Pravi smisel življenja
Smisel življenja za marsikoga naj bi bil v Ljubezni…ampak pravi smisel življenja leži v delu…delo človeka izopolni, ga osmisli, je razlog da zjutraj vsaten in gre zvečer zadovoljen spat…delo človeka osvobodi (ne v ciničnem kontekstu napisa iz Auschwitza)…torej delu čast in oblast…in vprašanje…radi delate?
po Honore de Balzac: Okrogle povesti je smisel življenja:
hladno piti, toplo jesti, mehko se otrebiti in trdo vtikati.
komur je delo smisel … naj ne komentira početja drugih ☺ … karkoli že dela naj pač dela
So rekli Zmelkoow:“Smisel življenja je ležanje na plaži, z možgani na OFF in čivavo na straži. Visenje v mreži med dvemi drevesi, slalom v ravnini z zarjavelimi kolesi. Smisel življenja je jahanje oblakov, pihanje v sonce in lomljenje korakov. Sanjanje parnika na modrem ogledalu, piknik z mravljico in luknjo v sandalu.”
Drugače pa zame pravijo, da sem deloholik. Se poskušam zadnja leta malo otrest posledic špartanske vzgoje, ampak če človek tisto, kar dela, rad dela, niti ni tako slabo bit deloholik.
Večji problem imajo tisit, ki ne morjeo delat, kaj šele, da bi delali tisto, kar jih veseli. V smislu službe. Čeprav delo seveda ni samo služba.
Jaz sem takšen človek, da me ful stvari zanima, pa se lotim marsičesa, vedno se s čim zaposlim. Zato tudi sem samozaposlena. 🙂 Imaš pa tudi ljudi, ki kar nekaj bluzijo in ne vejo kam bi se dali, če niso nenehno bombardirani z nekimi zunanjimi dražljaji, da jim je življenje zabavno, zanimivo, da imajo okoli sebe ljudi. Ne zdržijo recimo cel vkend doma, morajo nujno nekam it. Ali pa takšni, ki potrebujejo nekoga, da jih vedno usmerja in vodi ter jim določa kaj morajo naredit, ker sami nekako “ne vidijo” dela.
Zdaj kaj je pa smisel življenja je pa po mojem zelo pesniško ali pa filozofsko zastavljeno vprašanje. Lahko je karkoli. Dejstvo pa je, da če človek ne bo nekaj mrdal, nekaj delal, bo slej kot prej obstal na mestu. Sploh če ne bo imel vedno nekoga, ki ga bo vzpodbujam in porival nekam. Je pa človek tudi čustveno bitje in potrebuje tudi ljubezen.
Delo?? http://www.youtube.com/watch?v=CdqDm5mWubY
Ta del sem opravil.
Malce se grem humanitarca. Je to delo?? Meni je le veliko zadovoljstvo in smisel.
Forum je zaprt za komentiranje.