Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pralni prašek in mehčalec

Pralni prašek in mehčalec

Zanima me, kateri pralni prašek ali gel uporabljate ter s katerim mehčalcem ga kombinirate, da perilo lepo diši. Jaz uporabljam prašek ali gel Persil in Silan pa je perilo čisto brez vonja, včasih še celo smrdi. Rada bi, da čisto perilo diši kot je potrebno. Povejte svoja mnenja. Hvala.

manca

Nimam nekega najljubsega pralnega praska in mehcalca. Dostikrat kupujem v akciji – sploh praske, vendar kupuje le Persil, Ariel in Avo…mehcalec je pa najveckrat Lenor.

Jaz uporabljam prašek v prahu za prekuhavanje, gel pa za temno in fino perilo, ki ga perem na 40 stopinj, znamke Persil. Zraven uporabljam mehnalec Lenor. Vse cunje mi čudovito dišijo.

Pazit pa moraš, da se hitro posušijo, saj smrdljiv vonj lahko nastane zaradi zadrževanja vlage v cunjah.

Jaz imam ponavadi prašek Ariel ali Persil (za belo perilo) in gel Ariel (za temnejše obleke) . Od mehčalcev pa mi je všeč Lenor – bel, pa tudi vsi drugi Lenor so okej. In moje perilo zares diši.

Ampak smrdeti ne bi smelo. Potem je vzrok drugje. Ali smrdi po prašku?

Za informacijo pravkar sem izvedel,da so reklamo za KALGON grelec pralnega stroja najprej pomočili v vodo in nato v moko za tem pa kažejo koliko vodnega kamna se je nabralo na grelcu.Učinek KALGONA pa je ravno nasproten.Razžira in z leti poškoduje grelec.

Meni je po Silanovem mehčalcu tako smrdelo perilo, da je bilo joj. Smo prešli na Lenor, pa še čist malo ga dam noter in je sedaj OK (pol tiste priporočene količine). LP

Za belo perilo uporabljam prašek Dash – pazim, da je narejen v Italiji in ne na Madžarskem, za pisano in temno perilo pa gel Dash. Mehčalec imam Lenorjev – tisti z medvedkom, uporabljam pa ga samo za pisano in temno perilo. Belo perilo operem brez mehčalca in posušim v sušilcu in ima prijeten vonj.
Verjetno je pri tebi problem v tem, da se perilo predolgo suši in ne v slabem prašku ali mehčalcu. Če uporabljaš veliko mehčalca, se perilo suši še bolj počasi kot sicer, ker zadržuje vodo.

Uporabljam izključno tekoči prašek ARIEL in mehčalec LENOR, katerega vonje pa menjujem in sem zelo zadovoljna LP

Namen mehčalca ni v tem, da naj bi perilo dišalo ampak v tem, da se z njegovo pomočjo tkanina (niti), po pranju spet poravna v prvotno stanje. Mehčalca ni potrebno dajati toliko kot svetuje proizvajalec ampak polovico manj, najbolje je dati pol zamaška mehčalca, pol vode.
To obrazložitev sem brala že dolgo časa nazaj v neki reviji in se z njo strinjam.

Pa dobiš oboje v ljubljani? tistega z mađarske in iz italije? Meni daš diši res perfektno. Včasih tudi mehčalca ne dam zaradi tega, ker ima sam po sebi lep vonj.

Perilo moraš dati takoj iz pralnega stroja, ko stroj konča pranje. Potem ga ne smeš predolgo sušiti (ko včasih nimaš časa pobrat situacija), ali ga sušiti v sobi, ki iz kakršnegakoli razloga zadržuje kakšen vonj. Meni je všeč, če je perilo sušeno zunaj na zraku.

Jaz uporabljam prašek Persil, mehčalec pa Silan in perilo mi še nikoli do zdaj ni smrdelo.Pa recimo tudi pustim perilo čez noč v stroju, pa ga zjutraj obesim pa zmeraj diši.Tako da ni kriv ne mehčakec, ne prašek-mogoče stvar okusa??Poskusi zamenjati mehčalec.Lenor zelo hvalijo,kot berem.

enako kot nina27, je pomebno, da je dash iz italije, lenor pa katerikoli vonj
in perilo je zelo dišeče, uporabljam ga tudi pri pranju 30 stopinj in se raztopi in opere.

lp

Moja mami je najbolj zadovoljna z Lenorjem.

Ariel Hydractive+Life, preverjeno, disi tudi potem,ko vzames iz susilca.

Ariel + lenor (beli)

ina.

Persil ali Ariel-mountain in obvezno lenor summer. Ariela imam pa tudi tekočega vedno, za črne cunje. Jih lepo nežno opere in osveži barvo, pa še mehčalca ni nujno treba dodat pri tekočem arielu.

Ariel in Persil, ter Silan testirajo na živalih. Umirajo v groznih mukah, ko jim jih tlačijo v želodčke in oči. Grozno. Je pa res težko najti nekaj, kar ni testirano na živalih. Sama uporabljam znamke ki so manj znane ali pa manjših proizvajalcev, ker ti običajno nimajo možnosti delanja testov na živalih.

Poznam osebo, ki se profesionalno ukvarja z mehčalci. Pravi, da pri njih mehčalcev absolutno ne uporabljajo, ker so svinjarija. Tako polni so strupov. Res, nekateri lepo dišijo, vendar je to visoka cena!

Srečno pri izbiri!

Vsak pralni prašek že vsebuje mehčalec vode in zato Calgona sploh ni
potrebno dodajati. Če preračunate koliko vas stane v nekaj letih je ceneje,
če zamenjate grelec.

Reklama je zavajajoča.

Sašica, tiste firme, ki se “ven mečejo”, da ne delajo testov na živalih… tiste pa uporabljajo izsledke testiranj, ki so jih opravile “umazane” firme, oziroma surovine, ki jih je že testiral nekdo drug. Tako da je tudi to vse skupaj eno veliko zavajanje, ravno tako kot s calgonom.

Mimogrede, Serviser, imaš popolnoma prav. Pa ne samo, da so v vseh pralnih sredstvih že dodani mehčalci vode, reklama je zavajajoča tudi v točki, kjer pravi, da imamo v Sloveniji trdo vodo, kar je pa zelo daleč od resnice. Npr. voda od Mariborskega vodovoda ima 14 dH in je srednje trda, ne trda; tisti, ki imajo vodo direktno s Pohorja, pa imajo celo povsem mehko vodo. Za ostale dele Slovenije sicer ne vem, ampak mi že ti podatki zadoščajo, da se mi zdi reklama za calgon čisto mimo.

Mogoče pa preveč napolniš pralni stroj in ti ne spere dovolj perila? To sem opazila včasih tudi pri sebi.

Perilo je brez vonja po vsej verjetnosti zaradi načina sušenja..napiši kako sušiš perilo

Prisegam na prašek Ariel in mehčalec Lenor (spring) moder

Najboljši je Faks helizim + Ornel – vojoličasti. Perilo je snežno belo in diši božansko še v omari.

Mi, odkar se je pojavila v družini bolezen, bolj pazimo glede vseh teh strupov in kemikalij, tako da zdaj uporabljamo prašek Frosch, namesto mehčalca pa kis (o tem so že na forumu starševski čvek razpravljali pred časom – jih kar veliko uporablja kis in res perilo nima nobenega vonja po kisu! – je ceneje in predvsem bolj zdravo ter ekološko razgradljivo!)
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close