PRAZNIK “VNEBOHOD”
Joj, kolk ste pametni. Zdej govorite proti cerkvi in šinfate, kar morete, ko se boste pa recimo hotle poročit pa vse horuk v Tunjice prilizovat se in delat sveto birmo. Verjemite sem videla pred enim mesecem, okrog 100 birmancev. Sami taki, ki so bili verjetno prvič v življenju v cerkvi zdaj, ko so se pripravljali za birmo. In pol jaz vprašam vas, kdo je tu hinavec in nenormalen?????In zakaaaaaaaaaaj se hočte na koncu vsi tisti, ki ste naperjeni proti cerkvi cerkveno poročiti?
Različne vere (Ali ideologije, saj je isto) so bile, so in bodo vzroki za razlicne vojne, poboje, sopvraštva, zaviralci znaja in napredka…Etc…. !!!!!!!!!!!!!!! To so dejstva.
Rimljani so imeli vodovode (aquvadukte), centralno kurjavo, kopališca in savne, tlakovane ceste. Po prihodu krščanstva, se je vse nekako ustavilo in zavrlo za celo tisočletje.
In vendar se vrti !!!!
Enako je z islamom, držati ljudi v nevednosti, in z lahkoto jim vladaš.
Blagor nevednim, saj njihovo je božje kraljestvo!!!
Ko se bomo otresli vseh razlicnih ver, bomo ljudje veliko bolj svobodni!
V priklonu, ateist,
JOHANUS
Tonit! Se popolnoma strinjam s tabo. Imam precej prijateljev in prijateljic, ki so verni … in so eni ZELO verni, pa se kljub temu z njimi fajn razumem. Zakaj? Ker spostujemo odlocitve in mnenja drug drugih. Nic nimam proti vernikom, moji stari starsi in mama so verni, jaz pa pac nisem in v tem ne vidim nic slabega. Vendar je moje mnenje tako le dokler me kdo ne posiljuje z vero :)) In, ce ne hodim v cerkev se ne pomeni, da sem slab clovek (kot je namigoval nas predragi Rode:)).
LP
Briga mene, kam kdo hodi. Jaz sem se odzvala na zmerjanje vseh tistih, ki v cerkev ne hodijo, z “judi” (!?) in na trditev, da je ta dežela krščanska (kar najbrž pomeni, da nekristjani v to “deželo” ne sodimo).
Vedno znova ugotavljam, da so tisti, ki hodijo v cerkev in se najglasneje proglašajo za verne, izjemno nestrpni in s tem v že kar grotesknem nasprotju z vsem tem, kar v cerkvi učijo in ponavljajo iz dneva v dan …
Kako si lahko nekdo sploh privošči tako izjavo?! In nato se njegovi somišljeniki počutijo celo užaljene. Narobe svet! Sicer je pa tudi postavljanje v stalno vlogo nekakšne žrtve prav značilno za verne, oz. bolje rečeno za “verne”.
Pa naj mi ne zamerijo resnično verni, ki svoje vere ne izkoriščajo za agresijo na druge in drugačne. Take globoko spoštujem; žal jih poznam zelo malo.
Forum je zaprt za komentiranje.