pralno-sušolni stroj?
Tisti, ki imate pralno-sušilne stroje, kako ste zadovoljni? Kupujemo pralnega, pa si želim pr.-sušilnega. VSak sicer pravi, da je absolutno boljše oboje (posebej), a žal nimamo prostora (tudi 1 vrh druzga ne). Našla sem enega boschevega za cca 666 €, kar je ugodno, pa me zanima, če “se splača” ali je boljše, da kupim le pralnega? Ker tudi cene ok pralnih so nekaj čez 500, zato bi tega. Saj pa ni nujno, da ga uporabljam, je pa le dobro, če kdaj kaj rabiš in lahko posušiš, a ne?
Sem ga imela in ti ga ne priporočam, najbolje je da imaš posebej pralni in posebej sušilni. Ta kombinirani ni tako v redu, meni so posušene cunje potem smrdele (predvsem zaradi tega ker ima pralno sušilni stroj gumo ob vratih, samo sušilni tega nima, ko se ob sušenju le-ta segreje smrdi in po temu smrdijo tudi cunje).
mi imamo doma ločena (nam pride prav ker ponavadi operem vse en dan v tednu in poleg pranja še sušim), na vikendu imamo pa kombiniranega bosh .. ne vem točno kater model ampak smo zadovoljni, ni razlike v sušenju od tega samostojnega, ki ga imamo doma, priporočam, sploh pozimi in v obdobjih, ko se perilo ne suši dobro res prav pride.
Mi imamo Candya 8+5 in smo zadovoljni.
Tudi nam je najbolj pomembno, da stroj dobro pere in ta stroj je odličen.
Po kvaliteti pranja se pralni in pralni-sušilni stroji ne razlikujejo, razlika je v sušenju, saj je pri pralno-sušilnem stroju popolnoma drugačna tehnologijo sušenja kot pri samostojnih sušilcih.
Tako, da če kupiš samostojni pralni stroj, razlike v kvaliteti pranja ne bo.
Ni pa ta sušilec za stalno sušenj, mi ga uporabljamo predvsem v prehodnem obdobju, ko je slabo vreme, drugače sušimo zunaj ali pa v kurilnici.
Imela sem pralno sušilni od Candya cca. 13 let. Pozimi sem ga kar precej uporabljala, sploh za kakšne drobnarije. Res pa je sušil le malo manj kot 1/2 opranega stroja. Cunje so sicer bolj zmečkane kot če sušiš v sušilnem stroju (vem, ker ga imajo starši in ker smo v isti hiše, sem dostikrat raje sušila pri njih). Sicer pa s strojem, kar se tiče kakih okvar ali kaj podobnega v 13 letih ni bilo nobenih težav. Tudi sedaj je še delal, ampak so se mu leta že poznala.
Pred kakšnim mesecem sem tako kupila novega, spet od Candyja, s to razliko, da je večji boben, ker stroj lahko pere 9 kg perila, suši pa 6. Moram pa povedat, da se zaenkrat sušilca prižgala šele 2x, toliko da sem sprobala. Prvi vtis je o.k., je pa še premalo, da bi kaj več lahko povedala. Kar pa se pranja tiče pa sem ful zadovoljna.
Tako da če nimaš prostora za posebej, je še vedno fajn met kombiniran stroj, če že redno ne sušiš, pa občasnu sigurno pride prav.
LP A.
tudi jaz imam indesitov stroj in ga pozimi zelo dosti uporabljam, predvsem za sušenje majhnih otroških oblačil. in suši polovico manj kot opere, tako da je potrebno dvojno sušenje. jaz sem zadovoljna in ne, perilo ne smrdi, včasih dam noter tudi kak lenorjev listič za sušilec, da še lepše diši. imam pa tistega indesita, ki se ponavadi pojavlja v različnih razprodajah. jaz sem ga dobila za nekaj manj kot 400 evrov. imam ga pet let in je še vedno super.
lp,
A.
Jaz imam svoj pralno-susilni Elektrolux ze deset let in se vedno brezhibno dela. Pralni stroj laufa pogosto, susilnega pa prizgemo obcasno, predvsem za kaksne velike stvari (posteljnina), ki je nerodna za susiti v stanovanju.
Meni so takrat, pred 10+ leti ob nakupu trgovci svetovali, naj kupim locena, ker pri teh kombiniranih baje na vrocini od susilca razpadajo tesnila od stroja. No, mi smo se vseeno zaradi pomanjkanja prostora odlocili za kombiniranega (ces, tesnilo pa res lahko zamenjamo, ce bo treba), pa kot receno, niti ene pripombe. Tudi tesnila se nismo menjali.
Forum je zaprt za komentiranje.