“Pravi” moški odpravi ženske dvome
Ne recem, da ni napisane dosti resnice o vlogi denarja, vendar…
Lahko vam iz prakse povem, tega kar slisim, da po svetu hodi se pa se zensk, ki pri izbiri partnerja dejansko razmisljajo (in ne le govorijo) v stilu, ce nima vsak xy dohodka, premozenja, itd, me ne zanima. Ce nima taksne barve koze, me ne zanima. Ce je te ali one nacionalnosti, me ne zanima. Ce nima avtomobila, me ne zanima. Ce nima lastnega stanovanja ali hise, me ne zanima. Ce nima visoke izobrazbe, me ne zanima. Ce ni samski, me ne zanima! Ce…
“Me ne zanima” pomeni, ne zelim ga spoznati, se z njim zaplesti, itd. Pac, odpade, ko pride na plano, da kateri od “ce”-jev ni izpolnjen, razen ce za to ali ono ni zelo tehtnih razlogov. In moski v cem drugem toliko bolj pozitivno izstopa.
Morda tako razmisljanje ni razsirjeno med povprecnimi slovenskimi Mojcami. Je pa doma med puncami, ki od povprecja izrazito izstopajo in temu primerno lahko tudi izbirajo.
Tu ne mislim na grdo univerzitetno profesorico, karieristko, ki zivotari samsko zivjenje v svoji garsonieri, prepricana, da je le hudo uspesen karierist lahko njen partner. Ta bo vse zivljenje sama. Govorim o puncah, ki poleg nadpovprecnega videza izrazito izstopajo po se kakni lastnosti, ceprav med temi ni nujno prijeten znacaj. In taksne tudi razumem. Kaj se jim je treba vezati za revnega porivaca, ce lahko dobi nic slabsega porivaca tudi med bolje situiranimi.
Moski smo pri tem dosti bolj fleksibilni, bi rekel.
To je vse res, ampak dedcu na mestu se nenazadnje s tako ni treba ukvarjati. Tudi dec na mestu lahko izbira. In obstajajo ženske, ki dobro zgledajo, pa še njihov značaj je dober.
Nenazadnje, šablonsko iskanje partnerja deluje le izjemoma.
Poznam ženske, o katerih pišeš, Dater. Eno je, kaj zahtevajo, drugo je, kaj dobijo. Za številne od njih je nazadnje terna že, če so ljubice nekomu, ki se približa njihovim domišljijskim standardom. Ljubice, kaj šele partnerke.
Preveč se povzdiguje te kriterije nekih ošabnih žensk. Eno je, kaj one zahtevajo, drugo pa je, kaj se jim v življenju res zgodi. Ponavadi pa že njihova drža povzroči, da s ejim srčni, iskreni moški, izogibajo.
Pred eno uro sem videl enega pravega moskega na delu. Zenska se mu je skujala in umaknila v mojo blizino. Nic ni imelo z mano. Tam sem bil slucajno. To, kar se je zgodilo, pa sem slisal iz pogovora med njima, ko se ji je fant pridruzil.
A si ti kaj jezna name? Pa zakaj si jezna? Kaj se je zgodilo? Itd. Itd. In tako sta 20 minut debatirala, kako se naj tip drugic obnasa, da se ji ne bo treba skujati. Taksno resitev je nas junak pravzaprav sam ponudil.
Ne dvomim, da je ravnanje gospodica sila po meri zensk. Deloval je izredno tankocutno, spostljivo, spravljivo, in celo za zupnike, ne dvomim, custveno zrelo.
Saj ne, da gre za v celoti napacen pristop. Mj je pa dalo misliti, kako prikrite so pravzaprav copatarska pota. Prav videlo se je, kdo v tisti vezi nosi hlace. Pa ni stvar v dominanci. Niti v sprejemanju odlocitev. Videl sem, kdo se v njuni vezi komu prilagaja. Najbrz z veseljem. In najbrz si razlaga vse to kar sem v zadnjem letu prebral od nasih zupnikov. In ne dvomim, da bodo v istem slogu nadaljevali. Ampak v slabe pol ure sem videl, kako si copater z navidez krasnim pristopom k resevanju problema, koplje jamo na dolge steze. Ampak tega najbrz ne bo ugotovil vse dokler ga punca, morda cez dolga leta, ne da na cevelj. Njega, vsega prepognjenega od prilagajanja.
Razkorak med zeljami, kriterijem, in realnim “dometom” je lahko pri vseh, grdih ali lepih. Vse se lahko zakalkulirajo. Sem pa ze slisal, kako so moski komentirali zeno svetovno znanega vrhunskega sportnika, ki jo je porocil se pred slavo, in komentirali, da bi danes lahko dosti boljso dobil, in to ne nujno samo po izgledu, ce dodam. Podobno velja tudi za zenske, ce se nekdanja grda racka prelevi v laboda. Pac, treba je biti toliko realen in priznati, da nismo vsi v isti “ligi”. In, ce moski ali zenska, vajen(a) boljsih, nas noce, potem se ni nujno takoj cash picka ali taksna in drugacna lovaca. Res pa, da smo hitro na tankem ledu z ocenami, kaj je komu domet.
Jaz sem recimo pred kratkim imel priliko spoznati skupino, v mednarodnem smislu, po lepoti in se cemu vrhunskih deklet. Ne bi podrobnosti. Priznam pa, da se nisem cutil pripravljenega poskusiti kaj vec, delno zato, ker res nisem bil primerno urejen, delno pa tudi zavedanja, da je sila malo verjetno, da bi se 20-letna miss sveta (recimo, da so bile punce v tej ligi) ogrela prav zame. Drugace povedano, v njihovi druzbi sem se lahko pohecal, itd, ni pa se mi zdelo vredno kaj vec poskusati. In, ce bi, pa bi mi na nek nacin pokazala, da isce boljsega, je ne bi imel za domisljavko.
Res pa, da je dosti bolj pogost pojav, da punca fura ne vem kako kriterije, potem pa totalno zabluzi z nekom, ki ni nic od nastetega, ker ji je ravno na pravo struno v pravem trenutku zabrenkal. Morebiti sem bil tudi jaz kdaj prav ta. Ceprav je bolj pogosto, da sem vsaj blizu tega o cem sanjajo, tako da najbrz sam nisem najboljsi primer tipa s katerim te visoko letece po dovolj cakanja rade “zabluzijo”, lol.
Moje opažanje je, da večina žensk pozabi na kriterije, ko jim nek moški spodnese tla pod nogami in da to, kar res potrebujejo.
Prvi pogoj, da dec to sploh zna naredit pa je, da ni obremenjen s tem, kaj ženske pričakujejo. Tukaj preveč analitični, preveč pridni, premalo samozavestni…odpadejo kot knof iz gat..
Tiste, ki vztrajajo pri šablonskih kriterijih, le redko dobijo, kar si želijo…Ampak to je njihov problem.
Gladko najbolj realen post v tej temi.
Dater se je že zafrknil, stal je pred puncami, za katere pravi, da so bile same lepotice, potem pa premišljeval in analiziral, ali ji bo, ali ne bo bil všeč, namesto, da bi pozabil na ves ta negativizem in se samo podal v akcijo.
Moje obnasanje delno izhaja iz obratnih izkusenj, ko si recem, ja tej punci pa malo realnega razmisljanja res ne bi naskodilo. In to se mi niti ne dogaja tako redko.
Ce zapretiravam, da bo jasneje, na kaj ciljam.
Ce Arnold Schwarzenegger poseksa svojo gospodinjo, se ne pomeni, da se hoce z njo porociti. Sta cisto druga liga.
Podobno je na drugih podrocjih. Ce bi srecal Jordana bi ga predvsem poslusal, sploh ce bi bilo govora o kosarki. Nikakor si ne bi domisljal, da bova o metanju na kos nekaj resno DEBATIRALA. Ali samo zato, ker sem se enkrat tri kroge zapeljal s ferrarijem po dirkalni stezi, se ne pomeni, da imam s Schumacherjem kaj za resno debatirati o voznji formule ona. Lahko pa ga poslusam in vprasam za mnenje. Drugo je, ce bi bila prijatelja. Pa se takrat…
In, nenazadnje, zupniki bi tudi lahko vedeli, da njihovo custveno teoretiziranje o pecanju zensk nic ne doprinese in vsako temo le nasmeti.
Zato, ce po nekem cudezu kdaj srecam Jennifer Aniston, le te ne bom sel osvajati, ker bi se sam sebi zdel fukfehtar.
Ne govorim le o lepoti, ipd, kot merilu, ampak o situacijah, ko bi 99.999% Slovencem morala pamet povedati, da jim ga Jennifer Aniston ne bo potegnila, pa ce na trepalnicah naredijo stojo. Vseeno siliti in nekaj poskusati je za moje pojme neukusno. Izjema so situacije, ko si ena na ena, privat.
To so ekstremi.
Se pa strinjam s tabo, da če je tema pecanje žensk, odgovori oseb, ki so v dolgotrajni vezi, po možnosti z žensko, ki so jo spoznali preko neta in mogoče celo prvo v življenju, niso ravno na mestu.
To pogrešam v slovenskem prostoru. Občutek za samokritiko. Pri nas si pa vsak domišlja, da vse ve. In da a zakamuflira svojo držo, še napiše: sej itak ne moremo vedeti, če kdo kaj ve.
Zaradi občutka manjvrednosti si se kar sam postavil na prestol in zdaj presojaš, kdo lahko o čem komentira. No pa bodi tam, mene ne moti. 🙂
Na ekstremih je nalazje pokazati point. Tako pa imamo razne Markote, ki si domisljajo, da je njihovo mesanje dreka na vsaki temi, tudi ko pojma nimajo, kaj vec kot golo preprecevanje razvoja vsake debate med ljudmi, ki o konkretni temi res kaj vedo. Moderator pa je en podoben filozof in imamo kar imamo. Vsaka tema se izroji…
@Sadni: Ne morem povedati za kaj je slo. Nisi pa dalec od resnice…
Na ekstremih je nalazje pokazati point. Tako pa imamo razne Markote, ki si domisljajo, da je njihovo mesanje dreka na vsaki temi, tudi ko pojma nimajo, kaj vec kot golo preprecevanje razvoja vsake debate med ljudmi, ki o konkretni temi res kaj vedo. Moderator pa je en podoben filozof in imamo kar imamo. Vsaka tema se izroji…[/quote]Pecanje žensk…. vi obvladate? :)))
Podobno kot ribič obvlada lovljenje rib, ko jih zahakla nekaj sto pa se mu vsaka sname še predno jo potegne iz vode……cccccc
Ampak tema ne teče o osvajanju, pač pa o odpravljanju dvomov v neki zvezi.[/quote]In čemu potem taki, ki sploh ne marajo zvez in so večni osvajači, komentirajo v njej? :))))
Samo zato, da se smešijo? 😀
Naj ter Arnoldi Schwarzeneggerji raje naskakujejo svoje gospodinje…..cccccc
on je zlo pameten ampak samo v eni stvari… prilagajanju svoji zvezi (če jo ima) …. verjetno pozna 100 in 1 način za takšno početje…
Očitno nisem spremenil prepričanja odkar si bil zadnjič tu tako, da ne vem čemu se čudiš?
Argumentacija nekaterih v temah o katerih debatiramo je milo rečeno groteskna in jaz sem samo toliko uvideven in se od časa do časa prilagodim temu nivoju in sogovornikom, ki se tu pojavljate pod xyz imeni.
Ok?
Lahko pa nehaš osebno diskreditirat sogovornike oz izkoriščat njihove osebne lastnosti za potrebe tvoje argumentacije teme, pa se ne bo skoraj nihče obregnil vate.
Lahko dojameš to vsaj sedaj, ko si se že ravno vrnil?
Če še malo pojasnim.
Kompanija drugače mislečih se je spravila z nekimi “argumenti” na nas ti. tradicionaliste (oz karkoli) z nekimi prispodobami nakar sem tudi sam podal prispodobo s pecanjem in ribičem, ki pa ni bila več tako dobro sprejeta, ker…. nima veze zakaj.
Še več.
Celo dovolite si norčevat iz mene, moje žene, otrok, zakona…. iz vseh podobno mislečih na forumu, a ko se zadeva obrne, ko vas ošvrknem nazaj in to celo z vašimi besedami in “argumenti” pa cvrlinkate kako se vem godi krivica….češ se nas bo kdo usmilil… Aja?
In vi se greste neko resno spoštljivo debato pa se tu nesramno norčujete tudi iz tistih (žensk), ki čisto spodobno debatirajo?
Saj vem, sram vas ni, ker očitno ne premorete tistega zaradi česar bi vas lahko bilo. :/
Ampak tema ne teče o osvajanju, pač pa o odpravljanju dvomov v neki zvezi.[/quote]In čemu potem taki, ki sploh ne marajo zvez in so večni osvajači, komentirajo v njej? :))))
Samo zato, da se smešijo? 😀
Naj ter Arnoldi Schwarzeneggerji raje naskakujejo svoje gospodinje…..cccccc[/quote]
Ponujajo alternativo. 🙂
Če nimaš vez, nimaš dilem, ki nastanejo v vezi. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.