Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Pravkar iz Bolgarije

Pravkar iz Bolgarije

Pravkar sem se vrnila iz Bolgarije (Sončna obala). Če koga kaj zanima, sem na razpolago za informacije.

ojla

Zanimajo me tvoji vtisi, kaj si si kupila, kaj se splača, kje si bla v katerem hotelu, koliko si zapravla, do kdaj je sezona??

hvala in lp

Nad samo Bolgarijo sem zelo presenečena. Ljudje so zelo prijazni, ustrežljivi, vedno pripravljeni pomagati. Z njimi se lahko sporazumevaš v srbščini, angleščini ali nemščini.
Nastanjena sem bila v hotelu Amphora, kjer sem imela samo zajtrk. Več se ne splača vzeti, ker je njihova gostinska ponudba več kot dobra. Preizkusila sem veliko njihovih nacionalnih jedi, pa moram priznati, da je hrana zelo dobra. K vsemu temu se prileže tudi dobra kaplica. Njihova vina so dobra, vendar za moj okus zelo močna. Tudi pivo imajo zelo dobro, pa še zelo poceni je. Jaz običajno ne pijem piva, vendar mi je njihovo zelo prijalo. Na plazi imajo zelo pestro ponudbo hitre hrane kot so razni piščančji kebabi, pečen krompir z nadevi, palačinke s tisoč in eno marmelado, s čokolado itd.
Sezona počitnic v Bolgariji traja vse od aprila pa do oktobra. V tem času je višek vsega, dogajanje je na vrhuncu. Sama destinacija je ugodna za samske ali pa žuranja želne. S kolegico sva vsako noč žurale drugje, lokale, diskoteke imajo odprte vse do jutra, tako da ti nikoli ne zmanjka. Denarja nisem zapravila veliko (100 EUR), čeprav tudi nisem kupovala kaj posebnega. Spominkov in vsega tega kiča imaš, tako kot povsod drugje, na vsakem koraku dovolj. Ker je bil najin hotel nekoliko ven iz mesta, sva se v mesto peljali z lokalnim avtobusom ( 0,5 leva) ali turističnim vlakcem (1,5 leva). Vožnja je trajala cca.5 min. Nazaj pa sva ponavadi šli peš ali pa s taksijem, vendar moraš paziti, ker imajo taksisti ponoči drugačne cene in te hitro prelisičijo. Za ceno se moraš že v naprej pogoditi.

Jaz grem v ponedeljek v Bolgarijo(Sončna obala), pa me zanima predvsem nočno življenje. Saj nekaj si že napisala, samo lahko please napišeš še kaj več. Katere klube, diskoteke,.. se splača obiskati, kje vrtijo kakšno glasbo, ali tja zahajajo samo turisti ali tudi domačini, kakšne so cene v lokalih,…- kaj je pomembmo vedeti!

mlada: Nočno življenje je na Sončni obali zelo pestro. Za uvod se splača ustaviti v kakšnem baru, kjer kaj hitro spoznaš družbo. Meni so bili najboljši: Corner pub- takoj zraven hotela Kuban, Mexo bar- ob plaži, Las Palmas bar- v bližini hotela Neptun Beach…..V vseh naštetih folk tudi pleše, se hudo zabava. V Las Palmas baru pa je zelo veliko Švedov. Od 23.00 pa do 01.00 imaš tudi happy hour za pijačo. Koktejlov se tam nameša na hektolitre- torej če naročiš enega, dobiš kar dva. Cena za en koktejl se vrti od 4-6 levov, pivo je od 0,5 pa do 2 leva, Baily 3-4 leve, odvisno kje. Po 00.00 pa se dogaja v raznih diskotekah. Meni sta bili pri srcu dve: Lazur- od 23.30 pa do 00.00 imajo dekleta prosti vstop in Iceberg, kjer pa je vsako noč živa glasba vse do 02.00. Igrajo neki lokalci, ki poleg svoje domače glasbe igrajo še vse ostalo, med drugim tudi stari rok in podobno. Tipi razturajo, to moraš slišati. Tja zahaja kar precej domačinov, srečala pa sem tudi ogromno Nemcev, Ircev, pa še koga verjetno. Vstopnina je 3 leve.
Bila sem tudi v Maniji, kjer pa mi ni bilo najbolj všeč, ker mi ambient ni ta pravi. Tam je vstopnina tudi 3 leve, je pa takoj zraven ceste, tako da ga ne moreš sfalit.
Vedeti moraš, da se toaleta povsod plačuje, zato je dobro, da imaš vedno nekaj drobiža v žepu. Zaračunajo skoraj povsod 0.5 leva, le v Icebergu je 0.3 leva. So pa vsa zelo čista!

V kolikor boš obiskala vasico Nessebar, pa se ustavi v Tekila baru. Po svoje je zelo zanimiv, saj te do njega pripeljejo kar z majhno ladjico. Drugače pa je ta vasica bolj mirna in se tam ne dogaja kaj preveč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close