Pred štirimi leti sem zaradi ničesar pristala v stanovanjski skupnosti
Doma so dobesedno zaradi ničesar klicarili policijo, in sicer:
Aprila 2016 – ker sem razbila svoj računalnik in računalniško opremo ter novoletne lučke
Maja 2017 – ker sem električni radiator porinila v navaden radiator iz par decimetrov razdalje, ker sem imela obraz poln mozoljev in zato nisem morala iti v šolo
Septembra 2017 – ker sem vrgla po tleh svojo omarico (srednje velikosti) (takrat sem slišala, da prepoved približevanja še prehitro pride)
Decembra 2017 – ker sem ponovno vrgla po tleh isto omarico (zaradi tega sem pristala na psihiatriji in za štiri mesece v stanovanjski skupnosti, kjer pa sem komaj zdržala, ker bi me tam, če ne bi sodelovala ali redno jemala tablet, prisilno strpali v socialno varstveni zavod (Hrastovec, Dutovlje), in to doživljenjsko!!!)
Julija 2018 – ker sem moji sestri uničila za eno pest ribeza, ki ga je nabrala v vrtu (slišala sem, da se ponavadi ne konča dobro, ko enkrat na dom začne prihajati policija, v smislu, da bom pristala na cesti)
Maja 2021 – ker sem razbila svoj prenosnik (ušla sem od doma; čez štiri dni je ponovno prišla na dom policija, ampak sem se zaklenila v sobo, tako da z njimi takrat nisem imela opravka)
Junija 2021 – ker sem moji sestri in tastari uničila vrt (pohodila in zruvala sem zelenjavo) ter ji grozila, zaradi česar sem ponovno pristala na psihiatriji (če ne bi šla v umobolnico, bi pristala na cesti, če bi se vrnila nazaj domov, pa bi me odpeljali v zapor)
Z vsem tem se v svoji glavi še vedno ukvarjam, ker tudi po več letih ne morem predelati tega, da so moja tastara, sestra in stara mama dobesedno zaradi ničesar klicale policijo na dom!!!
Jaztudi, 25.12.2021 ob 16:27
Dolgocasno
Ma pa a ne razumeš, da sem bila takrat, ko sem bila v stanovanjski, v resnici en korak pred socialno-varstvenim zavodom (ala Hrastovc, Dutovlje, Lukavci), zato ker če bi pa pristala v SVZ-ju, bi bila pa moja usoda doživljenjsko zapečatena!!!
kako ničesar, 25.12.2021 ob 17:12
Ti želim, da se zaposliš, s težavo služiš denar, se matraš v službi.. Potem ti pa naj ena mula stolče v ihti vse, za kar si varčevala in si s težavo kupila. To ti iskreno in iz srca želim. Res!
Jest bom šla itak v zaposlitveno rehabilitacijo, ker sem tako ali tako popolnoma nesposobna za normalno zaposlitev
resje673, 25.12.2021 ob 18:50
in kako te lahko kr spokajo v Hrastovec, Lukavci? ne morejo ti kar tako svobode vzeti.
Ja to ne vem točno, ampak ko sem bila v stanovanjski, so mojemu cimru grozili s premestitvijo v zavod (samo ne vem točno, kako naj bi ga prisilili v podpis dokumentov za sprejem, verjetno imajo neke svoje metode?) samo zato, ker je grozil zaposlenim. Slišala sem (od njega), da me lahko prisilno premestili v zavod, če tam ne bi bila pridna, če ne bi sodelovala, če ne bi jemala tablet (kar sem jih že tam 2 meseca na skrivaj stran metala), kaj šele če bi imela kakšne izpade. Oziroma najprej bi verjetno klicali rešilce in me takoj odpeljali na psihiatrijo, ampak če bi se to ponavljalo, pa bi me dejansko lahko strpali v zavod, od koder pa ne bi več mogla priti ven.
Slišala sem tudi, da menda njihovim ‘uporabnikom’ lahko tudi odvzamejo opravilno sposobnost?!
Anonimna171, 25.12.2021 ob 19:14
Ja to ne vem točno, ampak ko sem bila v stanovanjski, so mojemu cimru grozili s premestitvijo v zavod (samo ne vem točno, kako naj bi ga prisilili v podpis dokumentov za sprejem, verjetno imajo neke svoje metode?) samo zato, ker je grozil zaposlenim. Slišala sem (od njega), da me lahko prisilno premestili v zavod, če tam ne bi bila pridna, če ne bi sodelovala, če ne bi jemala tablet (kar sem jih že tam 2 meseca na skrivaj stran metala), kaj šele če bi imela kakšne izpade. Oziroma najprej bi verjetno klicali rešilce in me takoj odpeljali na psihiatrijo, ampak če bi se to ponavljalo, pa bi me dejansko lahko strpali v zavod, od koder pa ne bi več mogla priti ven.
Slišala sem tudi, da menda njihovim ‘uporabnikom’ lahko tudi odvzamejo opravilno sposobnost?!
!!!
Forum je zaprt za komentiranje.