Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pralni stroji: bosch vs. gorenje – kateri in zakaj?

pralni stroji: bosch vs. gorenje – kateri in zakaj?

Zakaj bi/ste izbrali enega in ne drugega? Odločamo se med eno in drugo firmo, pa smo v dilemi …
Torej, prosim za prednosti oz. slabosti ene in druge firme. Lahko pa napišete še model, ki ga imate, če je novejši 🙂 Hvala vsem za mnenja!
Lep dan, judith

stran od gorenja!

Se strinjam!

Če nimate dobrih živcov nikar gorenjevega,ker se na veliko kvarijo,moj je v 2 letih potreboval že toliko popravil,da sploh več ne štejem,potem pa še čakaš serviserja po 2 ali 3 tedne pa kaj ti pomaga 5 let garancije če ga ne moraš uporabljati skoraj nikoli!

Tu ni kaj izbirat! Bosch!
Nekoč je Gorenje bila izbira, ki je držala 15 let in več, danes pa :(.
Kar imam od Gorenja v zadnjih 3 letih-(sušilec, indukcijska plošča, kopalnica..) sami problemi.
Od Boscha pralni in pomivalni – super!
Ne grem več na Gorenje!
lp efka

Imamo Bosch in tudi v naprej bo pralni in sušilni sigurno samo Bosch, tako zelo smo zadovoljni.

Bosch http://www.gospodinjski-aparati.si/aparati/artikel/12147/

Pri GA dobiš 5 let garancije (ni potrebno doplačilo)

Meni je pa poleti začel nagajati Boschev pralni stroj po 6 letih (ni ožemal in splakoval), serviser je rekel, da je najbrž šel programator in da se ne splača popravljat…. pa je zadevo pogledal en kolega, ki je električar in ugotovil, da sta res odlotani dve žički na programatorju, to poravil in stroj dela …..

tako da serviserje tudi treba z rezervo jemati….

A ne dela Gorenje za BOSCH?

Jaz sem pa nad Bosch pomivalnim strojem totalno in res razočarana. Prej sem imela Gorenje in je bil kot urca. Žal tudi za stroje pride “tisti čas”.

Zame so Gorenjevi aparati samo navlaka, ki ne služi ničemur. Žal!

Se strinjam![/quote]

Prvi Gorenjev zdržal 13 let, drugi jih je tud že napolnil skor 12. Brez problemov. Naslednji bo spet Gorenje.

No, moja izkušnja – štedilnik in pralni stroj Gorenje. Nobenih problemov, serviser enkrat za pralni stroj, je prišel naslednji dan.
Res, različne izkušnje imamo.

Sušilni stroj Bosch super, pralni stroj prej boljši Gorenjev super pral, dražji Bosch obup. Glasen in ne pere dobro. Tako da naslednji pralni bo Gorenjev.

Brez dileme Bosch. Z Gorenjem smo imeli cel kup slabih izkušenj. Glede pomivalcev pa mislim, da jih bosch (vsaj nekatere modele) dela za gorenje. Saj se jih da opazit ker so na pogled enaki.
lp
klementina

Sušilc Bosch super, pomivalni stroj Bosch – nisem glih zadovoljna (rob na kozarcih in slabo umite žlice), štedilnik Gorenje – super. Pralni stroj sem pa zdaj Gorenje (po sedmih letih) zamenjala za Bosch – zdaj so madeži spet oprani, res pa je, da časa za pranje porabi več kot stari Gorenjev stroj.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

A ni Bosch-ev pralni stroj full glasen?
Moja kolegica ga je šla menjat, ker ji je bil preglasen. Je rekla, da je grozno.

Pralno sušilni stroj Bosch – nezadovoljna. Še dobro, da ima 5 let garancije, drugače bi ga že zabrisala v smeti. Je bil že 3x v popravilu.
Boscha nikoli več, ker bi za manj denarja sigurno dobila boljši stroj. Žal tukaj ne velja, da je dražje tudi bolj kvalitetno.

Mi je pa to tudi šola za vnaprej, od sedaj naprej vsako novo stvar, ki se mi pokvari, nesem direkt nazaj v trgovino in zahtevam novo.

Pralno sušilni stroj Bosch – nezadovoljna. /quote]

Pralno sušilni stroj katerekoli znamke je zanič.

Kupite tistega,ki je cenejši in preprostejši za uporabo,načeloma imajo vsi tam nekje okoli 3 leta garancijo,potem pa če imaš srečo,ga lahko uporabljate še leta,če pa ne pa lahko začne štrajkat čez dva meseca,ne glede na znamko.Če mene vprašaš je tud en čist lev Beko okej,važno,da naredi svoje tko kot treba.Pa veliko pisanih užitkov! 😉

Ma jaz se pa s tem ne strinjam. No, za glede pralnega stroja ne mislim pametovati, pri sušilnih je pa razlika med tistim za 200€ (cev za odvajanje) in tistima za 900€(toplotna črpalka) zelo velika. Isto recimo pri hladilnikih, kuhalnih ploščah, pečicah, pomivalnih strojih. Vse to sem imela najprej poceni, po selitvi pa smo nabavili kar kvalitetne stvari in razlika je zelo, zelo občutna.

Glede pokvarljivosti pa je takole, da lahko tudi pri najdražjem dobiš “ponedeljkov” izdelek. Saj zato pa je garancija. Če so pa serviserji tako šlampasti, da je potrebno v kratkem času popravljati trikrat ali petkrat … potem zamenjajte serviserja.

Jaz imam novega Gorenje in sem zaenkrat zelo zadovoljna.

En pomemben razlog, zakaj jaz osebno ne bom več gorenja – ker servis čakaš ko norc (LJ servis).
Bosch pralni stroj imam cca 2 leti, zaenkrat vse v redu. Bistveno manj glasen od starega gorenja pri skoraj še enkrat močnejši centrifugi.

Naš Boschev pralni stroj ni nič glasen.

Se je pa skoraj nov stroj že pokvaril, samo so v dveh dneh in prišli in zamenjali avtomatiko. Dela spet kot urca.

Kakšni 2 leti imamo Gorenjev pralni stroj WA 64163 – nikoli v okvari, opere super. Centrifuga je pri 1600 obratih precej glasna, po navedbah prodajalca v Merkurju baje nič bolj kot pri drugih znamkah. Imamo tudi nekoliko starejši Gorenjev sušilec, pa pečico in indukcijsko kuhalno ploščo – vse deluje BP. Od Boscha imamo pa samo male gospodinjske aparate (ki jih pa itak izdelujejo v Sloveniji, če sem prav pogledala).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close