Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pravilno sem napovedala, cene hiš na podeželju gredo gor

Pravilno sem napovedala, cene hiš na podeželju gredo gor

Starejše hiše se zelo težko proda, tudi v okolici Ljubljane, kaj šele nekje v rovtah. Zakaj? Ker so precenjene,potrebne prenove, prevelike, a to plačaš, plačaš tiste sobice, kleti. Kolegi so kupili hišo za precej visok znesek zelo blizu LJ,prenove ni in ni konec, še vedno zgleda stara hiša, notri pa so vrgli denarja na koncu dosti več kot bi jih stala novogradnja.
Kar se proda, so novogradnje, ki se prodajo za isti denar kot stara hiša.

Da se prodajajo nove nepremičnine za isti denar kakor starejše ne bo držalo. Mi prodajamo hišo iz leta 1980 pa ni cena niti približno enaka novogradnji v istem kraju.

Čez lužo, v Ameriki in v Kanadi, ogromne mase ljudi dobivajo delo od doma.
Mesta se praznijo. Cene nepremičnin na podeželju se višajo, saj je ogromno povpraševanje.
Te informacije imam iz prve roke od tam čez.

Zelo možno je, da se enak trend prestavi k nam.

Ne, ni možno, ker se povprečen Američan brez težav (večkrat v življenju) preseli več sto kilometrov daleč, Slovenci smo pa precej bolj usidrani tam, kjer smo.

Ne ne bo se, ker le peščica Slovencev dela delo, ki ga je možno opravljati od doma.

Sprijaznite se meščani, avtorica je imela prav:
https://www.finance.si/8966067/Nepremicnine-in-korona-Britanci-in-Nemci-iz-mest-na-podezelje-Pa-Slovenci?cctest&
https://www.domovina.je/delo-od-doma-spreminja-nacin-zivljenja-manj-prometa-in-zastojev-selitve-iz-mest-na-podezelje/
In glede na skorajšnjo spremembo naše zakonodaje je samo še vprašanje časa…

Če bi držalo avtorica ne bi cel mesec prepričevala. V teh časih, ko službe niso sigurne, nihče ne kupuje starih hiš. Če je denar zagotovljen se kupi novogradnjo na dobri lokaciji ali pa ta tretjega poršeja.

Se znaš kaj drugega napovedat?

Ja, seveda. Ne, ne drži. Cene bajt na podeželju so še vedno nizke napram nikakvi bajti ali stanovanju v mestih – sploh v LJ. Spremljam par let nepremičnine, pa ja, najdeš nerealno visoko postavljene cene, samo te bajte se potem ne prodajo več let. Lastniki očitno nimajo čisto resnega namena prodati po realni ceni, zato pa potem oglasi izginejo za nekaj časa, potem pa se spet pojavijo.

Ravno pred dvema dnevoma sem gledala na stranu GURS, kako cenijo moje ljubljansko stanovanje (po svoji metodologiji pač). Pa niti ni tako zelo visok znesek. Kar je verjetno celo dobro, če bo to res osnova za davek (v nedoločni prihodnosti). Na trgu bi najbrž dobila za stanovanje precej več.

Baje kar v dolgih vrstah stojijo za nakup hiš na podeželju, cene skačejo v nebo..v prtljažnikih imajo kup denarja. Mokre sanje…v negotovih časih.

Gledam po bolhi, nepremicnine.net. spet veliko povpraševanja, predvsem Štajerska in Posavje, vikendi in kmetijska zemljišča. Prodala se je tudi hiša v Prekmurju za 140 tisoč, ki se je prej prodajala sigurno tri leta. Neki premiki so, tega ne moremo zanikati.

kje? jaz kupujem.

Evo, nova karantena in spet nova povpraševanja po vikendih in hišah na podeželju. Kako predvidljivo.

Pred parimi leti,tik pred upokojitvijo sem se preselila iz centra Ljubljane v hiško v podeželjskem naselju.Manjši vrt,sadovnjak,pridelana osnovna eko zelenjava,zelišča,sveži zrak,mir.
Presrečna,življenje je prelepo!

Jaz pa zdaj opažam veliko povpraševanja predvsem po stanovanjih in to po večjih v mestih. Zanimivo.

Kdor ne verjame, kako zelo se je povečalo povpraševanje po hišah na podeželju, naj danes malo preleti nepremicnine.net vsaj 10 oglasov, kjer se iščejo vikendi …

Imaš prav. Bolha, Salamon, Nepremičnine.net. Tudi po forumih je veliko povpraševanje in na fb.

Četudi bi zaenkrat vsi poceni nekaj kupili. Glede na to, da se povpraševanja ponavljajo, so kupci očitno neuspešni.
Jaz, če bi imela v tem času, ko te že hoja po stopnišču bloka lahko okuži. bi tam živela.
Ne pa prodajala.

Je še veliko povpraševanja na podeželju ?

Ne vem zakaj potem mene kar naprej kontaktirajo za nepremičnine, ki sem si jih ogledala in ponujajo prodajo za še nižjo ceno 🙂

Prodaja ne gre, večje povpraševanje so samo mokre sanje nepremičninarjev, ki se ne morejo sprijazniti da ni prodaje in ni prihodka. Samozanikanje a la Trump. In poskušajo umetno dvigniti idejo o nevem kakšnem povpraševanju.
GA NI, dragi moji.

Ne vem zakaj potem mene kar naprej kontaktirajo za nepremičnine, ki sem si jih ogledala in ponujajo prodajo za še nižjo ceno 🙂

Prodaja ne gre, večje povpraševanje so samo mokre sanje nepremičninarjev, ki se ne morejo sprijazniti da ni prodaje in ni prihodka. Samozanikanje a la Trump. In poskušajo umetno dvigniti idejo o nevem kakšnem povpraševanju.
GA NI, dragi moji.
[/quote]

To si gledala kje na podeželju?

To si gledala kje na podeželju?
[/quote]

jap
od vikendov do hiš

Tako je, povpraševanje po hišah na podeželjo je nizko. Večina mladih želi biti v mestih ali pa zelo v bližini mest.
Noben noče bit v vukojebini, oddaljeni 30 km od centra nekega mesta.
To vas na tem forumu neki nepremičninski agenti nategujejo, ker ne vejo kako v promet spravit hiše v vukojebinah. Ene se prodajajo že po več kot 5 let.
Mladi želijo bit v mestu, pa čeprav v stanovanju in ne hiši (velika večina).

jap
od vikendov do hiš
[/quote]

Katere regije pa? So dosti spustili ceno?

Hahaha, slovenski “inovativni” nepremičninarji mislijo, da bodo krizo prodaje premagali tako, da bodo cene višali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close