Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Pravi zobje vs. proteza

Pravi zobje vs. proteza

Jaz imam samo težave z mojimi zobmi. Modrostni zobje so mi 10 let povzročali težave. Nore bolečine. Zdaj imam težave z vnetimi dlesnimi, plomb imam malo morje. Prav sita sem že zob, zobarjev. Stalno na pregledih. Prav zavidam tistim, ki so brez svojih zob in imajo protezo. Nobenih problemov. Protezo očistiš, naneseš lepilo in nalimaš. To je to.

Ampak ali je temu res tako, kot si jaz predstavljam? Kako je potem, ko imaš protezo?

Nikar si ne želi tega, tvoji zobje so le tvoji, ničesar jih ne more nadomestit. Sploh pa ne navadna proteza, ki se še lima povrh. Sem bila na temu, blagor tistim, ki lahko to nosijo in prenašajo. Jaz je nisem mogla, zato imam sedaj  all-on-4, ni bilo poceni, a vredno vsakega centa.

S protezo se sprijaznijo ker drugega nimajo. Srečo imajo če dobijo dobrega zobarja in tehnika. Nekatere ozuli, da ne morejo jest, drugim skače dol.. si predstavljaš da se v službi nasmeješ in ti protezo na tla uide…

Zamenjaj zobozdravnika. Uporabljaj boljšo zobno pasto za dlesni. Spiraj s toplo vodo z malo žličko himalajske soli.

Obdrži svoje zobe kolikor dolgo je mogoče. Imej mehko zobno ščetko a ne ultra soft.

Oz dlesni navzdol zgornje zobe in spodnje od dlesni navzgor. Torej od rdečega k belemu.

Mislim da ti 3morjo en za drugimmanjkat da ti dajo zraven.

Drugac pa. Zdej delajo proteze veliko boljse kot vcas

Tudi lepilo drzi do konca dneva.

Predlagam da se pogovoris z ljudmi ki imajo protezo

Ne znami ki imamo svoje zobje in kr neki na pamet govorimo.

Odgovor na objavo uporabnika
Fskl, 07.02.2022 ob 18:03

Jaz imam samo težave z mojimi zobmi. Modrostni zobje so mi 10 let povzročali težave. Nore bolečine. Zdaj imam težave z vnetimi dlesnimi, plomb imam malo morje. Prav sita sem že zob, zobarjev. Stalno na pregledih. Prav zavidam tistim, ki so brez svojih zob in imajo protezo. Nobenih problemov. Protezo očistiš, naneseš lepilo in nalimaš. To je to.

Ampak ali je temu res tako, kot si jaz predstavljam? Kako je potem, ko imaš protezo?

Zgoraj imam protezo.Nobenih težav .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close