Pralni prašek in mehčalec
Mi kupujemo Frosch v Muellerju (v MB, a najbrž imajo tudi v LJ), pa menda so nekateri izdelki tudi v DM oz. v Mercatorju, ne vem točno! Tudi detergent za posode od Froscha.
O kisu pa so enkrat že razpravljale mamice na Starševskem čveku – uporabljajo ga predvsem tiste, katerih otroci imajo kake alergije itd., tako da očitno mehčalci res niso tako nedolžni, kot tudi ne nobene druge kemikalije!
Kisa uporabim približno toliko kot bi mehčalca, uporablja pa se ponavadi prozorni kis. In res, verjemite, po pranju ni nobenega vonja po kisu, čeprav nekatere potem še enkrat dajo na izpiranje, ampak po mojem to ni potrebno! Res je, da zmehča malenkost manj kot mehčalec, ampak naj vam bo zdravje prvo! Ali pa naredite kompromis in uporabite kis vsaj za perilo, nogavice itd. torej tisto, ki je najbliže koži. Mi ga pa zdaj uporabljamo kar za vse in je čisto ok.
Lp
Jaz že vrsto let uporavljam Persil in mehčalec Lenor ali pa Silan. Perilo mi prav nič ne smrdi. Mogoče je vse v načinu sušenja ali pa v doziranju. Ne vem. Jaz perilo, ko je oprano, obesim (poleti na balkon), zdaj pozimi pa ga sušim v stanovanju. Imam centralno ogrevanje, tako je zelo hitro suho. Belo perilo, brisače, rjuhe in podobne stvari pa tako ali tako sušim v sušilcu. Meni perilo ohrani vonj tako ali drugače.
LP
ko je pral perilo moj tip, sem imela ves čas neke alergije in ekceme. Čez čas sem ugotovila, da ful predozira oboje – prašek in mehčalec. Zdaj perem jaz. Obojega dajem čimmanj, nikoli pa ne nabutam stroja čisto do konca. Tudi jaz, tako kot sasica ne uporabljam najbolj znanih znamk. Tam je največ svinjarije.
Forum je zaprt za komentiranje.