Pravilno sem napovedala, cene hiš na podeželju gredo gor
Starejše hiše se zelo težko proda, tudi v okolici Ljubljane, kaj šele nekje v rovtah. Zakaj? Ker so precenjene,potrebne prenove, prevelike, a to plačaš, plačaš tiste sobice, kleti. Kolegi so kupili hišo za precej visok znesek zelo blizu LJ,prenove ni in ni konec, še vedno zgleda stara hiša, notri pa so vrgli denarja na koncu dosti več kot bi jih stala novogradnja.
Kar se proda, so novogradnje, ki se prodajo za isti denar kot stara hiša.
Sprijaznite se meščani, avtorica je imela prav:
https://www.finance.si/8966067/Nepremicnine-in-korona-Britanci-in-Nemci-iz-mest-na-podezelje-Pa-Slovenci?cctest&
https://www.domovina.je/delo-od-doma-spreminja-nacin-zivljenja-manj-prometa-in-zastojev-selitve-iz-mest-na-podezelje/
In glede na skorajšnjo spremembo naše zakonodaje je samo še vprašanje časa…
Ja, seveda. Ne, ne drži. Cene bajt na podeželju so še vedno nizke napram nikakvi bajti ali stanovanju v mestih – sploh v LJ. Spremljam par let nepremičnine, pa ja, najdeš nerealno visoko postavljene cene, samo te bajte se potem ne prodajo več let. Lastniki očitno nimajo čisto resnega namena prodati po realni ceni, zato pa potem oglasi izginejo za nekaj časa, potem pa se spet pojavijo.
Imaš prav. Bolha, Salamon, Nepremičnine.net. Tudi po forumih je veliko povpraševanje in na fb.
Četudi bi zaenkrat vsi poceni nekaj kupili. Glede na to, da se povpraševanja ponavljajo, so kupci očitno neuspešni.
Jaz, če bi imela v tem času, ko te že hoja po stopnišču bloka lahko okuži. bi tam živela.
Ne pa prodajala.
Ne vem zakaj potem mene kar naprej kontaktirajo za nepremičnine, ki sem si jih ogledala in ponujajo prodajo za še nižjo ceno 🙂
Prodaja ne gre, večje povpraševanje so samo mokre sanje nepremičninarjev, ki se ne morejo sprijazniti da ni prodaje in ni prihodka. Samozanikanje a la Trump. In poskušajo umetno dvigniti idejo o nevem kakšnem povpraševanju.
GA NI, dragi moji.
Ne vem zakaj potem mene kar naprej kontaktirajo za nepremičnine, ki sem si jih ogledala in ponujajo prodajo za še nižjo ceno 🙂
Prodaja ne gre, večje povpraševanje so samo mokre sanje nepremičninarjev, ki se ne morejo sprijazniti da ni prodaje in ni prihodka. Samozanikanje a la Trump. In poskušajo umetno dvigniti idejo o nevem kakšnem povpraševanju.
GA NI, dragi moji.
[/quote]
To si gledala kje na podeželju?
Tako je, povpraševanje po hišah na podeželjo je nizko. Večina mladih želi biti v mestih ali pa zelo v bližini mest.
Noben noče bit v vukojebini, oddaljeni 30 km od centra nekega mesta.
To vas na tem forumu neki nepremičninski agenti nategujejo, ker ne vejo kako v promet spravit hiše v vukojebinah. Ene se prodajajo že po več kot 5 let.
Mladi želijo bit v mestu, pa čeprav v stanovanju in ne hiši (velika večina).
Forum je zaprt za komentiranje.