Pralno sušilni stroj
Potrebujem pomoč. Ker živimo v majhnem stanovanju in primorana sem kupiti nov pralni stroj, a sem razmišljala, da bi kupila kar kombiniranega – pralno sušilnega stroja.
Kakšno je vaše mnenje na to znamko: Vaš link
Lahko pa predlagate za katero znamko, ki se bolje obnese pri pranju kot sušenju perila? Odpadeta pa dve ločeni stroji zaradi premajhne kopalnice…
Prosim za vašo pomoč, nevedna 😉
Smo imeli v dveh najetih stanovanjih kombinirane stroje, nikoli več.
Eno je nepraktičnost. Če imaš več žeht (in pri nas jih je vedno dosti), ne moreš prat, dokler stroj suši. Drugi je higiena. Pri enem je vedno po sušenju ful smrdelo iz stroja (sem redno uporabljala čistila za stroj, ni nič pomagalo). Pri enem se niti filtra ni dalo ven vzet, nimam pojma, kam so šla vsa vlakna. Sušilca zato praktično nismo uporabljali. In tretjič, dva v enem vedno pomeni samo to, da ni ne dober stroj in ne dober sušilec. Raje samo vrhunski stroj kot bedni kompromisi.
Da pereš samo količino, ki je predvidena za sušenje. Namreč pri istem bobnu lahko pereš večjo količino kot sušiš (naš je imel recimo kapaciteto pranja 5 kg in sušenja samo 2 kg). Kar pomeni, da če si pral več, si moral po koncu pranja višek perila vzeti ven (če seveda nisi hotel uničiti stroja ali imeti samo napol suho). Brez veze.
joj ne candyja. to je res klump od klumpa. glej kak beko, nemci so okej, samo so hudičevo (pre)dragi, poleg tega zna biti izbor modelov bolj ne kot ja
https://www.ceneje.si/Proizvajalec/137/indesit tule maš link do indesitov, so dost okej izbira, cenovno ugodno, pogelj še kako je z dokupom 5 letne garancije. Kak hotpoint ariston je tud okej, samo pri nas jih nekako ni, isto whirlpool. Gorenje pa kolikor sem gledal jih kupuje
Da pereš samo količino, ki je predvidena za sušenje. Namreč pri istem bobnu lahko pereš večjo količino kot sušiš (naš je imel recimo kapaciteto pranja 5 kg in sušenja samo 2 kg). Kar pomeni, da če si pral več, si moral po koncu pranja višek perila vzeti ven (če seveda nisi hotel uničiti stroja ali imeti samo napol suho). Brez veze.
[/quote]
Imam pranje 9kg, sušenje 6kg .
Perejo enako kot ostali pralni stroji,
sušijo kot ta poceni sušilni.
Imam pranje 9kg, sušenje 6kg .
Perejo enako kot ostali pralni stroji,
sušijo kot ta poceni sušilni.
[/quote]
Ne vem sicer, kaj si želela povedati s tvojim odgovorom. Da ni razlik med pralnimi stroji? Pa še kakšne!
Bi me pa seveda že zadnja ugotovitev odbila, glede na to, da tudi najboljši sušilci niso ravno balzam za tkanine.
MI imamo kombiniranega Candya je 6 let. Menjali smo samo krtačke. Vse ostalo dela b.p.
Kot pralni stroj smo opopolnoma zadovolnji z njim. Kot sušilc pa ne. Ampak, to smo vedeli že na začetku, mi sušenje izredno malo uporabljamo, zato nam taka kombinacija odgovarja.
Ni pa to, da bi sušila v sušilcu vsako žehto. Gre preveč elektrike in perilo je čisto preveč zmečkano. Tehnologija sušenja je namreč v pralno sušilnih strojih drugačna kot v samostojnih sušilcih.
Midva sva imela Ariston Hotpoint kombiniranega, dokler sva bila v bloku. Pral je 7 kg, sušil 5, pri dveh majhnih otrocih kakšnih posebnih zapletov z žehtami ni bilo, se je dalo lepo skombinirat, da se je pralo zraven kaj takega, kar si potem vzel ven in obesil, da je bila količina za sušenje manjša. Pral in sušil je dobro, problemov ni bilo, je pa res, da je bila cena novega malo višja, ca. 800 eur.
Zdravo,
Kupujem pralno sušilni stroj v enem ker nimam prostora v mini kopalnici. Že odpiranje vrat stroja me skrbi, ker vem da je prostor tako ozek, da ne bom mogla vrat popolnoma odpreti, ampak to sem imela že prej pa je šlo.
MOje vprašanje:
ali imajo kombinirani pralno sušilni stroji predal za vodo, tako kot sušilni stroji, ali gre voda ven po cevi, kot v pralnem stroju?
Ker placa za tak predal ven vzet iz stoja in izpraznit pa nimam.
Hvala!!!
Pa saj sušilca ni treba imeti v kopalnici rabi samo elektriko in nič drugo če ima toplotno črpalko mi ga imamo v kurilnici ker je kopalnica tudi premajhna .
Sestra imela kombiniranega to je bedarija cunje prelagat ker vseh ne more posušit pa še to bilo potem na pol suho.
Samostojni sušilec z toplotno črpalko je top sušim vse v njem pa se skrčilo še ni čisto nič je pa star 1 leto gorenjev.
Pralni stroj z dodatkom sušenja. Nobene razlike, imamo Samsunga add wash pralno sušilni in kar zadeva sušenje je zelo slabo vse skupaj. Cunje mokre, skrcene in smrdijo. Lahk dam kateri koli program in je isto, perem na 20°. Opere drugac super.
[/quote]
OK. Torej nima predala za vodo, tako kot sušilci in voda odteka po cevi? Hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.