Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Precenjena vrednost nepremičnin

Precenjena vrednost nepremičnin

Kupujem hišo. In zato seveda spremljam trg v naši okolici. V oči mi je padla ena manjša hiša, velika 100 kvadratov. Izpisek iz gursa je pokazal da je vredna 50 tisoč. Res je z nekaj zemlje, je v okolici večjega mesta, ampak dejansko delno bivalna, več kot pol hiše le stene, niti ometov. Lastnik pa postavil ceno malo več kot 100 tisočakov. Ni to okolica Ljubljane, tako da je cena vsekakor pretirana.

Še računaš 30 za zemljišče, 20 dokumentacija, 30 prvafaza, 20 naprej imaš dejansko novogradnjo za isti denar.

Glede na cene se splača kupit kaj v Pomurju, naš konec Slovenije se jim je odpeljalo glede cen.

če prodajalec hiše ne bo uspel prodati – potem je precenjena.

Če jo bo prodal za to ceno, pa ni precenjena, saj precenjenost določa povpraševanje.

Cene nepremičnin so se v teh časih spet zelo zelo povečale. Nepremičnin manjka, zato ni pričakovati,da bi cene padle.

Hja, žal nič ne kaže na bolje. Cene letijo v nebo.

Če ti je hiša všeč, počakaj par mesecev, mogoče bo spustil ceno. Samo zaenkrat gre vse samo gor.

Tudi jaz upam, da bo ta nepremičninski balon počil in da bodo šle cene kaj dol. Ampak kot kaže, da se to ne bo kmalu zgodilo, če sploh kdaj. Ker so tudi cene gradbenega materiala šle v nebo, pa ne le v Sloveniji, po celi Evropi.

Upanje mi je, da bi kake novogradnje malce sprostile trg. AMpak ja, dokler je premalo nepremičnin, lahko nabijajo cene. Novogradenj pa krepko premalo.

Odgovor na objavo uporabnika
Katarina33272, 13.10.2021 ob 07:34

Kupujem hišo. In zato seveda spremljam trg v naši okolici. V oči mi je padla ena manjša hiša, velika 100 kvadratov. Izpisek iz gursa je pokazal da je vredna 50 tisoč. Res je z nekaj zemlje, je v okolici večjega mesta, ampak dejansko delno bivalna, več kot pol hiše le stene, niti ometov. Lastnik pa postavil ceno malo več kot 100 tisočakov. Ni to okolica Ljubljane, tako da je cena vsekakor pretirana.

Še računaš 30 za zemljišče, 20 dokumentacija, 30 prvafaza, 20 naprej imaš dejansko novogradnjo za isti denar.

Glede na cene se splača kupit kaj v Pomurju, naš konec Slovenije se jim je odpeljalo glede cen.

Ti kar daj naredi bajto po tvoji računici, srečen bodi da ni še dražje

V moji regiji je solidno stanovanje od 200k naprej, tako da na prvo žogo se cena ne sliši veliko. Res pa da ne vem v kakšnem stanju je hiša.

Srečen bodi, to je zelo poceni. Hiše, tudi ruševine, se pri nas začnejo pri 250.000 eur, pa smo bolj gorenjska, kot okolica Ljubljane.

Jao, ste pa eni res strokovnjaki, ko trdite kako je to poceni.

Od kje vam to, da je poceni? A veste za kakšno hišo in lokacijo gre? Ne, pojma nimate ,zato ne morete trditi, da je to poceni.

In ja, so tudi hiše v kakih rovtah po 20 jurjev. Eno tako so prodali v naši okolici. Parcela taka, da nimaš kaj z njo, še avta ne moreš parkirat, če pa iz hiše stopiš neprevidno, te pa lahko avto povozi. V hiši pa več kot 30 let ni nihče bival pa tudi takrat ni bila dokončana, je brez fasade, streha pušča… hiša miniaturna, napeljave seveda vse zanič. Vse perelo, gnilo.

AJa, pa omenjeno hiša oz. podrtija je na GURSu ocenjena na 13 jurjev. Na začetku so jo prodajali za 30 jurjev, potem počasi spustili na 20 jurjev, koliko so pa dejansko iztržili pa ne vem. Se je pa zelo dolgo valjala po oglasih. In tisti, ki jo je kupil, mu je sedaj na veliko žal. Preplačal.

Nepremičnina je vredna toliko, za kolikor jo nekdo kupi. Če je precenjena, bo ostala v prodaji in kupca ne bo. Simpl. Cene so pri nas na določenih lokacijah res nore, a to je rezultat večih faktorjev, eden od teh je pomanjkanje prostora in povpraševanje, ki za nekajkrat presega ponudbo.

Lahko se na glavo postavite z jamranjem o cenah, a take so in ne bodo šle nič dol, kvečjemu obratno.

Mi smo kupili dvojčka pred 10 leti za 140.000 €, dokončali za 220.000 €. Pred kratkim smo dali oglas in za štos ceno 350.000 €, češ da vidimo, če bo kdo poklical. Imeli smo 200 klicev v 2 urah, kupca v dveh dneh. Kaj naj bi pa po tvojem, nižali ceno, da ne bo “precenjeno”? Še meni se zdi nora cena, a sem hkrati vesela, ker bomo lahko kaj konkretnega kupili tudi mi.

lol

ti misliš, da lahko novo hišo postaviš za 100 jurjev?????

pa da za 20 jurjev narediš 4+5 fazo????

ROFL

10 let nazaj je kolega tu na štajerskem kupil hišo v 3. fazi. za dokončanje je šlo več kot 100 jurjev, s tem, da je kup stvari delal sam in s kolegi.

Če pogledaš cene, prodajajo zazidljivo parcelo po 1000eur/m² v Ljubljani. In pol naj nekdo da cca.pol milijona samo za parcelo???? Pa še to za samo 500m². Cene so nenormalne, kdo sploh to kupuje??? Prenapihnjeno.

našabajta, 13.10.2021 ob 09:09

Mi smo kupili dvojčka pred 10 leti za 140.000 €, dokončali za 220.000 €. Pred kratkim smo dali oglas in za štos ceno 350.000 €, češ da vidimo, če bo kdo poklical. Imeli smo 200 klicev v 2 urah, kupca v dveh dneh. Kaj naj bi pa po tvojem, nižali ceno, da ne bo “precenjeno”? Še meni se zdi nora cena, a sem hkrati vesela, ker bomo lahko kaj konkretnega kupili tudi mi.

Nič konkretnega ne boste kupili za ta denar. Če je vaša hiša vredna toliko, potem so druge še več. Edino da prodate sedaj, greste v najem in čakate, da se cene znižajo.

Cene definitivno so prenapihnjene trenutno, ker ni dovolj ponudbe. Pri nas je na oglasih samo par hiš, cene med 280.000 in preko pol miljona. Vse gre v roku meseca po objavi. Hiša, kakršno sva midva kupila leta 2013 za 150.000 eur se danes prodaja za 280.000. Norija, mlajši domačini nimajo več šans kupit, ker vse pokupijo vikendaši ali šiptarji.

Ojej, sem vedela, da je šlo vse gor, ampak tako hudo pa nisem mislila, da je.

Jaz sicer kupujem stanovanje, ampak tudi pri stanovanjih so šle cene gor.

Optimistično upam, da bo šlo kaj dol, čakam še lahko par let. Ampak nič obetavno ne kaže. No za prodjalce je obetavno, za nas kupce pa za zjokat.

Kakšni cepkoti, 13.10.2021 ob 09:22

Nič konkretnega ne boste kupili za ta denar. Če je vaša hiša vredna toliko, potem so druge še več. Edino da prodate sedaj, greste v najem in čakate, da se cene znižajo.

Se strinjam. S tem da sploh nic niso zasluzil – torej so prodali hiso za vrednost, ki je bila izpred nekaj let ????

mi smo tudi kupili stanovanje za 120k, renovirali in opremili za 40k, pa sem dala za foro oglas za 350k.

Telefon je brnel kot nor!
Spustila dva na ogled – za foro – se cenkal se niso. Po petih minutah ogleda je bilo – kupim. Sem samo rekla, da se javim, ce se odlocim za njih.

se cel mesec sta me klicala. En je se sam zvisal ceno na 370k.

a sem prodala? NE! Ker s tem dnarjem niti priblizno ne morem kupit nekaj kar bi bilo ekvivalentno nasemu stanovanju, razen ce se preselim izven slivenije ali pa grem v najem in cakam padec cen.

tko da…. Ne vem kaj bo ta prodajalka kupila za ta iztrzek, vsekakor je pa prodala pod ceno za te case.

drugo, kar me matra: od kod folku tolk kesa? Te dva kupca sta rekla, da takoj nakazeta na racun in mi data se dva mesca brezplacnega bivanja, da se v miru odselim ?

Zakaj točno tako hišo. Kupi pač parcelo za 30k če praviš da so take cene in si postavi hišo po svojem okusu.

Bo kar konkretno, ker se selimo daleč od Ljubljane.

Zmešani so, 13.10.2021 ob 09:15

Če pogledaš cene, prodajajo zazidljivo parcelo po 1000eur/m² v Ljubljani. In pol naj nekdo da cca.pol milijona samo za parcelo???? Pa še to za samo 500m². Cene so nenormalne, kdo sploh to kupuje??? Prenapihnjeno.

Proda se pa vse. Sploh na dobri lokaciji. Meni so dve parceli v trnovem pajsnili v parih urah. Postavljajo vrstne hiše sedaj tam. So zelo redko parcele na dobri lokaciji v Ljubljani na voljo. Znotraj ringa jih podjetja pokupijo takoj. Kot posameznik je to kot loterija dobit parcelo v Lj.. Neglede na ceno.

Kolikor vas berem tule, ste na oglasih še razni nateguni? Dajete oglase, prodajate pa v resnici sploh ne.

Na to sploh nisem pomislila, da ste taki nateguni. Kaj imate od tega, da ljudem kradete čas?

Že itak je polno nepopolnih oglasov. Da ne omenjam nepremičninarjev, ki nočejo niti lokacije izdat pa bi se dogovorili za ogled. Ja, itak, komaj čakam, da se peljem nekam in potem šele tam zvem kje dejansko objekt je.

No, vidite, kako vam je lepo v slovenskem socializmu na 45 let podlage, če so vam nepremičnine poceni. Vidite, kako so vas obogatili Kučan, globoka država, udbomafija in strici iz ozadja. Pa tako jamrate, da srednji sloj propada.

Zanimvo, 13.10.2021 ob 10:15

Se strinjam. S tem da sploh nic niso zasluzil – torej so prodali hiso za vrednost, ki je bila izpred nekaj let ????

mi smo tudi kupili stanovanje za 120k, renovirali in opremili za 40k, pa sem dala za foro oglas za 350k.

Telefon je brnel kot nor!
Spustila dva na ogled – za foro – se cenkal se niso. Po petih minutah ogleda je bilo – kupim. Sem samo rekla, da se javim, ce se odlocim za njih.

se cel mesec sta me klicala. En je se sam zvisal ceno na 370k.

a sem prodala? NE! Ker s tem dnarjem niti priblizno ne morem kupit nekaj kar bi bilo ekvivalentno nasemu stanovanju, razen ce se preselim izven slivenije ali pa grem v najem in cakam padec cen.

tko da…. Ne vem kaj bo ta prodajalka kupila za ta iztrzek, vsekakor je pa prodala pod ceno za te case.

drugo, kar me matra: od kod folku tolk kesa? Te dva kupca sta rekla, da takoj nakazeta na racun in mi data se dva mesca brezplacnega bivanja, da se v miru odselim ?

Marsikdo denar z banke vlozi v nepremicnino. Midva sva kupila atrijsko stanovanje, ni se nared, ko bo ga bova res po polzje pocasi opremljala. Od denarja na banki nimas vec nic. Nekaj ze pustis gor, prevec se ti pa ne splaca, vsaj zdaj ne. Nepremicnina je pa nekaj kar traja. Cene so res visoke ne recem ampak take so, predvsem lj.

Če ste gledali Preverjeno včeraj, vam mora biti vse jasno  – kdo kupuje in zakaj.

Inflacija pritiska, denar je čedalje manj vreden zato se ga je potrebno znebiti. In tako se kupujejo stvari in inflacijo še dodatno podžgejo.

Prekletstvo srednjega razreda, ki propada, je, da bi bili radi kapitalisti in nacionalisti hkrati. Srednji razred propada, ko si krepi nepremičninsko premoženje, ker špekulira s ceni, ki bi naj prelisičila inflacijo. Vedno več takih stanovanj je praznih, ker srednji razred privatnikov, ki propada, ne nudi zaposlenim več od minimalca za vse nadure, da ima denar za nepremičnine, ki si jih vedno manj ljudi lahko po teh cenah privošči, ker imajo prenizke plače. Potem nastopijo (albanski) ekonomski migranti, ki operejo denar z nakupom teh nepremičnin slovenskega srednjega razreda, ki propada. Slovenski srednji razred, ki propada, gre s kupninami v naslednji krog nakupa nepremičnin, ki so vedno dražje zaradi šiptarjev in ostalih neslovencev, ki s povpraševanjem dvigujejo cene na trgu. Slovenski sončki in princeske pa v mama hotelih stanujejo, namesto da bi garali 25 ur na dan in odkupili stanovanja od slovenskega srednjega razreda, ki propada. Ali vsaj tržno najemnino plačevali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close