prašek dexal
Vnetja kože ne dobite zaradi katerega koli praška, ampak ker praška ne izperete dovolj iz perila. Ste že kdaj pogledale, kakšna je zadnja voda, ki priteče ven iz stroja preden konča pranje? Polna je še praška in tudi čista ni, pa tudi če daste še tako malo praška. Te novi šparalni stroji perejo s tako malo vode, da vse še ostane v perilu. Jaz ponovim 3x po 5 splakovanj, pa je komaj za silo čisto, tako da pere eno uro, splakuje pa še eno uro. Šparanja potem tukaj ni, ne časa, ne elektrike. Naslednjič kupim stroj, ki pere z več vode, če ga sploh še delajo. Tudi smrad perila, o katerem nekatere tožijo, je zaradi tega, ker perilo ni dosti sprano.
Meni ni namen, da vsak prašek še dodatno izpiram. In zelo dobro vem, da nikoli pa četudi 5x izpereš, perilo ni čisto brez praška. A zakaj torej kupovati prašek, ki povzroča, vnetja, če lahko takega, ki ga ne? In meni povzroči vnetje le Dexal in tisti iz Lidla, z drugimi težav nimam.
Sem pa tudi jaz letos spet kupila stroj, ki ni tako zelo “varčen” z vodo, ne toliko zaradi izplakovanja, bolj zaradi samega pranja. vse je res oprano bolje. Smradu pa tudi od nikoder. In res, splakuje kakšno uro, spodaj pa berem, kako vneto uporabljajo kratke programe, ki s pranjem in izplakovanjem trajajo 15 minut … brrr.
Forum je zaprt za komentiranje.