Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Precenjena vrednost nepremičnin

Precenjena vrednost nepremičnin

Odgovor na objavo uporabnika
yram, 13.10.2021 ob 11:02

Zanimvo, 13.10.2021 ob 10:15

Kakšni cepkoti, 13.10.2021 ob 09:22

našabajta, 13.10.2021 ob 09:09

Mi smo kupili dvojčka pred 10 leti za 140.000 €, dokončali za 220.000 €. Pred kratkim smo dali oglas in za štos ceno 350.000 €, češ da vidimo, če bo kdo poklical. Imeli smo 200 klicev v 2 urah, kupca v dveh dneh. Kaj naj bi pa po tvojem, nižali ceno, da ne bo “precenjeno”? Še meni se zdi nora cena, a sem hkrati vesela, ker bomo lahko kaj konkretnega kupili tudi mi.

Nič konkretnega ne boste kupili za ta denar. Če je vaša hiša vredna toliko, potem so druge še več. Edino da prodate sedaj, greste v najem in čakate, da se cene znižajo.

Se strinjam. S tem da sploh nic niso zasluzil – torej so prodali hiso za vrednost, ki je bila izpred nekaj let ????

mi smo tudi kupili stanovanje za 120k, renovirali in opremili za 40k, pa sem dala za foro oglas za 350k.

Telefon je brnel kot nor!
Spustila dva na ogled – za foro – se cenkal se niso. Po petih minutah ogleda je bilo – kupim. Sem samo rekla, da se javim, ce se odlocim za njih.

se cel mesec sta me klicala. En je se sam zvisal ceno na 370k.

a sem prodala? NE! Ker s tem dnarjem niti priblizno ne morem kupit nekaj kar bi bilo ekvivalentno nasemu stanovanju, razen ce se preselim izven slivenije ali pa grem v najem in cakam padec cen.

tko da…. Ne vem kaj bo ta prodajalka kupila za ta iztrzek, vsekakor je pa prodala pod ceno za te case.

drugo, kar me matra: od kod folku tolk kesa? Te dva kupca sta rekla, da takoj nakazeta na racun in mi data se dva mesca brezplacnega bivanja, da se v miru odselim ?

Marsikdo denar z banke vlozi v nepremicnino. Midva sva kupila atrijsko stanovanje, ni se nared, ko bo ga bova res po polzje pocasi opremljala. Od denarja na banki nimas vec nic. Nekaj ze pustis gor, prevec se ti pa ne splaca, vsaj zdaj ne. Nepremicnina je pa nekaj kar traja. Cene so res visoke ne recem ampak take so, predvsem lj.

bo prišel potres in potem?

noben normalen ne vlaga prihrankov v nepremičnino.

Poznam en kup mansardnikov v 120+m2 mansarde tam nad 40, ki so kupili stanovanje in ga dali v najem sami pa se dalje v mansardi cicajo.

Katarina33272, 13.10.2021 ob 07:34

Kupujem hišo. In zato seveda spremljam trg v naši okolici. V oči mi je padla ena manjša hiša, velika 100 kvadratov. Izpisek iz gursa je pokazal da je vredna 50 tisoč. Res je z nekaj zemlje, je v okolici večjega mesta, ampak dejansko delno bivalna, več kot pol hiše le stene, niti ometov. Lastnik pa postavil ceno malo več kot 100 tisočakov. Ni to okolica Ljubljane, tako da je cena vsekakor pretirana.

Še računaš 30 za zemljišče, 20 dokumentacija, 30 prvafaza, 20 naprej imaš dejansko novogradnjo za isti denar.

Glede na cene se splača kupit kaj v Pomurju, naš konec Slovenije se jim je odpeljalo glede cen.

Ti pa očitno že 100 let nisi kupoval materiala. Če misliš da boš s 50.000 eurov sezidal in sfiniširal hišo, si močno naiven. V 2 letih je cena gradbenega materiala poskočila za več kot 50%. Kaj šele da plačaš delavce.

Drugače pa so cene nepremičnin res šle v nebo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close