Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Pravkar iz otoka SAMOS

Pravkar iz otoka SAMOS

Zdravo!

Vceraj sem prisel iz otoka Samos, tako da vam lahko podam nekaj informacij. Torej; polet iz Brnika traja 3 ure, ker letalo prvo pristane na otoku Karpatos in nato spet poleti proti otoku samos (se 30 min.). Bil sem v mestu Kokkari v hotelu Dimitra (2 **), soba je normalna, dve postelje, kopalnica (tus kabila) in balkon. Zajtrk je kontinentalen (samopostrezni: sunka, sir, marmelade, maslo, mleko, sok, morda pecivo in jogurt). Naj vam takoj povem da na otoku konstantno piha vendar ne malo, kar mocno, v nasem mestu je tudi surfing center, tako da je ta otok raj za surfarje. Naj vas takoj opozorim, da si ne sposojate avtomobila ali skuterja pri agenciji ki vam jo priporoca vasa agentka iz agencije, ker vam bo priporocala najdrazje in vas prestrasila (kot nas), da drugje ne dobite zavarovanja, ce se pokvari kaj vas ne pridejo iskat…zato vam priporoca agencijo in pove da ko poklicete poveste njeno ime. Cena pri agenciji, ki nam jo je vodicka priporocala je naslednja: najcenejsi avtomobil 59 evrov, najcenejsi motor 15 evrov (na dan). Pri drugih agencijah pa so cene: 25 evrov avtomobil, 8 evrov motor (ce vzamete za vec dni je cena takoj nizja, avto 22, motor 7). Kot sem ze napisal po celem otoku piha, vendar na priporocilo vodicke, ki je dejala da na drugi strani otoka ne piha (plaza Psili Amos), smo se odpravili tja. Vendar tam je bilo isto. Na obeh straneh otoka so postavljene vetrnice za pridobivanje elektrike.
Kar se tice morja; morje je zelo cisto vendar mislim da je temperatura morja okoli 20 stopinj. V katalogu pise da je povprecna temperatura morja julija 24 stopinj, vendar to ni niti priblizno tako. Za vsak slucaj sem vprasal gospodicno na recepciji hotela, ki mi je delala da na otoku vedno piha, pozimi skoraj vedno dezuje, lansko zimo so imeli celo sneg. Da ne bo pomote, na otoku je toplo, temperatura je vedno nad 30 stopinj, vendar piha.
Kar se tice hrane, hrana je dobra, cene so od 10 -20 evrov za vecerjo v restavraciji za dve osebe (nekateri so placali tudi 45 evrov). Splaca se vam poiskati kaksno taverno, ki ni tako popularna, kajti tam so cene obcutno nizje. Cene v trgovinah so skoraj podobne nasim, morda malo visje. Na otoku Samos imajo tudi svoje sladko vino, najboljse je znamke Samos Nectar (cena za steklenico v trgovini je okoli 10 evrov). Druga sladka vina so okrog 6 evrov (steklenica).
Agencije ponujajo kar nekaj izletov, izlet na Ephes (turcija) 85 evrov, izlet po otoku 35 evrov, safari izlet z dzipi po otoku 45 evrov in se grska vecerja (ne spomnem se koliko je bila cena).
S skuterjem ali z motorjem se splaca sam ogledati cel otok, zanimivosti je kar nekaj: pitagorova jama, rusevine pri Pythagorosu, imajo kar nekaj arheoloskih muzejev po otoku, vendar jaz si nisem ogledal nobenega. Kar je zanimivo je tudi to da na otoku imajo univerzo in sicer matematiko in fiziko.
Otok je zanimiv in lep, vendar malo me je razocaralo to da je bilo morje mrzlo in da je konstantno pihal kar mocar veter. Naj vam povem da na otoku Karphatos piha se bolj mocno kot na Samosu.

Lep pozdrav!

To glede pihanja na Karpatosu in Samosu je res. Je pa tudi res, da sem imel občutek, da je na Karpatosu morje toplejše (mogoče tudi zato, ker sem bil na Karpatosu v začetku Septembra, na Samosu pa sredi Julija). Pihanje me pa niti ni motilo, ker zaradi vročine niti ne občutiš vetra.

Pozdravljen,
Z zanimanjem sem prebrala tvoje porocilo o otoku Samosu. Imam pa se nekaj vprasanj. Sama se odlocam med Kosom in Samosom. Zato me zanima glede plaž na Samosu. A so pescene al prodnate. Treba placevat lezalnike al je kul tudi ce si brez. A veter res tko moti? Sicer greva s sestro bl se nakopat in spocit vendar kak vecir tud malo ven.Torej kajksno je nocno zivljenje v mestu Kokari? Hotel Dimitra so tudi nam ponudili kot akcijo, a se splaca uzet polpenzion?

Zdravo!

Plaze so zelo lepe, (bom dal slike na internet samo da jih postimam), skoraj vse so prodnate, nekaj pa jih je tudi pescenih. Veter zna biti motec na pescenih plazah, ko zapiha mocno pesek kar mece vsepovsod. Lezalnike se placuje (6 evrov 2 lezalnika + deznik), vendar ne povsod, v mestu Kokkari jih jaz nisem placeval, ker so bili iz sosednjega hotela, in noben ni kontroliral. Na prodnatih plazah mislim da jih sploh ne potrebujes, vendar deznik bi priporocal, ker je sonce res zelo mocno, vendar se ga ne cuti, ker piha veter. V mestu Kokkari je ena diskoteka, vendar je nisem obiskal, na otoku mislim da jih je stiri. Nocno zivljenje je bolj unirjeno, veliko je barov, restavracij, ljudje se sprehajajo, ztrgovine so odprte do polnoci. Skratka lepo je, vendar ne pricakuj kaksnih plesov na mizah, ali pa pretiranih zurk. Za se spocit je Samos kar uredu otok, eni v nasem hotelu so ze 3x zaporedoma na samosu za 14 dni, oni so rekli da se pridejo sem odpocit in uzivat mirno zivljenje grkov.
Hotel Dimitra nima polpenziona.

Thx za info.
Ves kaj me se zanima. A se do vecine kul plaz po otoku da priti z avtobusi (nisva ravno navduseni nad renta-car/scooter). A ja pa se neki. A imas morda kaksen naslov od kaksnega vodica za po Samosu, ker kar sem pregledala v knjiznicah je bolj revno.
Thx.
Cau,cau

Ja do nekaterih plaz se da prit celo pes (npr ce si v mestu Kokkari imas kar 3 plaze blizu okrog 1 -2 km), avtobusi redno vozijo do plaz, ker se nekateri gosti stalno vozijo na plaze z avtobusi. Kar se tice vodicev pa ne vem, mislim pa da se lahko udelezite vodenega ogleda po otoku z avtobusom ali pa safari po otoku z terenskimi vozili.

Hoj, Majstor
jaz sm prišla ta teden s samosa in sm zadovoljna z otočkom:)
sm videla, ja, da so najlepše plaže res v kokkariju, sama pa sm bila na potokkaki beach – blizu pytagoriona, tako da sva s fantom raziskala še druge plaže z avtom. Čeprav na naši plaži ni pihalo ves čas oz. se je veter po 3dneh umiril.
Najlepše plaže pa so na JZ-ni strani otoka, psili amos, limonakia.
Res pa ni dost dogajanja …
In dost drago, a ne?
No zdaj bi šla kar nazaj … 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close