Pranje glav s strani kapitala
Kapital ne zanima kdo bo opravil premalo plačano delo, ne zanima ga človek, tradicija, varnost zaposlitve, človeški odnosi, skrb za naravo,…zanima ga samo denar.
In potem nam množični mediji perejo glave, npr.
Seveda, nekdo, ki v izvorni državi živi človeka nevredno življenje, je vesel, da opravlja premalo plačano delo v Evropi, lahko ga, ker mu država kamor pride poskrbi za stanovanje, socialne dodatke za otroke, ženo,… bolj si obupan, bolj te ima kapital rad.
Ampak kapital bo še vedno trobil in oprano ljudstvo bo verjelo, da je premalo delavcev in da zato uvažajo delavce iz tretjih držav,…
Lastnikom kapital danes res ni lahko. Zelo so se namučili, da so uvozili te nizkocenovne tujce, da bi privarčevali kakšen dodaten evro za vile, jahte in limuzine, ki so nujno potrebne za konkurenčnost na trgu, potem bi jim pa Golob še to požrl z napovedjo obveznih božičnic za delavske lenuhe in nesposobneže.
Mater ste ubrisani z takimi komentarji.
Za plačo je treba tudi nekaj naredit. Ja veliko je barab podjetnikov. Še več je lenih delavcev, bolj lenuhov v nevladnih organizacijah državnih sluzbah je 50.000 ljudi preveč, to je 2.5 miljardi na leto. Pol se preko drzave pere denar zdravstvo itd..tu je problem in ne večina podjetnikov ki gara od jutra do večera po 12 ur ..uni ko gre pa v drzavno sluzbo lepo plačo pa vikend fraj.
Veliko jih tudi v drzavnih sluzbah posteno in fejst dela samo v Lj je ljudi ki so sami sebi namen da leze.
Lojz ki nima rad ne Goloba ne Janše najmanj pa Meseca, 19.09.2025 ob 07:55
Mater ste ubrisani z takimi komentarji.
Za plačo je treba tudi nekaj naredit. Ja veliko je barab podjetnikov. Še več je lenih delavcev, bolj lenuhov v nevladnih organizacijah državnih sluzbah je 50.000 ljudi preveč, to je 2.5 miljardi na leto. Pol se preko drzave pere denar zdravstvo itd..tu je problem in ne večina podjetnikov ki gara od jutra do večera po 12 ur ..uni ko gre pa v drzavno sluzbo lepo plačo pa vikend fraj.
Veliko jih tudi v drzavnih sluzbah posteno in fejst dela samo v Lj je ljudi ki so sami sebi namen da leze.
pri nas ne zaposlujete tistih, ki bi kaj naredili, ki so odgovorni… to vam ni pomembno: zaposlujete ali po vezah za usluge in potem jokcate o lenih delavcih ali pa tujce, ki pa so isto ponvadi leni brez delovnih navad, ampak vam je vseeno, glavno da ga lahko izkoriscate cimbolj, ker nima vedenja o svojih pravicah in tukaj nikogar, po novem se jezika ne znajo.
na bruhanje mi gre ko slisim unega Simiča.. ki sicer ponuja podjetnikom baje svetovanje davcne optimizacije tak da jim predlaga postmi nabiralnik na cipru in obvid davkom, potem se pa po tv dere, o prazni davcni blagajni in luknji… bruh dvolicnez…
enako velja za podjetnike, ki se izogibajo davkom, nic ne bi olacali delavca, vse jim je tezko, ko pride do kaksne krize, oni bi pomoc drzave subvencije, pa pomoc za delavce na cakanju, pa pomoc za izpadli dohodek…. bruh dvolicnost
Zaposleni so že tako dovolj obremenjeni z delom za delodajalčeve premičnine, nepremičnine in druge luksuze. To je treba zaslužiti, kaj pa si vi mislite, palače, bemveji in jahte ne padejo kar z neba! Če bodo morali poleg vsega tega delati še za svoje plače, bodo delavci izgoreli! Delodajalci se tega dobro zavedajo, zato so proti dodatnim obremenitvam!
Zakaj je treba zmeraj in immer vlačit povsod folk, ki dela v javnih servisih? To mate na desni tolk problemov s tem, a sami NIKOLI niso manjšali javnega sektorja…Nikoli ! Prov zastrupili ste družbo, da se folk krega med sabo, če kdo v družbi reče, da dela na kakem zavodu ali občini ?? Sej to ne moreš verjet res, debili slovenski, ja pa kaj zdej, če kdo dela v javnem servisu, vsak dela, kar sam hoče ! Plače imajo za moje pojme relativno slabe, razen seveda dohtarčkov ane, pa še to zarad mene naj jih imajo, sam naj naredijo svoje delo….JU ima vsaj s od sindikata, en pa mi v privatnem, k so sindikati ene navadne pičke !
kar se pa kapitala tiče, na bruhanje mi gre brati cajtng al pa spletno verzijo Financ ! Ameriško poguzičarska srenja brani samo svoje profitiče, miljarderje in podobna neoliberalna konzervativno gospodarska sranja. Samo, da se dela zaščita delavca, grejo takoj v luft, de to pa ni gospodarstveno, mislem, če bi poslušali kapital, bi še danes delali 7 dni v tednu, ma kakšni dopusti, regresi, socialna zavarovanja! Brani se hitri vzhodno evropski kapitalizem, hiter, izkoriščevalski in na marketingu veleprofitov, kar delavstvo nima ne vem kaj od tega! Na vseh družbenih omrežjih so proti poseganju v cene nafte, elektrike in tako dalje, sej ne moreš verjet, vse na trg, pa naj trg odloči. JA, ampak delavec bo pa odločil tudi, kje bo živel ! Le zakaj tolk Štajercev gre delat v Avstrijo, ker imajo pač 14 plač in božičnico ane, kapital slovenski, vi pa delavcev nimate ! Ker ni določeno, da moraš poleg plače in regresa še kaj dobit in se kapital sam odloča… Jih spremljam na družbenih omrežjih in mi malo manjka, da bi jim jebal mater, ampak seveda, kaj pa če kak parter in future to bere, bo mislil svašta.
Blago nama, de bi nam taki ljudje krojili usodo delavskih pravic, ali pa kaak velehementna gopsodarska zbornica. Res, blago nama takrat ! Sam hvali se skoz NLB, nobeni komentarji o tem ali napad, zakaj so banke tako drage in zakaj NLB ne poplača kaj državi nazaj, kos mo pa tako reševali naš biser ! Brodnjak je car, to je dejstvo, sposoben manager, ampak de vam bogati narekujejo vaše javno mnenje, s emalo vprašite, kaj bo.
Kapital vam tudi narekuje politiko, brez skrbi noben politik ne dela veliko za voljo ljudstva, dokler ga ta v to ne prisili, zato pa vsi hočejo reševati probleme kao mirno, ker se bojijo vstaj in pizdarij. Ampak nasilne vstaje spremenijo nekaj, politika točno ve, da takrat pade .
KAko kapital narekuje politiko se je najbolj pokazalo pri temi PAlestina in evropska desnica. Ko bi vi vedeli, akj je vse v ozadju, hahaha.
Anonimno882, 19.09.2025 ob 08:28
pri nas ne zaposlujete tistih, ki bi kaj naredili, ki so odgovorni… to vam ni pomembno: zaposlujete ali po vezah za usluge in potem jokcate o lenih delavcih ali pa tujce, ki pa so isto ponvadi leni brez delovnih navad, ampak vam je vseeno, glavno da ga lahko izkoriscate cimbolj, ker nima vedenja o svojih pravicah in tukaj nikogar, po novem se jezika ne znajo.
na bruhanje mi gre ko slisim unega Simiča.. ki sicer ponuja podjetnikom baje svetovanje davcne optimizacije tak da jim predlaga postmi nabiralnik na cipru in obvid davkom, potem se pa po tv dere, o prazni davcni blagajni in luknji… bruh dvolicnez…
enako velja za podjetnike, ki se izogibajo davkom, nic ne bi olacali delavca, vse jim je tezko, ko pride do kaksne krize, oni bi pomoc drzave subvencije, pa pomoc za delavce na cakanju, pa pomoc za izpadli dohodek…. bruh dvolicnost
Ja pa odpri ti firmo pa placaj delavce 2jurja 3 pa slovence zaposli.
Nabijas tu gor ko pojma nimas
Odpri podjetje pa mej 100 200 zaposlenih..
Na Hrvaskem so 20% nizji prispevki na place kot v Slo
PROBAJ Z FIRMO
50 SEM MEL ZAPOSLENIH 250 DO 300 UR NA MESEC DELAL
Sem zaprl adijo naj se jebejo
Zaj pa z 1jurju lepo živim se ostane mi nč ne rabim ne placam davkov štroma na vikendu za 30 jurjev.
sem samooskrben kako srno na črno ustrelim nasolim gobe nabiram pa zelišca šnops na črno kuham pa prodajam 300kg jurčkov sn prodal po 10€. Davka ne placam vec
TI PA FIRMO ODPRI
Forum je zaprt za komentiranje.