Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pravdober na gimnazijo

pravdober na gimnazijo

Odgovor na objavo uporabnika
anonimno 3257, 16.02.2023 ob 12:36

Ena mama, 16.02.2023 ob 12:31

Dajte no, sploh če je fant, naj poskusi z gimnazijo. Če za te štirice ni garal, bo šlo. Fantom se kasneje odpre. Krivica se jim dela z upoštevanjem ocen od sedem do devet. Samo to bom rekla

to krivico starši zelo enostavno popravite, da pač tako kot na hčere pritiskate še na sinove, ne pa da jih pustite kot podivjane živali.

Džizs, pa midva nisva niti slučajno na isti valovni.

Lep večer vseeno.

Naš je bil prav dober v devetem (oz. itak ni učnega uspeha?), gimnazijo naredil z vsemi ocenami od 1 do 5, maturo izdelal super, 27 točk.

Zavedajte se, da po koroni dobivamo dijake z občutno slabšim predznanjem in znižano notranjo motivacijo. V kolikor je vaš sin pripravljen še vsaj 3 ure na dan nameniti učenju in opravljanju nalog, bo na gimnaziji uspešen. Lahko pa v 1. letniku pričakujete, da mu bodo ocene padle, najverjetneje bodo nekdanje 4 zdaj 2.

gimnazijski profesor, 07.02.2024 ob 05:17

Zavedajte se, da po koroni dobivamo dijake z občutno slabšim predznanjem in znižano notranjo motivacijo. V kolikor je vaš sin pripravljen še vsaj 3 ure na dan nameniti učenju in opravljanju nalog, bo na gimnaziji uspešen. Lahko pa v 1. letniku pričakujete, da mu bodo ocene padle, najverjetneje bodo nekdanje 4 zdaj 2.

Jaz se nisem v 4 letih gimnazije niti en dan ucila 3 ure na dan. Kljub temu sem bila vsa leta  prav dobra s pretezno stiricami, kaksno petko in kaksno trojko. Naredila sem vse domace naloge, kar je slo hitro in se ucila vsega pol ure do 3/4 ure na dan. Za maturo sem se ucila 10 dni po 2 uri na dan, opravila s stiricami in peticami. Gimnazija ni noben bav bav.

Gimnazija je zelo težka. Ostanejo le pametni. Ne tisti, ki so iz vasi je bilo normalno, da je tam cel razred odličen, ha ha ha

Poznam od blizu delo in ocenjevanje v Oš in lahko rečem edino to, da ocena oceni ni enaka. Niti znotraj istega aktiva učitelji ne ocenjujejo enako. Tako je vedno bilo in je tudi leta 2024, ne glede na pravilnike.

Enako je tudi v srednjem šolstvu. Zdaj bo pa še bolj, ker profesorjev ni in se bo moralo potrpeti s tem, kar bo.

Če je tvoj otrok prilagodljiv, pozna vsaj 2 učni strategiji, se zmore naučiti Soči na pamet in zna še kaj več, kot samo poštevanko pri matematiki, naj gre. Pa seveda, če si to želi.

Za primerjavo lahko povem, da imajo od danes do konca leta na gimnaziji napovedanih 30 testov. Znanje se ocenjuje ves čas in ni dneva, ko bi lahko prišel nepripravljen v šolo. Se takoj pozna učinek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close