Pranje zaves
Dobro jutro, rabim konkretno pomoč z nasvetom. Kako hudiča naj operem zavese (priznam: nisem jih 1 leto), da se znebim tiste grde sive barve….ne bi rada kaj v štartu zamočila. So neke srednje kvalitete, ali po pravici povedano, ne vem sestave materiala. Ni pa gola sintetika. Torej: pralni stroj ali ročno pranje? Kateri detergent? Ali drži tisto s pecilnim praškom, da so potem bolj bele ali svetle ali kaj že? Prosimmmmm, vzemite si čas za odgovor….
Hvaležna Nataša. LP
Zavese perem na programu za občutljivo perilo na 30C. Za predpranje dam v boben tekoči Persil, za glavno pranje pa se je pri meni izkazal za najboljši prašek Dato za zavese, ki ga kupim v Mullerju. Poleg praška dodam še belilo za zavese – tudi kupljeno v Mullerju in mehčalec. Zavese obesim takoj mokre.
Jaz sem jih prala prejšnji teden. Bile so zelo sive, čeprav v stanovanju nihče ne kadi. Prala sem s tekočim detergentom Lava Tende, ki je prav za zavese in gre direkt v boben. Pralni stroj na 30 stopinj, program za občutljivo perilo z zmanjšano centrifugo.
So manj sive, vendar še vedno daleč stran od prave beline. Kaj delam narobe? Prašek je OK, na več stopinj se ne upam dat, kaj torej?
Forum je zaprt za komentiranje.