Pravi zeleni ledeni čaj
Tole moram povedat ;-)). Za vse ljubitelje pravega čaja.
Po prirejenem receptu iz coolinarike sem naredila ledeni čaj.
No, morda ni bil ravno ledeni, je bil pa hladen :-))
1 vrečko zelenega čaja (sem imela doma jasminovega, sem dala pač tega) sem namakala dobre tri minute v cca 2,5 dl vode (vroče). Ko se je čaj ohladil sem dodala približno enak del jabolčnega Fruca (meni je ta jabolčni sok še kar všeč, ker niti ni tako sladek kot ostali jabolčni sokovi).
Zelo osvežilno in ne preveč močno. Če vam je všeč bolj močan okus čaja, dodajte na enako količino vode dve vrečki čaja (tako na coolinariki).
Priporočam!
Vsaj pri nas doma se vse premalokrat spomnimo na čaj. Včasih sem skuhala navaden čaj (šipek, sadni,…) ga malo sladkala in prilila sok sveže ožete pomaranče. Za dekoracijo pa v vrč rezine limone ali limete in pomaranče. Žal nisem imela kakšne vejice melise, da bi jo dala v vrč. Stočila sem ga na litre.
LP, Ela S
Avena, tale rooibos caj spada med ” prave caje”? Se ga lahko pije veckrat?
Nisem ga se pokusila.
Sonce, tvoj caj pa verjetno lepo odzeja:)
Pri nas je caj vsak dan sveze skuhan – pozimi im poleti 🙂 Sadni kupljeni so prevec aromaticni in se jih kmalu navelicam.
Se vedno prisegam na doma narejen sadni ( visnje, marelice, breskve ) in dober stari sipkov caj; meta in citronska melisa prijetn dodatek.
Lep dan
Rooibos – rdeči čaj. Kot pravi bralka ima veliko dobrodelnih učinkov. Piješ ga lahko neomejene količine.
Sam rooibos res ni nič posebnega, aromatizirane variante pa so meni zelo všeč. V čajni hiši imajo pestro izbiro.
Drogini v filter vrečki pa žal niso preveč podobni tem v “razsutem stanju”. No, vsaj za moj okus.
Hej!
Citronsko travo sem predlanskim kupila v Agrocentru v Italiji – takoj cez mejo na Skfijah. Je ze pravo majhno drevesce, ki pozimi pociva na varnem.
Jo malo porezem in spomladi iz suhih stebelc spet pozene.
Chili vzgaja soseda iz lastni semen vsako leto sproti. So taki lepi grmicki, pravi okras.
Ampak en tak, ki ima malo vecje zvoncaste plodove ( tudi pekoce), se pa obnasa kot trajnica in je zdaj ( po dveh letih) ze lep grmicek. Seveda imam se dve na novo iz semen vzgojeni sadiki.
Lep pozdrav Babi
Ja, bi rekla da se v tejle čajnici vse dobi :-))ž
Rooibos sem probala v filter vrečki, no, ni mi bil všeč, sem se raje vrnila k zelenemu čaju. Verjamem pa, da je takšen kot ga kupuješ ti zeloooo dober. Ma, pri nas ni nobene pametne ponudbe čajev, škoda.
Babi, res, tale čaj prijetno odžeja – malo pogreni.
Sončen pozdravček.
Forum je zaprt za komentiranje.