pranje oblačil – ne vem več kaj naj
Zdej pa res ne vem ali sem blesava ali kaj!!! Zadnje čase mi gre ful cunj v barvo :-((. Probleme mi delata rdeča in črna barva. Zdej že vem, da rdeča oblačila posebej perem, kaj pa npr. rdeč pulover, ki ima npr. en del rokavov bel??? Kako to oprati, da se ne obarva?????? Na živce mi gre, da moram zaradi specifičnosti kombinacij in barv vsak pulover posebej prat!!!
Ste tudi ve obupane?
In zdej problem…svetlo rjave volnene rokavice so malenkost roza:-(((((, ker so se prale z rdečo dekco in to na 30 stopinj. Kako naj zadevo razbarvam? Bo zadostovalo, če dam rokavice prat na 60 stopinj? Pa veliko užitkov pri pranju :-).
Nazadnje se mi je razbrarvala ena cunja ene par let nazaj, pa je nikakor nisem mogla rešit. Sem si kupila novo, čist enako.
Ponavadi perem bele in bež stvari skupaj, rdeče in oranžne skupaj, največ je temno modrih in črnih-te spet skupaj.
Če pa je svetlo-temna kombinacija v enem puloverju, dam prat posebej (pa magari eno stvar) ali pa k že preverjeni temni cunji.
Tako, da nasvetov za razbarvanje nimam.
Kar se tiče razbarvanih oblačil:ne znam ti pomagati.
13 let dela v trgovini s tekstilom,svetovanja strankam o vzdrževanju,reševanje reklamacij;vse to me je naučilo,da so moje stvari,vzete iz pralnega stroja iste barve,kot so bile pred pranjem.
Rdeč pulover z belim rokavom vedno peri z belimi stvarmi na 40.Enobarvne rdeče(oz. katerakoli barva) stvari so barvane z manj obstojnimi barvami in rade spuščajo barvo.Če boš prala zrven pulover z belim rokavom,bo rokav roza(barvo spustijo ostale stvari).Pisanih oblačil NIKOLI ne smeš namakati in hitro jih vzami iz pralnega stroja,da se ne dotikajo mokre med sabo.Tudi npr.črno majico z belim robom moraš prati z belimi cotikami.Če boš prala s črnimi,bo rob siv.
Če pereš po navodilih in še vedno “kaj zafarbaš” in misliš,da je kriv proizvajalec,ne ti,potem artikel reklamiraj.
KSIHTEK:sivih gat ne z belimi “ven kuhat”,ker bo vse sivo.Peri jih na 60.
Če pa še rabiš kakšno pomoč okoli pranja ali gospodinjstva,vprašaj.Če bom znala,bom pomagala.
Forum je zaprt za komentiranje.