Pranje puhovke iz New jorkerja
Pozdravljeni!
Rabim nasvet… pred dobrim mesecem sem si v trgovini New jorker kupila dolgo oranžno (bolj indijansko rdečo) bundo. Šele doma sem videla, da je 70% polnjena s perjem, kar pa mi po ceni (29,00 eur) v trgovini niti ni dalo misliti. Zunanji material, prav tako podloga je 100% poliester (pribljižno takšen kot ostale npr. smučarske budne in ne gladek svetleč).
Danes sem si jo namerava oprati, pa pogledam listke za vzdrževanje na katerih piše da:
– se ne pere,
– ne suši,
– ne lika…
Čisti se lahko samo na suho?!
Izkušnje imam z belo puhovko, ki jo brez problema perem na 30 stopinj in sušim v sušilcu, ampak na tistem listku za vzdrževanje to tudi piše.
Kaj bi vi naredile? Bi razkirale in jo oprale na 30 stopinj?
Hvala za nasvete in lep snežen dan želim.
Jaz imam sicer rdečo puhovko iz c&a, ki je pred 5 leti stala nekih 40e. Je 50%puh, 50% perje. Na njej je oznaka, da se lahko samo suho pere in res sem jo prvič odnesla v čistilnico, pa me je skoraj kap, kolikšna je bila cena (mislim, da sem dala skoraj 20e) – nesorazmerno s ceno same puhovke. Potem sem enkrat reskirala in jo dala prat na 30 skupaj s 6 teniškimi žogicami. pranje je prestala bp, sušila sem jo “ležečo” na štrikih (ni visela in se ni povesila zarad tega). Ven je prišla kot nova. Sedaj jo tako perem vsako leto po koncu sezone (ni moja edina bunda in tako ni panike s kakšno umazanostjo), mislim da je bila že vsaj 3x tako oprana. Je kot nova in tudi na volumnu ni izgubila.
Ne rečem, če bi bila to neka ful draga puhovka, potem bi še nosila v čistilnico in požrla tisti keš za čiščenje. Tako pa pri ceni tvoje bunde bi pač enkrat tvegala:) tako jaz:)
Forum je zaprt za komentiranje.