PRALNO-SUŠILNI STROJ – MNENJA
Razmišljam o nakupu novega pralnega stroja. Želim pa si tudi sušilni stroj. Ker pa imam majhno kopalnico, dveh aparatov nikakor ne morem spraviti noter na noben način. Zanima me, kakšne so vaše izkušnje s pralno-sušilnim strojem. Ko razmišljam, se mi zdi, da to ni najboljša rešitev, ker mislim, da bom razočarana, ker mi ne gre skupaj, da stroj najprej pere, potem pa v istem bobnu tudi suši, a je učinek enak kot pri samo sušilnem stroju? Najbolj me skrbi, da ne bi perilo imelo čuden vonj ali pa kaj podobnega. Prosim za vaše izkušnje. Hvala.
Jaz imam zdaj že drugi Indesit, pralno-sušilni, in mi je ful fajn. res, da celotne oprane količine ne moreš posušiti, ampak takšni so vsi pralno sušilni. Moj pere 6, suši 5. Jaz jih priporočam. Tega, ki ga imam zdaj sem kupila za 300 evrov (v Leclercu – cena je bila dejansko 400, ampak sem 100 dobila nazaj na kartico).
Če nimaš prostora in če bi rada imela pralni in sušilni stroj, potem ti itak ne preostane drugega, kot vzet kombiniranega. Jaz ga imam, pralno sušilnega od Boscha, dela dobro že deseto leto, res pa je, da sem ga prej, ko sem imela terensko službo, sušilni del dosti uporabljala, sedaj pa, ko imam službo v pisarni oz. sem na porodniški, pa dam cunje kar na sušilo, saj ni nujno, da so takoj suhe. Ga pa še vedno uporabim za posušit bunde-puhovke in podobne stvari, ki rabijo dlje časa za sušenje.
Če nimaš možnosti, je pač nimaš.
Pralno-sušilni stroj se dobro obnese, če sušilec uporabljaš občasno, kot dodatek sušenju na zraku.
Če ga misliš redno uporabljati za celo žehto, potem bi pa jaz poiskala kakšen prostor v stanovanju kamor bi ga vtaknila.
Mi imamo pralno-sušilnega in smo zadovoljni, samo pri nas sušilec laufa cca 1-2 krat mesečno. Večino posušimo na zraku.
No, jaz v pralno sušilnem tudi sušim skorajda dnevno. Smo štirje, otroka sta stara 2 in 4 leta in vse njune stvari sušim v stroju, zdaj v tem mrazu pa tudi ta velike. Stanovanje je majhno, tako da prostora za onga zmaja nimam, na balkonu pa zdaj prej zmrzne kot se posuši. Sem pa jaz res mojga prvega v štirih letih sesula in imam zdaj drugega. S tem, da se je pri prvem pokvarila elektronika, kar lahko crkne pri takšnem ali drugačnem stroju. Jaz razmišljam takole, če že imam sušilca (čeprav je v kombiniranem), ga bom uporabljala, ko ga rabim in ne samo za določene stvari.
Evo, sem sama našla nasvet glede nakupa pralno-sušilnega stroja in sicer na spletni strani GA trgovine. Tam takšen nakup odsvetujejo, zaradi tega ker je pralno-sušilni stroj energetsko in kar se tiče porabe vode zelo potraten, boben ni popolnoma ustrezen za sušenje in zato perilo ni tako, kot bi moralo biti, je bolj zmečkano in tudi hitreje se uniči zaradi samega sušenja (povezano z luknjicami bobna, ki so drugačne kot pri samo sušilnem stroju). Tako da sem se odločila, da se zadeva najverjetneje ne splača finančno in da je bolje še naprej razvešati perilo na sušilnik, ker si ne bom prihranila likanja, pa še perilo najverjetneje ne bi bilo tako mehko kot ga dobite in sušilnega stroja.
Forum je zaprt za komentiranje.