Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek pranje oblačil – ne vem več kaj naj

pranje oblačil – ne vem več kaj naj

Zdej pa res ne vem ali sem blesava ali kaj!!! Zadnje čase mi gre ful cunj v barvo :-((. Probleme mi delata rdeča in črna barva. Zdej že vem, da rdeča oblačila posebej perem, kaj pa npr. rdeč pulover, ki ima npr. en del rokavov bel??? Kako to oprati, da se ne obarva?????? Na živce mi gre, da moram zaradi specifičnosti kombinacij in barv vsak pulover posebej prat!!!
Ste tudi ve obupane?

In zdej problem…svetlo rjave volnene rokavice so malenkost roza:-(((((, ker so se prale z rdečo dekco in to na 30 stopinj. Kako naj zadevo razbarvam? Bo zadostovalo, če dam rokavice prat na 60 stopinj? Pa veliko užitkov pri pranju :-).

prvo – jest vse take sumljive zadeve perem na programu za volno… 30 stopinj

drugo – nimam pojma…

---------------------------- z nobenim kavljem me ne dobite več ven

Nazadnje se mi je razbrarvala ena cunja ene par let nazaj, pa je nikakor nisem mogla rešit. Sem si kupila novo, čist enako.
Ponavadi perem bele in bež stvari skupaj, rdeče in oranžne skupaj, največ je temno modrih in črnih-te spet skupaj.
Če pa je svetlo-temna kombinacija v enem puloverju, dam prat posebej (pa magari eno stvar) ali pa k že preverjeni temni cunji.
Tako, da nasvetov za razbarvanje nimam.

Kar se tiče razbarvanih oblačil:ne znam ti pomagati.
13 let dela v trgovini s tekstilom,svetovanja strankam o vzdrževanju,reševanje reklamacij;vse to me je naučilo,da so moje stvari,vzete iz pralnega stroja iste barve,kot so bile pred pranjem.
Rdeč pulover z belim rokavom vedno peri z belimi stvarmi na 40.Enobarvne rdeče(oz. katerakoli barva) stvari so barvane z manj obstojnimi barvami in rade spuščajo barvo.Če boš prala zrven pulover z belim rokavom,bo rokav roza(barvo spustijo ostale stvari).Pisanih oblačil NIKOLI ne smeš namakati in hitro jih vzami iz pralnega stroja,da se ne dotikajo mokre med sabo.Tudi npr.črno majico z belim robom moraš prati z belimi cotikami.Če boš prala s črnimi,bo rob siv.
Če pereš po navodilih in še vedno “kaj zafarbaš” in misliš,da je kriv proizvajalec,ne ti,potem artikel reklamiraj.

KSIHTEK:sivih gat ne z belimi “ven kuhat”,ker bo vse sivo.Peri jih na 60.
Če pa še rabiš kakšno pomoč okoli pranja ali gospodinjstva,vprašaj.Če bom znala,bom pomagala.

pod tocko 2: kupi si K2r sol za razbarvanje perila. (imajo v vseh trgovinah)Sama sem ze cel stroj klasicnih (belih) moskih srajc obarvala v roza in jih tudi razbarvala z K2r.

Če boš volnene rokavice prala na 60, jih boš po moje uničila. S temperaturo pranja ga ni za srat, vedno upoštevaj zgornjo mejo, ki je napisana na všitku od vsake reči.

Če perem črno cunjo z belim robom ali rdečo z belim robom, z belimi cunjami…kaj se potem zgodi z belimi cunjami? A ne grejo v črno ali rdečo??? Jaz vem, da je najbolj zanesljiva metoda, da takšne cunje perem samostojno!

Jaz dam med rizične cunje za vsak slučaj lovilec barv in do sedaj se mi ni še nič pobarvalo. Tako perem tudi svetlo modre spodnje hlače z belimi cunjami, pa je še vedno vse belo. Lovilec barv so lističi, ki jih prodajajo v vseh štacunah, stanejo pa okoli 500 sit.

Moram povedati, da se takih kombinacij oblačil npr. redeče -belo, črno-belo na enem oblačilu če se le da izogibam pri nakupu. Skoraj ti ne preostane drugega kot, da takšne komade pereš vsakega posebej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close