Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek PRANJE ZAVES

PRANJE ZAVES

Imam prosojne zavese (ki jih na srečo ni treba likati) . Ker v naši dnevni sobi kadimo, pa v kuhinji tudi niso imune na soparo, vonj – KAKO jih operete?
Namočite za čez noč? V kis?

Kako so najlepše? Kako najdalj ohranijo svoj videz?

Ne zmerjat, z zavesami v sobah nimam nobenih težav. Potrebujem samo kakšen dober nasvet!

Jaz jih dam v vrečo narejeno iz starih zaves,da je manj možnosti ,da se kam kaj zatakne.Perem jih na program za zavese in poleg praška dodam še malo mehčalca da jih malo odišavi.Evo takole jaz.L.P.

Ne zmerjat….. zelo žalostno, da mora avtor oz. avtorica prosit- ne zmerjat. Sem že zasledila v več temah podobno. Kaj je z nami ljudje, da se tako napadamo za vsako figo. Dajmo bit bolj uvidevni eden do drugega, saj smo samo ljudje, par deset let bomo tukaj, potem pa…papa. Kar se tiče zaves, jaz jih namočim za par ur v kad z merico pralega praška, odcedim, potem pa v stroj na kratek program. (brez ožemanja). Ko so napol suhe, jih obesim nazaj.

Jaz kupim belilo za zavese in mi jih vedno super opere. So lepo bele. Kupim ga v Dmu ali Muellerju. Velja pa samo za bele zavese.

Detergent za pranje zaves in v zadnjo vodo malo tekoče štirke in še mokre obesim.
Na poštirkane zavese se prah ne usede, niti se ne navzamejo vonja tako hitro kot zmehčane.

To so moje izkušnje še iz kadilskih časov :))))

Čeprav ne kadim več, zavese še vedno perem na ta način.

enako

Jaz pa jih najprej za uro, dve namočim v mešanico kisa in pralnega praška Persil.

Potem pa jih dam prat s praškom in posebnim belilom za zavese….

Postanejo definitivno bele.

Vsem hvala. Lep dan želim.

Jaz jim pa dodam tinto ali pa modro barvo za barvanje jajc. Lepe bele so, malce na modro povlečejo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close