (kar je še hujše) kakšne nabildane tipe v črnem, ki ti bojo razturili vhodna vrata in ti začeli odnašati TV in ostale malo bolj vredne stvari. No da se pa tako nespoštljivo vede do tebe, da te pusti čakati zaradi dveh pirov, to pa sploh ni za komentirat. Praviš da se bojiš biti sama. Veš kaj ti povem, če ti bo res tako hudo biti sama, si lahko v enem dnevu najdeš novega dedca, ker samskih parazitov je povsod dovolj in komaj čakajo da naletijo na kakšno dečvo, da jo bojo lahko izmolzli. Na solidnega fanta je ponavadi potrebno malo počakati in splača se. Lahko pa da boš imela srečo in boš zelo hitro našla dobrega fanta, ki si ga tudi zaslužiš. Tako da mirno ga nogiraj in počakaj na tapravega, tudi če to ne bo že takoj naslednji. Sploh pa je zdaj veseli December in glede na to da si študentka močno dvomim da boš ob vseh žurkah, ki te čakajo lahko bila osamljena. Pa še zdaj je idealen čas za spoznavanje novih ljudi in nikoli se ne ve, kdo ti bo voščil srečnga pa zdravga ;)….

Stanovanjski problem nikoli ne bi smel biti razlog za začetek skupnega življenja. Naj si pač najame stanovanje ali sobo, a ne.

Sicer se pa strinjam s tem, kar so ti drugi napisali – ta tip ti bo nakopal same probleme in nesrečo.

Skupno življenje s takim? Ne, hvala!

DRAGA ZMEDA!

Mislm da ta tip ni zate in da si zaslužiš boljšega!
Želim ti vso srečo pri odločitvi!

Lp

Hvala za vsa mnenja in nasvete. Mislim, da se res nimam dovolj rada. Imam resne težave s svojo samozavestjo, pred tem sem bila skoraj vedno v zvezah, kjer se je vse končalo s poniževanji, težkimi besedami, tudi s prevaro in udarci. Zavedam se, da pri vsem ne nosim krivde, vem pa tudi, da nesamozavesten in “predober” človek pač privablja ljudi, ki hote ali nehote to znajo izrabit. Je pa res,da sva bila do predkratgega res v redu par. Zdaj se ne pogovarjava več toliko in kar se tiče izkoriščanja – sem tak tip,da ko vidim, da nekomu škriplje, takoj ponudim vse kar imam. Verjetno tudi zato, da bi sama dobila eno potrditev, kako dobra sem. Ampak že nekajkrat se je vse razpletlo v stilu “dobrota je sirota”. Fant ima trenutno finančne težave (neki krediti) in zdi se mi prav,da mu malo pomagam. To, da je potem pozabil vsaj omenit, da mi je dolžan, se je zgodilo nekajkrat. Drugače pa ima redno službo, sicer ne dobro plačane, ampak vsaj ima jo. Ni mutibadič, zavarovalniško “luknjo”, če je to sploh prava beseda, je izkoristil, kot bi jo najbrž marsikdo. Moti pa me njegova navada, da vedno izkoristi veze in poznanstva, da povsod pride skozi zadnja vrata. To me navdaja z velikim dvomom o njegovi sposobnosti nekaj doseči na podlagi svojega znanja in truda. Sama v tem, da si ustvarim kariero vidim tudi samouresničitev in vsekakor nočem, da me preživlja nekdo drug, ali da nekam prilezem zato, ker tam dela moja svakinja. Kolikor pa vse vem, so vseeno vse le besede. Njegovi napadi jeze so vsepogostejši. Nikoli me ni udaril, ponavadi se, po tem, ko pove svoje, obrne stran. Vendar vsako mojo besedo vzame kot napad.
Ker sene trudi za najin odnos, ga imam vedno manj rada.
Imam dva tedna časa, da nekaj spremenim, oz, da se samo od sebe nekako uredi.

Zmeda glej iz izkušen vem da so fantje z takšnim karakterjem kot je tvoj največje reve in šleve.Jaz ti garantiram da če bi ga ti zapustila,da bi skakal okrog tebe grozil z samomorom in te poizkušal dobit nazaj na vse načine,RAZEN ČE NIMA DRUGE.Zato bodi trdna in ga brcni v rit ker z njim ni prihodnosti.Saj v zgoraj navedenem primeru bi se verjetno poboljšal ampak samo za krajši čas.

Pijem pusim i devojke rusim!

Proč od tega tipa!
Ne rabiš med vrsticami brati, kako te ceni, ker ti že zdaj daje jasno vedeti, da si zanj nihče.
Ali pa kvečjemu home-provider in doživljenjska sex keeper.

Zgine naj parazit! Poznam tudi jaz podobnega in potrebovala sem pol leta, da sem se finančno, čustveno in še kako drugače pobrala… Ni vreden in ne boš sama verjemi…
Poglej imaš svoje stanovanje, ki ga večina od nas nima, super ga lahko urediš in živiš svoj life, brez da si komu kaj dolžna…

Vso srečo in kar pogumno!!!

T

Eno leto,pet,deset,…Nima veze!Na prvem mestu je to,kako se ti počutiš ob njem oz. z njim in kako čutiš v sebi glede vajine veze.
S svojim sedanjim možem sva bila skupaj komaj 10 mesecev,ko sva se odločila za poroko in otročka in danes sva še vedno zelo srečna in se imava rada.

Poslušaj sebe in verjemi,da boš vedela kaj moraš storiti.

Srečno!

he, he, včasih si prav želim, da bi bla ti moja. ker bi lahko brez mene žvela :-)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close