pralni stroj Gorenje WA 1442
V najemniškem stanovanju imamo starejši pralni stroj, ki je bil zgleda namenjen nemškemu trgu.
Boben stroja grozno smrdi po zatohlem (kljub temu, da smo že nekajkrat prali in puščamo vratca odprta. 🙁 Ima kdo kakšno idejo, kako se tega smradu znebiti?
Ker so navodila na stroju v nemščini, ki je ne razumem, navodil za uporabo pa ni – bi lepo prosila koga, ki ima slovensko verzijo tega stroja/obvlada nemško, če mi prevede osnovne stvari.
Prisrčna hvala!!
wassermenge
schongang
A koch/buntwasche – mit vorwasche * – 95
B koch/buntwasche * – 95
C buntwasche * – 60
D buntwasche – kurz * – 40
E intervallschleudern
F pflegeleichte wasche – mit vorwasche * – 60
G pflegeleichte wasche * – 60
H pflegeleichte wasche * – 40
I intervallschleudern
K wolle * – 40 (to razumem :))
L kurzschleudern
M abpumpen
Jaz imam Gorenje 1142, najbrž sta podobna. Te oznake, ki jih navajaš so napisane v smeri urinega kazalca, a ne? Najprej je pranje klasičnega perila, kar navadno tudi uporbljam. Kuhanje s predpranjem, kuhanje, pranje na 60, pranje na 40. Sledi pranje občutljivega perila, uporabljam le za zavese. Imaš na 60 in 40, oboje brez centrifuge. I je centrifuga, krajša od normalne oziroma pri tebi verjetno v intervalih in L kratka centrifuga. Mi pa stroj ne smrdi, so pa vratca vedno odprta…
Upam, da sem kaj pomagala.
A,B… kuhanje (pač pranje pri najvišji temp) Aje s predpranjem, B pa brez (pri nas je to program bombaž če ti to kako pomaga)
C,D.. pisano (barvano po naše) D je kratek program
E centrifuga z intervali (ustavljanjem…. po moje je po naše to kako ožemanje)
FGH… občutljivo Fima predpranje preostala dva pa ne
I isto kot E
K volna
L kratka centrifuga
M izčrpavanje
glede smradu …dost je blo že napisanega.-.. malo si poišči pa boš vidla kaj naredit
Forum je zaprt za komentiranje.