Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pralni stroj Gorenje WA 1442

pralni stroj Gorenje WA 1442

V najemniškem stanovanju imamo starejši pralni stroj, ki je bil zgleda namenjen nemškemu trgu.
Boben stroja grozno smrdi po zatohlem (kljub temu, da smo že nekajkrat prali in puščamo vratca odprta. 🙁 Ima kdo kakšno idejo, kako se tega smradu znebiti?

Ker so navodila na stroju v nemščini, ki je ne razumem, navodil za uporabo pa ni – bi lepo prosila koga, ki ima slovensko verzijo tega stroja/obvlada nemško, če mi prevede osnovne stvari.

Prisrčna hvala!!

wassermenge
schongang

A koch/buntwasche – mit vorwasche * – 95
B koch/buntwasche * – 95
C buntwasche * – 60
D buntwasche – kurz * – 40
E intervallschleudern
F pflegeleichte wasche – mit vorwasche * – 60
G pflegeleichte wasche * – 60
H pflegeleichte wasche * – 40
I intervallschleudern
K wolle * – 40 (to razumem :))
L kurzschleudern
M abpumpen

Jaz imam Gorenje 1142, najbrž sta podobna. Te oznake, ki jih navajaš so napisane v smeri urinega kazalca, a ne? Najprej je pranje klasičnega perila, kar navadno tudi uporbljam. Kuhanje s predpranjem, kuhanje, pranje na 60, pranje na 40. Sledi pranje občutljivega perila, uporabljam le za zavese. Imaš na 60 in 40, oboje brez centrifuge. I je centrifuga, krajša od normalne oziroma pri tebi verjetno v intervalih in L kratka centrifuga. Mi pa stroj ne smrdi, so pa vratca vedno odprta…
Upam, da sem kaj pomagala.

A,B… kuhanje (pač pranje pri najvišji temp) Aje s predpranjem, B pa brez (pri nas je to program bombaž če ti to kako pomaga)

C,D.. pisano (barvano po naše) D je kratek program
E centrifuga z intervali (ustavljanjem…. po moje je po naše to kako ožemanje)
FGH… občutljivo Fima predpranje preostala dva pa ne
I isto kot E
K volna
L kratka centrifuga
M izčrpavanje

glede smradu …dost je blo že napisanega.-.. malo si poišči pa boš vidla kaj naredit

dodaj pralno sodo in ga zaženi na program A (prazen stroj).

očisti odtok stroja, filter,…

če ne pomaga pokliči serviserja, razstavte stroj in ga očistite kolikor se ga pač da

mi imamo WA 1341 S in ne dam roke v ogenj, ampak da ni to kje enak kot tvoj, le da ima tvoj nastavitev do 1400 obratov, moj pa nastavitev do 1300 obratov. Za mojega imam slovenska navodila, če bi ti kaj pomagala pa ne vem

Prosil bi če ima kdo navodila za pralni stroj Gorenje WA1442.
Hvala

Jaz imam gorenje wa 1442 in se pod strojem nekaj iskri.Jaz mislim da so mogoce krtacke na motorju ali lezaji.hvala za odgovore

Ta ziher ni vec med živimi.

idi v špar big bang in kupi najcenejši novi stroj 9kg.  pa nehaj glumit kurac.  pa magari 7kg. sam da je nov.  ne moreš tega rešit.  kaj nimaš 200 evrov za novi stroj?? ti jaz dam?  me krbi da se otroci ne bodo navlkeli neke plesni.

poišči na netu,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close