Pralni stroj, sušilni stroj, pralno-sušilni stroj – prosim za izkušnje
Pri nas bo potrebno kupiti nov pralni stroj. Ker mislim, da bomo kmalu verjetno potrebovali tudi sušilnega, sem premišljevala o nakupu pralno-sušilnega stroja. Potem pa prebrala tole… Je vse v enem res toliko slabša varianta?? Ker ne verjamem, da bom kdaj imela kakšno hudo veliko kopalnico, verjetno tudi ne utility-ja in si tudi ne predstavljam, da bi stala stroj en na drugem v kakšni ne prav veliki kopalnici… me dva stroja res nič ne mikata. Po drugi strani pa je tudi sestra hudo zadovoljna s pralno-sušilnim strojem, ki ga ima že nekaj časa.
Prosim za vaše izkušnje. Kaj imate doma in kako se obnese.
Hvala in lep dan želim.
Vladka
Pozdravljena,
imam pralno sušilni stroj Candy ariston (star je 7 let), ki pa sem ga uporabljala le zelo malo, saj je perilo zmečkano in “smrdi” po sušenju. Sedaj le tega uporabljam le za pranje, za sušenje pa imam samo sušilni stroj (Elektrolux) – s tem pa sem zelo zadovoljna.
Sama kombinirano varianto odsvetujem. Si mogoče razmišljala o možnosti – stroj nad stroj?
Imamo pralni stroj Gorenje in sušilni Electrolux. Z obema sem zadovoljna, ne bi kupila vse v enem (veljajo tvoji pomisleki), ker še vedno lahko daš z nosilci enega nad drugega. Če pa imaš vsaj kolikor toliko veliko klet, ti priporočam, da daš sušilca dol (jaz sem že prej tako imela, ko smo bili v bloku), nimaš prahu po stanovanju. Jaz imam zdaj v kleti en prostor, ki je sušilnica in gre vse perilo dol.
Nevedbe v članku so resnične. Kombinacija je izhod v sili. Kljub vsemu imamo pri nas kombiniranega od Elektroluxa, ravno iz razlogov, ki so napisani v članku.
Za dva stroja brez razkopavanja kopalnice pri nas niti pod razno ni prostora (niti eden na drugega).
Sušimo zelo redko.Predvsem zato, ker mal pa smo gorenjci in se mi zdi neracionalno plačevati za nekaj kar se zgodi samo od sebe. Stanujemo v hiši in čez zimo oz. ob slabem vremenu sušimo v spalnici, drugače pa na balkonu. V sušilcu sušimo le brisače, pa kakšne rjuhe, majice za šport, pižame … pa še to le, če je zunaj slabo vreme. Skratka perilo, ki ni občutljivo.
Meni recimo to, da ne morem posušiti cele žehte ne predstavlja problema, saj nikoli ne sušim vsega v sušilcu.
Moja hči ima pralno-sušilni stroj Candy, novejši model (lahko jo vprašam, kateri model, če želiš) , in je zelo zadovoljna. Suši vse perilo, občutljivo na nižji temperaturi in samo 10 minut, potem ga obesi, neobčutljivo pa dalj časa, vendar ne čisto do suhega, na koncu ga še malo obesi.
Moram reči, da ima vzorno lepo perilo.
P.S: jaz imam ločeno , pralni in sušilni stroj, oba Bosch. Žal se na sušilni stroj ne morem prav navaditi, v resnici nisem najbolj zadovoljna, saj se mi je ob prvem sušenju nekatero perilo skrčilo. Zato ga uporabljam izključno za sušenje brisač in pižam in to do suhega – schranktrocken ( so mehke kot puh), vse ostalo sušim klasično, a imam na srečo pralno-sušilni prostor v kleti (za zimski čas), ko pa je lepo vreme, pa še vedno prisegam na sonce in zrak in nosim perilo iz kleti na balkon.
Lep pozdrav v daljne kraje,
She
Jaz imam pralnega posebej in sušilnega posebej, stojita pa en na drugem. Jaz sem več ko zadovoljna. Mama ima enako samo druge firme in je tudi zadovoljna.
Sestra ima kombiniranega in perilo smrdi. Par kolegic je pa tudi že menjalo ker s kombiniranim niso bile zadovoljne.
Je pa verjetno tako, da si s kombiniranim zadovoljen, če ne veš koliko boljše delujeta ločeno.
Sem v bloku, imam majhno kopalnico in sva morala zamenjati lijak za manjšega, da sva lahko dala vanjo še sušilec, pa vendar. Za kombinacijo se ne bi odločila. Če drugega ne, če “crkne” eno, si brez obojega. Imam pa ožji (40 cm) pralni in ožji (45 cm) sušilni – kapaciteta pranja in sušenja je enaka, da ne bo pomote, le polni se na vrhu. Sušilni teh dimenzij je na našem trgu (pa tudi sicer so redki) samo eden in sicer Brandt, kupila sva ga pri GA. Vse funkcioniral super.
Jaz nimam niti teoretičnih šans, da bi v kopalnico spravila oba stroja, razen če enega namontiram pri sosedu. :))) Tako da je bila edina varianta pralno-sušilni stroj. Kupili smo Bosch. Sušim občasno, večinoma ga uporabljam za brisače in posteljnino. Drugače sem zadovoljna, ampak perilo pa res ne diši prav preveč, ko ga vzamem iz sušilca. In to je praktično tudi edini minus.
Izkušnje imam samo z ločenima strojema. In sem zadovoljna. Pralni je Gorenje, sušilc pa Bosch (pa nasvetih tukaj gor sva se odločila za tega, sicer sva nameravala kupiti Gorenje). Nama so tudi v trgovinah kombiniran stroj odsvetovali.
LP
Poskusi malo spremljati TV oglase. Ravno te dni sem mimogrede na eno uho slišala (ker ne potrebujem, nisem registrirala) reklamo za kombiniran stroj, ki posuši kolikor opere. Predvidevam, da so pogruntali tak sistem, da perilo ni zmečkano, kot v kalsičnih kombiniranih strojih. In če je zadeva nova na tržišču, je možno, da ima zastopnik na voljo testne stroje ali pa organizirane prezentacije.
Forum je zaprt za komentiranje.