Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Prava turška kava

Prava turška kava

Rada bi znala skuhati /speci/ pravo turško kavo. A mi lahko kakšna da podrobna navodila? Ali bo barcafe dober?

Hvala!

Zavreš vodo.
V Džezvo, najbolje bakreno, daš željeno količino kave, malo sladkorja (ali pa tudi ne – če imaš kocke, oziroma piješ grenko), džezvo s kavo daš na vročo ploščo in kavo pečeš nekaj sekund, priliješ vročo vodo, premešaš, počakaš da se še dvigne…nekateri jo zavrejo večkrat, in postrežeš v fildžanu, obvezno z rahatlukom in čejfaš do onemoglosti.

Jaz ti lahko podam moj način kuhanja, ampak kava ni nič posebnega… 🙂

S šalčkami za kavico zmerim količino vode – navadno dam 2 v džezvico.

Dodam 2 majhni (ravni) žlički sladkorja.
Vodo zavrem.

Ko zavre, odstavim in dodam 4 rahlo zvrhane žličke kave, Barcafe je meni najboljši. Nežno pomešam. In malo pustim, da se usede.

To je to pri meni 🙂

Na 1 kavno šalčko torej 1 ravna žlička sladkorja in 2 čisto rahlo kupčkaste žličke kave.

V bosni je nič ne prevrejo, sicer pa tako kot majč 31

Prava turška kava se kuha tako, da v džezvo naliješ vodo, dodaš sladkor in takoj tudi kavo. Kava mora plavati na vodi. In počasi to zavreš. Ko se začne dvigovati, odstaviš – kava ne sme čisto zavreti. Naliješ v male šalčke in to je to.

ja, pa ne iz kave Bar Caffe. Kolikor toliko dobro kavo imajo zdaj v Nami ali pa Cafetino na Starem trgu v stari Ljubljani, je pa seveda precej dražja, pa še to ni kava, kar je kava včasih bila, ko je dišala vsa kuhinja, ko si jo kuhal. Nič več ni tako, kot je bilo …

Nevem kaj je bilo včasih tako dobro, da se skozi radi spominjate starih čase. Get real!!!

Marsikaj, med drugim tudi kava kot si tule prebral!

Haha, v starih časih je bla kava boljša, zato kr si jo mogu preko meje švercnt, in je ravno zaradi tega “toliko bolj dišala” 🙂

pa brez zamere, hecam se

lp

ccff

kava je dišala,kruh je dišal.to je dejstvo.pa ne zato ker ga ne bi bilo,ampak je res dišalo..
to se še vedno čuti,ko greš po uličicah kterih starejših italijanskih mestecih..

O, mama mija, da mi je to što nije:-))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close