Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek “Pravi” moški odpravi ženske dvome

“Pravi” moški odpravi ženske dvome

Saj pa komentiram tvoje besede. Zato sem napisal, da se bere tako….

Sila razmer, bo nekega maminega sinčka spravila v frustracijo in beg nazaj pod mamino kiklo. 🙂

Če je moškemu delo tuje, bo vesel, če ženska vse opravi namesto njega. Če pa bo kaj preveč pričakovala od njega, pa se bo počutil žrtev.
Pri zrelem in delovnem moškem ( in ženski) , sploh ni debate okrog tega kaj bo kdo delal, ker jima je to samoumevno in je zato potrebno delo opravljeno brez prepirov.

Saj pa komentiram tvoje besede. Zato sem napisal, da se bere tako….

Sila razmer, bo nekega maminega sinčka spravila v frustracijo in beg nazaj pod mamino kiklo. 🙂

Če je moškemu delo tuje, bo vesel, če ženska vse opravi namesto njega. Če pa bo kaj preveč pričakovala od njega, pa se bo počutil žrtev.
Pri zrelem in delovnem moškem ( in ženski) , sploh ni debate okrog tega kaj bo kdo delal, ker jima je to samoumevno in je zato potrebno delo opravljeno brez prepirov.[/quote]To ja vsa umetnost.
Enostavno ko pasulj;)

Ti seveda ne bi želela biti gospodar. Ti bi verjetno želela le, da on gospodari tako kot ti želiš. Mislim, da je čas, da se terminologija malo priredi sodobnemu času. Ženski v vezi se ne bi več reklo tako, temveč “teta iz ozadja”.

Kr sprijazniva se, da midva ne bova skupaj prišla….ker imava pač diametralno različne vrednote
in videnja…

Če ponazorim na tvojem modelu barke in admiralov….v mojem svetu ni admiralov, sta pa dva
krmarja, ki se dogovorita za skupno pot, določita kurs, potem pa s skupnimi močmi in izmenjaje
vozita skupno barko….ker se zavedata, da je to obema v interesu…
Ni modela “eden dela, drugi uživa”, ni modela komandiranja ali elaborirane sheme zavajanja in
prepričevanja nekoga, da komandira …ni sploh potrebe za tem.

Ti te možnosti sploh ne vidiš, oziroma si 100% prepričan, da je zgolj utvara besnih feministk….
torej res nimava več kaj dosti za debatirat….

Ti seveda ne bi želela biti gospodar. Ti bi verjetno želela le, da on gospodari tako kot ti želiš. Mislim, da je čas, da se terminologija malo priredi sodobnemu času. Ženski v vezi se ne bi več reklo tako, temveč “teta iz ozadja”.[/quote]

To, kar je tebi “verjetno” je svetlobna leta od resničnosti….vsaj kar se mene tiče…
Dej no pisat svoja mnenja, ne pa kar ti MISLIŠ, da so moja…

Jest ne rabim gospodarja, niti si ne želim komu gospodariti….a to je izven tvojega dometa?

kakšna utopija… 🙂

S tem zapisom pa se popolnoma strinjam!

Sploh ne morem verjeti, kako nekateri moški gledajo na zvezo, kot da bodo ujeti v kletko in ne bodo imeli časa zase. Še dobro, da obstajajo takšni, ki razumejo, da je v dvoje lahko samo lepše in ne slabše.

kakšna utopija… :)[/quote]

Kakor za koga. Jaz sem to videla in doživela, tebi je pa pravljica…..še dobro, da smo ljudje različni….

kakšna utopija… :)[/quote]

Kakor za koga. Jaz sem to videla in doživela, tebi je pa pravljica…..še dobro, da smo ljudje različni….[/quote]
verjamem, da si videla. tudi sam sem marsikaj že videl. vprašanje je ali še videvaš? 🙂

Vsak gleda iz svoje perspektive in svojih izkušenj.
Zato je vse odvisno od tega, kdo ustvarja nek odnos. Od tega je potem odvisno kako se boš počutil v samem odnosu. Zato je za marsikoga lahko v dvoje slabše, ker zaradi okoliščin in samih dejanj, odnos tako dojema.

Kakor za koga. Jaz sem to videla in doživela, tebi je pa pravljica…..še dobro, da smo ljudje različni….[/quote]
verjamem, da si videla. tudi sam sem marsikaj že videl. vprašanje je ali še videvaš? :)[/quote]

Ja seveda, res imam dioptrijo , ampak še kar dobro vidim (vsaj podnevi)

Zdaj … če ne gre za kakšne nesrečne okoliščine, je v tem tvojem stavku zaskrbljujoč predvsem preteklik.

Ti seveda ne bi želela biti gospodar. Ti bi verjetno želela le, da on gospodari tako kot ti želiš. Mislim, da je čas, da se terminologija malo priredi sodobnemu času. Ženski v vezi se ne bi več reklo tako, temveč “teta iz ozadja”.[/quote]

To, kar je tebi “verjetno” je svetlobna leta od resničnosti….vsaj kar se mene tiče…
Dej no pisat svoja mnenja, ne pa kar ti MISLIŠ, da so moja…

Jest ne rabim gospodarja, niti si ne želim komu gospodariti….a to je izven tvojega dometa?[/quote]

Še nisem srečal ženske, ki zase ne bi trdila točno to. :-))

Vsak gleda iz svoje perspektive in svojih izkušenj.
Zato je vse odvisno od tega, kdo ustvarja nek odnos. Od tega je potem odvisno kako se boš počutil v samem odnosu. Zato je za marsikoga lahko v dvoje slabše, ker zaradi okoliščin in samih dejanj, odnos tako dojema.[/quote]

Robi, se strinjam, da gleda vsak iz svoje perspektive in izkušenj, ampak če imaš enkrat slabo izkušnjo še to ne pomeni, da bo drugič enako in da bo naslednji partner enak. Če greš v zvezo že prepričan, da je to nekaj slabega in da s tem vse izgubiš, potem ponavadi tako tudi je.

skela, midva meniva enako, razlika je samo v tem, da ti prikazuješ nek ideal ki ga ni oz. je to le in samo TVOJ ideal (in še morda oz. verjetno od koga) medtem pa ti jaz slikam realno stanje….

Obadva pa se strinjava da ni prav, kar sem ti tudi napisal… samo jaz ti želim dopovedat, da ti ne boš spremenila na milijone če ne milijarde moških, verjetno jih niti ne želiš…..

Točno tak kot si napisala….. samo ta problem oz. težavo imajo praviloma ženske…. Koliko žensk sem srečal ki so mi že preden so karkoli imele že metale ven predsodke kaki je moški če gre kdaj v gostilno, gleda nogomet, ne dela tega in onega….

saj je skela sama naštela ogromno predsodkov kaki smo moški in koliko pijemo in kako smo zaradi tega ”slabi”

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

skela, midva meniva enako, razlika je samo v tem, da ti prikazuješ nek ideal ki ga ni oz. je to le in samo TVOJ ideal (in še morda oz. verjetno od koga) medtem pa ti jaz slikam realno stanje….

Obadva pa se strinjava da ni prav, kar sem ti tudi napisal… samo jaz ti želim dopovedat, da ti ne boš spremenila na milijone če ne milijarde moških, verjetno jih niti ne želiš…..

Točno tak kot si napisala….. samo ta problem oz. težavo imajo praviloma ženske…. Koliko žensk sem srečal ki so mi že preden so karkoli imele že metale ven predsodke kaki je moški če gre kdaj v gostilno, gleda nogomet, ne dela tega in onega….

saj je skela sama naštela ogromno predsodkov kaki smo moški in koliko pijemo in kako smo zaradi tega ”slabi”[/quote]Matkič ti opisuješ svoj pogled na zvezo, ki jo po tvoje sestavlja zgolj en segment – spolnost, zato to NI in NIKOLI ne bo realno stanje.
Skela gleda na zvezo bolj široko, ker njeno realno stanje zveze predstavlja več segmentov, ki so medsebojno prepleteni, samo ti tega nočeš oziroma ne zmoreš doumet, žal. Zato že dalj časa utrujaš s tem svojim infantilnim pogledom na zvezo in temu kako bi ti bil “glavni”…

Svet in življenje v njem ni samo zabava in užitkarstvo (kakor si ti opisoval)in je nap. treba tudi drva nažagat, da te pozimi ne zebe in v neki “normalni” zvezi jih dec žaga ona pa zlaga v skladovnico. Vsak po svojih zmožnostih prispevata k temu, da jima bo kljub mrazu toplo…. 😉
Ti bi pa rad odločal s katero motorko naj ona drva žaga…. :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Jaz ti pravim, da če spolnosti ni oz. je enemu pomankljiva je tu za njega v tistem trenutku GLAVNI PROBLEM in zasenči vse ostale… a ne kapiraš?

Če bom jaz hoto vsak dan seksat moja draga pa ne, bo to sčasoma meni zasenčlo VSE ostale pozitivne lastnosti, ker me bo to delalo NESREČNEGA.

Spolnost če želiš lahko zamenjaš tudi z drugo besedo… lahko obrneva da boš morda razumel:

Če ženska dobi od moškega vse v postli, če je ljubeč itd… hkrati pa len in ne pospravlja nič za sabo bo na konco njo to TAKO MOTLO, da sploh ne bo več opazla, da je tip vrhunski v postli, da je ljubeč, itd….

A zdaj razumeš?

Verjetno ne….

MALI segment zveze, ki ti manjka PONAVLJAJOČE preraste v VELIKI problem to je bistvo, ti skela in še kdo pa se je zapičil v SPOLNOST… pogosta napaka omejenih v glavi, da ne vidijo bistva ampak se vpičijo v besedo ki jo lahko zamenjam za drugo besedo, bistvo pa ostane enako.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Jaz ti pravim, da če spolnosti ni oz. je enemu pomankljiva je tu za njega v tistem trenutku GLAVNI PROBLEM in zasenči vse ostale… a ne kapiraš?

Če bom jaz hoto vsak dan seksat moja draga pa ne, bo to sčasoma meni zasenčlo VSE ostale pozitivne lastnosti, ker me bo to delalo NESREČNEGA.

Spolnost če želiš lahko zamenjaš tudi z drugo besedo… lahko obrneva da boš morda razumel:

Če ženska dobi od moškega vse v postli, če je ljubeč itd… hkrati pa len in ne pospravlja nič za sabo bo na konco njo to TAKO MOTLO, da sploh ne bo več opazla, da je tip vrhunski v postli, da je ljubeč, itd….

A zdaj razumeš?

Verjetno ne….

MALI segment zveze, ki ti manjka PONAVLJAJOČE preraste v VELIKI problem to je bistvo, ti skela in še kdo pa se je zapičil v SPOLNOST… pogosta napaka omejenih v glavi, da ne vidijo bistva ampak se vpičijo v besedo ki jo lahko zamenjam za drugo besedo, bistvo pa ostane enako.[/quote]Jaz in mislim, da Skela tudi ti govorimo, da ko spolnost štima je to zgolj mali segment, ki niti pod razno še ne garantira, da bo zveza obstala (dlje časa).
A zdaj razumeš?

verjetno še vedno ne…

Saj bi ti razlagal še o kakih drugih “besedah” pa ne vidim smisla, ko ne razumeš bistva…nočeš razumet.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

A zdaj razumeš?

Verjetno ne….

MALI segment zveze, ki ti manjka PONAVLJAJOČE preraste v VELIKI problem to je bistvo, ti skela in še kdo pa se je zapičil v SPOLNOST… pogosta napaka omejenih v glavi, da ne vidijo bistva ampak se vpičijo v besedo ki jo lahko zamenjam za drugo besedo, bistvo pa ostane enako.[/quote]

Jaz in mislim, da Skela tudi ti govorimo, da ko spolnost štima je to zgolj mali segment, ki niti pod razno še ne garantira, da bo zveza obstala (dlje časa).
A zdaj razumeš?

verjetno še vedno ne…

Saj bi ti razlagal še o kakih drugih “besedah” pa ne vidim smisla, ko ne razumeš bistva…nočeš razumet.[/quote]

Ja seveda ko spolnost štima je to mali segment….. samo Dater je ravno to hoto razložit, da spolnost je pri 3/4 žensk zelo slaba bodisi monotona, bodisi premalo igriva, premalo eksperimentiranja itd…. in to je na koncu velik problem….

Vsaka stvar ki te ne moti in štima je MALI segment…. problem je ko te začne motit druga oseba pa ni pripravljena kaj dosti spremenit, in tako kot moški slabo spreminjamo kakšne druge ”segmente” ki motijo ženske, tako ženske slabo spreminjajo segment spolnosti….

Zato ker one (po večini) spolnost doživljajo drugače kot moški in rabijo “malenkost” drugačno podlago, da lahko uživajo v njej oz z osebo s katero se gredo ta špil. In če vsaj nekaj od tistih njenih xy pogojev ni izpolnjenih, dokler “Pravi” moški ne odpravi ženske dvome ona pač ni pripravljena eksperimentirat v segmentu spolnosti.
Vse skupaj pa izvira iz preprostega dejstva, da je spolnost predpogoj (vsaj do nedavna je bila) za nastanek mladička, ki ga bo ona nosila, bo odgovorna zanj.
Naravni! in edini cilj spolnosti je spočetje in temu je vse (naše telo, nezavedno razmišljanje…itd) podrejeno, ne pa užitek posameznika kar želiš ti prikazat.

Zato ker one (po večini) spolnost doživljajo drugače kot moški in rabijo “malenkost” drugačno podlago, da lahko uživajo v njej oz z osebo s katero se gredo ta špil. In če vsaj nekaj od tistih njenih xy pogojev ni izpolnjenih, dokler “Pravi” moški ne odpravi ženske dvome ona pač ni pripravljena eksperimentirat v segmentu spolnosti.
Vse skupaj pa izvira iz preprostega dejstva, da je spolnost predpogoj (vsaj do nedavna je bila) za nastanek mladička, ki ga bo ona nosila, bo odgovorna zanj.
Naravni! in edini cilj spolnosti je spočetje in temu je vse (naše telo, nezavedno razmišljanje…itd) podrejeno, ne pa užitek posameznika kar želiš ti prikazat.[/quote]

No torej, naj one začnejo delat na sebi tako kot moramo moški baje delat na sebi…. problem je ker jih vse preveč moških(kot recimo ti) že VNAPREJ opravičuje zakaj je ženska taka ali drugačna….

Moškega pa ne želi noben ”opravičevat” oziroma čim pa rečeš, moški smo pa taki, pa smo razvajeni prasci ipd….

No spolnost pa že kar nekaj let ni več predpogoj za nič (kot si dobro sam ugotovil), oz spolnost je največji POGOJ za uspešno zvezo ki traja dalj časa in v kateri je srečen tudi moški in ne išče ljubice, oz. ji reče ne če pride mimo.

On_ če bi ti z enako vnemo zagovarjal zakaj pa so moški takšni in drugačni bi enako spisali na tone lastnosti…. ti pač živiš v prepričanju da se more moški prilagajat ženski v zvezi glede 90% stvari…. jaz pa trdim da to ni pošteno niti zdravo, ker večini moških se več to ne ljubi….

Matkic kako si ti trd, kot kamen.
Kakorkoli obrneš do sedaj so še vedno ženske tiste, ki rojevajo in tako je že milijone let! bučko! In evolucija je poskrbela za neke rešitve, ki jih zadnja leta človek gladko ignorira zato pa imamo toliko težav z medsebojnimi odnosi, ker smo iz žensk naredili (zgolj) spolne objekte…
Če je tebi spolnost največji pogoj potem pač najdi tako, ki ti bo (zgolj) to nudila. Vso srečo vama želim kolikorčasa bo že trajalo.

Poizkušam razumet zakaj so take kot so, ne pa da jih zagovarjam. Daleč od tega.

Ampak je pa zanimivo da pa ne želiš POSKUŠAT razumet kakšni so pa večinsko moški…. oziroma one tega tudi ne poskušajo razumet…. ker če bi poskušale razumet, bi (za pametne) kot se majo, hitro doumele, kje je problem da ne obdržijo moških ki si jih želijo ali da jih ne dobijo.

Saj evolucija je tudi poskrbela, da ima moški takšen MOČAN libido in da želi naskočit druge, pa ti tega NE POSKUŠAŠ razumet… seveda ker s tem ne pihaš na dušo ženskam na forumu 🙂

Ne ko pridemo na Evolucijo in osnovno karakteristiko moških takrat ŠE VEČ, rečeš (pa še kdo) da mi pa lahko tudi MISLIMO in se ZAVESTNO odločimo da bomo zvesti.

zdaj pa mi povej zakaj se pa ženske ne morejo ZAVESTNO odločit da bodo seksale za zabavo vedno ko bi nam pasalo?

Aja ker njih je pa treba razumet 😉 😉 😉

Tepko jaz lol

Ti torej ne seksaš več, ker, sklepam, ne misliš imeti neskončno potomcev. Napisal si namreč, da je edini smisel spolnosti reprodukcija, spolnost brez tega namena je zate nesmiselna, stvari, ki so nam nesmiselne, pa ne počnemo. Samo upaš lahko, da tvojo partnerko taka zveza brez seksa tudi res izpopolnjuje, ne le teoretično.

To je res. In žalostno (tragikomično) je gledat nekoga, kako se upira odnosu z žensko z vsemi štirimi, a hkrati je sam. Ponos in ljubezen pač ne gresta skupaj. Le kaj se mu je moralo zgoditi, se človek vpraša.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close