Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pravilno sem napovedala, cene hiš na podeželju gredo gor

Pravilno sem napovedala, cene hiš na podeželju gredo gor

Če primerjam s to hišo za manj denarja, je vaša precej precenjena – vendar ker teh krajev ne poznam, ne vem, kaj pomeni lokacija vaše in te na linku:

https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/dolenja-trebusa-hisa_6200284/

Hvala za odgovor. Sonca je kar veliko tam. Agencija nam pa je mogoče res sestavila čuden oglas. Saj pravim, nisem še nikoli hiše prodajala. Mogoče bom poskusila sama prodajat. Še enkrat iskrena hvala.

Sestavi izčrpnejši oglas, poudari prednosti.
Je vaša lokacija sicer boljša od te na linku, kar se tiče infrastrukture, bližine večjega kraja, cestne povezave? Čisto tako iz firbca me zanima.

Ja naša lokacija je na lepšem, dostopnem, vsa infrastruktura je v bližini. Mi smo v Desklah. Trebuša, kjer je podobna hiša pa je med Mostom na Soči in Idrijo v hribovitem, težko dostopnem terenu, oddaljena od osnovne infrastrukture (šola, zdravstveni dom so najbližji v Tolminu). Hvala za vse nasvete. Bom sama sestavila oglas.

Pravilno! Veliko uspeha pri prodaji. Fotografiraj tudi potoček 🙂

Hvala, res sem vesela vsake pomoči. Če uspešno prodam, vabim na kavo in pecivo. Še enkrat iz srca hvala.

Nikoli ni problem v hiši, vedno je problem v znesku.
Midva z možem sva kupila staro hišo, potrebno totalne obnove, ki so jo lastniki prodajali skoraj 20 let … dokler niso cene znižali na tako, ki je privabila kupca, to je naju.
[/quote]

20 let???? Eni pa so vztrajni, ni kaj…

Kaj mislite o lokacijinaselje Besnica pri Ljubljani?

20 let???? Eni pa so vztrajni, ni kaj…
[/quote]

verjento so po dveh letih neuspešnega prodajanja ceno dvignili namesto spustili. In potem je minilo še veliko let, da so spoznali svojo zmoto.
Do sedaj sem prodajal stanovanje dvakrat, obakrat slabo leto. pri enem je bilo potrebno ceno spustiti, medtem, ko sem jo pri drugem za procent ali največ dva (in prodal prvemu ki je prišel na ogled).
Za pravo ceno se vse proda, tudi na bolj odročnih lokacijah (tam je ceno ponavadi težko definirati, ker ni prave primerjave)

Kaj mislite o lokaciji,naselje Besnica pri Ljubljani?

Hribi?

Za pravo ceno se vse proda, tudi na bolj odročnih lokacijah (tam je ceno ponavadi težko definirati, ker ni prave primerjave)
[/quote]

Kako se potem ve, kakšna je prava cena za odročne lokacije? Tam je verjetno cel kup dejavnikov, verjetno če je bolj na samem, je višja cena ipd.

Kako se potem ve, kakšna je prava cena za odročne lokacije? Tam je verjetno cel kup dejavnikov, verjetno če je bolj na samem, je višja cena ipd.
[/quote]

Kdor v dveh letih ne proda, ta pretirava s ceno ali pa ne zna prodajati.
V prvem primeru svetujem znižanje cene, v drugem pa prodajo preko agencije.

Sem se dvakrat hotela prisiliti, da bi mi bilo všeč to okolje. No, ni mi. Bogu iza nogu, čeprav blizu Ljubljane. V pol urah si v Logatcu, pa cene niso toliko višje, imaš pa vse pri roki.

Kakorkoli, ljudje si po novem po izkušnji karantene želijo stika z naravo, mirnega okolja ipd. Dejstvo je, da toliko oglasov, kjer se povprašuje po najemu ali nakupu podeželjskih hiš in vikendov ni bilo še nikoli.
[/quote]

V okolici staršev se že več let prodaja par nepremičnin in kmetij in realizacija prodaj je slaba.

V okolici staršev se že več let prodaja par nepremičnin in kmetij in realizacija prodaj je slaba.
[/quote]

Samo verjetno ni povsod tako ali pač? Je pa res, da tudi od drugih slišim nasprotujoče si informacije o tem, koliko se prodaja. Je pa dejstvo, da je oglasov, kjer se povprašuje po hišah na podeželju, veliko.

Samo verjetno ni povsod tako ali pač? Je pa res, da tudi od drugih slišim nasprotujoče si informacije o tem, koliko se prodaja. Je pa dejstvo, da je oglasov, kjer se povprašuje po hišah na podeželju, veliko.
[/quote]

Kolikor poznam sceno (kolegica ima nepremičninsko agencijo na podeželju) se stvari zelo redko realizirajo. Ne vem pa kje je tvoj vir oglasov?

še moj pogled… sam v območju Kanal-Deskle ne bi nikoli kupoval. Sori, tam je Salonit Anhovo zastrupil dolino za par stoletij. Ne boš govorila, kako tam ljudje zdravo živijo, veliko jih je pomrlo zaradi azbestoze. Pa zdaj imate spet ene fore, k so iz Salonita spuščal neko svinjarijo v Sočo. Pri vas je drugo Zasavje.
Trebuša je res bogu iza nogu, ampak je vsaj kar se tiče neoporečnosti okolja je prva liga.
Vseeno je cena trbuške hiše – milo rečeno.. visoka. Hiše v Tolminu se prodajajo za tako ali nižjo ceno. Glede vaše pa ne bom komentiral, ker v Desklah bajte ne bi imel niti zastonj.

še moj pogled… sam v območju Kanal-Deskle ne bi nikoli kupoval. Sori, tam je Salonit Anhovo zastrupil dolino za par stoletij. Ne boš govorila, kako tam ljudje zdravo živijo, veliko jih je pomrlo zaradi azbestoze. Pa zdaj imate spet ene fore, k so iz Salonita spuščal neko svinjarijo v Sočo. Pri vas je drugo Zasavje.
Trebuša je res bogu iza nogu, ampak je vsaj kar se tiče neoporečnosti okolja je prva liga.
Vseeno je cena trbuške hiše – milo rečeno.. visoka. Hiše v Tolminu se prodajajo za tako ali nižjo ceno. Glede vaše pa ne bom komentiral, ker v Desklah bajte ne bi imel niti zastonj.
[/quote]

Niso najbolj prijazni ljudje v Desklah. Milo rečeno.

Lažna povpraševanja.
Mogoče so celo politično motivirana.
Nič se ne prodaja, iz preprostega razloga, ker ljudje nimajo denarja, ne interesa. Podeželani se izseljujejo ali umirajo in hiše ostajajo prazne, občine pa podhranjene in prezadolžene.

[/quote]

Po mojih izkušnjah so oglasi za nakup (torej pivprasevanja) bolj tipanje trga in firbec kot resen namen.

Ponudbe so javno objavljene, kdor res želi nekaj kupit, spremlja oglase in kontaktira prodajalca, če ga oglas pritgne.
Verjetno niti ni realno pričakovat, da se bo na tvoj oglas, da kupuješ, javil kdo drug, razen tistih, ki že itak prodajajo.

Verjetno se včasih izplača tudi oddati oglas za povpraševanje, ker mogoče kdo šele razmišlja ali je ravno umaknil oglas ali bogvekaj drugega. Jaz sem recimo prodala nepremičnino brez kakršnega koli oglaševanja, nekomu, ki me je osebno vprašal, ali bi prodala. Ker je ponudil zelo dobro ceno in pogoje, sem prodala.
V 99 procentih pa drži, da oglašujejo prodajalci, kupci se pa odzivajo. Preostali procent so upajoči na bingo in tipajoči.

Poleg vsega napisanega mislim, da gre tudi za nepoznavanje dejanske situacije na podeželju s strani meščanov.

Ti bi imeli hiško na samem, istočasno pa vso komoditeto, ki jo omogoča življenje v mestu.
Večina se jih ne zaveda, da hiška na samem pomeni, da pozimi ni pluženja oz. moraš za pluženje sam poskrbeti, da je treba do najbližje trgovine z avtomobilom. Da je do najbližje pošte, bankomata, zdravnika, avtobusne postaje … lahko tudi 25 km in več.

Poleg tega je večina (oz. skoraj vse) teh hišk potrebnih vsaj manjše, večkrat pa večje obnove, ki poleg denarja zahteva tudi čas. In spet, večina jih ni vajena, da bi ta dela opravili sami, zato morajo nekoga najeti, kar bistveno poveča stroške nakupa.

Seveda obstaja povpraševanje, ampak realizacija poslov je pa hudi majhna, saj takih hišk enostavno ni oz. niso na prodaj. Če pa že, se pa hitro prodajo.

Z vidika najemodajalke povem to, da t.i. mlade družine, ki iščejo najem z možnostjo kasnejšega odkupa niso nikakršni kupci ampak navadni cenkarji, ki bi si radi najeli hišo za znižano najemnino. Takih povpraševanj je kar nekaj.

Poglej recimo danes nepremicnine.net in boš videl precej oglasov za nakup hiš. Ali pa bolha.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close