Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Pravkar iz Turčije!

Pravkar iz Turčije!

Živjo !

Če koga zanima kako je tam predvsem v turističnem predelu nej vpraša.

LP MATT

kje točno pa ste bili ? hotel ? kraj ? izkušnje ? mi gremo 18.07. v hotel blue fish .
kakšne so kaj cene ? kava ? sok ? voda ?

Živjo!
Bli smo 20 km izven mesta Alanya.Letovišče Okkurcalar.Letovišč je res ful včasih niti ne veš kje si ker je bolj slabo označeno.Sicer pa je itak cela obala od Antalye do Alanye eno samo letovišče.Hoteli so res lepo urejeni.Večina jih ima 3 zvezdice.Mi smo bli v hotelu Alaiye resort 4 zvezdice(vse vključeno) velik del hotela je še v gradnji (to zato ker bo ta hotel drugo leto 5 zvezdic resort) toda obstoječi že zgrajeni del je res enkratn.Ljudje tam so zelo prijazni kaj takega se ne da doživet na Hrvaškem.Tam si pač turist v pravem pomenu besede.Glede tujcev bi reku 40%Rusi , 40%Nemci ostalih 20% pa Nizozemci, Švicarji……..
Glede cen je pa tko maš evre in maš turške lire zdej kaj je bolje je spet odvisno od posameznika kok se spozna na denar.Če plačaš v evrih je cena zaokrožena navzgor, če pa v turških lirah pride malo ceneje vendar se je treba znajti v preračunavanjih z miljijoni.En liter bencina je 1.900.000 lir:)
Cene v letoviščih niso poceni v diskoteki pa sploh ne. Splača se it malo izvn samo par ulic in že je ceneje.v barih je pivo 2EU v diskoteki 3EU,kava 0,70EU.Skratka izogibat se je treba prodajaln ob hotelih ali 50m narazen potrebno si je malo bolj razgledati teren.Izjema so le Bazarji v katerih pa je potrebno dobro pogajanje.Splača se it paket (vse vključeno )na začetku je res dražje v končni varianti je pa veliko ceneje.

LP Matt

Mi gremo v hotel blue fish*** Alanya, imamo polpenzion, če bo možno bomo tam vzeli polnipenzion.
Upam samo, da bo čisto in da bo hrana v redu.
Kakšno se imeli pa vi hrano ??Kakšne so cene hrane po restavracijah ?
Ali ste mogoče videli še katere druge hotele tudi od znotraj oz. ali ste morda srečali koga, ki vam je povedal v kakšnem hotelu je ?? Kakšne avtobuse imajo za prevoz iz letališča ??Mi imamo kar 125 km od letališča do hotela, pa me mal skrbi, ker imamo majhnega otroka.
Ali ste denar, dokumente in kamere hranili v sefih ali v sobi ??

Živjo!!

Hrana je bila odlična okusna povrh vsega pa še lepo dekorirana.Hrana v restavracijah je cenej kot pri nas.Zunaj smo jedli samo dvakrat ker je bilo že v hotelu hrane ful preveč je pa hrana tud po restavracijah okusna in dobro pripravljena.
Glede hotelov je pa tako kar ima 3 zvezdice in več so vsi narejeni po standardih po večini nemških .
Bilo je tud velik slovencev , ki so bivali po drugih hotelih *** pa se niso nič pritoževali.Po večini so avtobusi moderno opremljeni.Sam nisem videl avtobusa ,ki bi se še komaj premikal.Sef je v sobi za doplačilo v našem hotelu je bil 15EU za cel teden mi nismo mel nč sefa pa nam ni nč zmankal:).

LP MAtt

S katero agencijo si potoval? Kakšen aranžma si vzel? Koliko časa si dopustoval?
Ali je destinacija primerna tudi za delkleta, če potujejo sama?

Mene pa zanima kako je kaj izleti cene predvsem za pamukkale in kapadokijo. A se bolj splača it v lastni režiji ali preko agencije.
Kakšno je morje a so plaže urejene.
Ker sem ljubitelj školj me zanima a jih je kaj?

Zanima me tvoja destinacija potavanja oziroma izletov kje si bil in kje ti je bilo najlepše, če si kaj hodil naokrog.
Hvala lepa za odgovore.

Živjo!!!

Janet bil sm iz Globtourjem in nimam pripomb.Trajanje 8dni.
Bil je hotel all (vse vključeno) res skorajda vse kakšne stvari tu in tam so bile še za doplačilo.Npr. koktejli, določene vrste masaž, trezor……….
Janet a nameravaš it v turčijo letos ,ker jaz grem konec Avgusta spet.Če ti termin ustreza gremo lahko celo skup.

Izletov je obilo za vsak dan eden če hočš je lepo organizirano.Cene so od 30-80EU samo maš vključeno še kosilo pijačo samo v mal večjih količinah ni to en sendvič 🙂 Če si tam prek agencije defenitivno je bolje it z njo tut na izlet ker je organizacija enkratna.
Morje okolica Alanye je po večini mivka in ne nekakšn prod.
Za školjke ti ne morm nič rečt ker nism videl niti ene ker je na plaži ena sama mivka.

LP Matt

Matt živjo!
Tudi jaz sem bila letos v Turčiji, sicer na 2-tedenskem potovanju. Še bi šla…

Glede na to, da še ni dolgo kar sem se vrnila in so mi milijoni še blizu, mi lahko poveš koliko je stal tvoj aranžma?

Pozdrav!

Živjo!

Tudi mi se letos odpravljamo v Turčijo. Gre nas namreč šest. Malo smo že gledali kataloge in se nam zdi kar drago, zato čakamo na last minute. Storitev bi bila all inlusive.

Svetujte: preko katere agencije oz. koliko zvezdic naj bi imel hotel, da ne naletiš na nekaj povsem out!

Jaz sem bila 6x v Turciji, od tega 4x z Guletom. 3 zvezdice so naceloma cist kul, tudi vecja izbira je, vendar ce zelis malo razvajanja, je razlika med 3 in 4 zvezdice lahko ogromna! Last minute pa imas vedno, ceprav za 6 ljudi se nisem nikoli probala.
Jaz sem vedno hodila ultra last minute in sicer 2 osebi. Je ze bilo tako, da nisva imela se nic rezervirano, pa sva imela vseeno tursko vizo ze kupljeno, ker sva vedela, da bova nekaj dobila. Na koncu sva dobila 2 tedna 4* all inclusive za 150k po osebi, vendar sva to dobila en dan popoldne, naslednji dan zjutraj sva ze morala biti v Grazu na letaliscu. Ampak so se mi teli ultra last minuti vedno splacali. Ce ste mlajsi priporocam predel, kjer priletis v Bodrum 🙂 Tam je vec zabave kot drugje. Najlepse plaze so mi imeli zahodno od Antalye (Kemer in okolica).

Zanima me kako je z Guletom ker jaz 1.8. potujem za dva tedna v Analyo in to v hotel Kleopatra princess a je komu slučajno znan hotel vse informacije dobrodošle.

Hvala

Matt: Res imam namen potovati v Turčijo, vendar še ne vem točno kdaj.

Živjo!!!

Traminec cena aranžmaja .Ja jst sm dobu res ful ugodno šel sm 15.6.
Agencija je mela ob otvoritvi popust eden plača potujeta dva 🙂 cist zares pa še mal predsezone.
65.000sit hotel **** Alaiye Resort vse vključeno
10.000sit viza
10.let. takse
Se pravi 85.000sit komplet vse.

Bo treba it še k si ne predstavljam da bi bil cel Julij in Avgust doma brez oddiha uf…

Janet a vsaj približno veš kdaj boš frej a je to konc Avgusta začetek Septembra

LP Matt

Matt: Verjetno v drugi polovici julija in v septembru.

Ali so v Turčiji – ANALYI tudi kakšne trgovine znanih blagovnih znamk, kakšne so kaj cene ???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close