Prah v dnevni sobi
Vprašanje za tiste ki brišete prah v dnevni. Ostale obvoz. Kako brišete prah, je to samo kar je polic, ali tudi predmete in okraske, ali tudi vrh omar, ali tudi vse kar imate leseno od pohištva? Koliko pogosto in na kakšen način-vlažna cunja z vodo, mokra cunja s steleksom, mokra cunja in vedro vode s čistilom, suho brisanje?
Mi brišemo vse, z mokro cunjo z vedrom vode in steleksom do suhega.
Kako pa ve?
Na lestvici, 17.10.2021 ob 19:33
Vprašanje za tiste ki brišete prah v dnevni. Ostale obvoz. Kako brišete prah, je to samo kar je polic, ali tudi predmete in okraske, ali tudi vrh omar, ali tudi vse kar imate leseno od pohištva? Koliko pogosto in na kakšen način-vlažna cunja z vodo, mokra cunja s steleksom, mokra cunja in vedro vode s čistilom, suho brisanje?
Mi brišemo vse, z mokro cunjo z vedrom vode in steleksom do suhega.
Kako pa ve?
Ti si ja obsedena s čiščenjem!
Prah, 17.10.2021 ob 20:10
Vse brisem z papirjem in stelexom ali katerim koli za stekla, ker mi je tako najlazje. Mizico brisem vsakodnveno. Police, omare na vidnem mestu 1x tedensko. Ostalo 1x mesecno. Edino ne brisem na suho ker se z tem samo dviguje prah.
Fronte oz vrata omaric tudi s papirjem in steleksom, ali samo ravne police? Porabiš dosti papirja?
Čokolino422, 17.10.2021 ob 21:19
Fronte oz vrata omaric tudi s papirjem in steleksom, ali samo ravne police? Porabiš dosti papirja?
Fronte v kuhinji cistim z gobico in cistilom za posodo potem pa obrisem se z mikrovlaknasto krpo in nakonc suho navadno, da ni lis, ker tam stelex ni dovolj. Drugace pa ja vse ostalo oz veliko vecino tako kot sem rekla se pa porabi dosti papirja zato pa kupim tisto veliko v lidlu ali spinu im mi zdrzi en cas, ker z tistimi manjsimi se res nesplaca gre paket takoj.
Prah, 17.10.2021 ob 21:54
Fronte v kuhinji cistim z gobico in cistilom za posodo potem pa obrisem se z mikrovlaknasto krpo in nakonc suho navadno, da ni lis, ker tam stelex ni dovolj. Drugace pa ja vse ostalo oz veliko vecino tako kot sem rekla se pa porabi dosti papirja zato pa kupim tisto veliko v lidlu ali spinu im mi zdrzi en cas, ker z tistimi manjsimi se res nesplaca gre paket takoj.
Mislila sem na vratca omarc v dnevni, ne kuhinjskih.
Jst817, 18.10.2021 ob 06:55
Vse razstavm, zalijem z varekino, najamem vodni too, prebelim stene, zavržem pohištvo, ubavm novo, potem pride ekipa za dezinfekcijo, in v pomivalca fuknem kože, vse odrem vsak drugu dan. Mona obsedena.
Cemu razburjanje, zensko je pac zanimalo boljse da ima cisto doma kot pa da zivi v svinjaku. Meni so bolj bedne tiste ki so navzven ustimane dom pa imajo kot pri ciganih.
Sicer cistim z razredcenim alkoholom, ampak Stelex je podobna zadeva, dejstvo je, da se hitro posusi, tako lahko papir veckrat uporabis.
Povsod, ne le v dnevni, prah najprej pobrisem s tisto kao metlico, ki ima staticne krpice in s tem prah po erem, potem vzamem dve papirnati brisacki, zlozim eno na drugo, pospricam brisacki in s tem na fino pobrisem.
Za spalnico imam dovolj 2, ogledala in policke v kopalnici in wc ter ogledalo v predsobi 4,dnevna kakor kdaj, vcasih 2, vcasih 4, kuhinjo pa na fino prebrisem z mv krpico.
Dnevna soba:
TV smo obesili na steno. Spodaj imamo minimalni regal, ki mora bit skoz prazen – to obrišem z medenko.
Klubske mizice nimam.
V dnevnem prostoru je potem še edino jedilna miza in pa kuhinja, ki pa je zaprta do stropa, res pa je, da ima otok s pultom ….tisto pa tak moraš obrisat po vsakem obroku.
V spalnicah in na hodinku imamo zaprte omare do stropa.
Edino otroci imajo poličke za odlaganje svoje kložje in knjig….tisto pa enkrat na teden obrišeta sama, enkrat mesečno grem jaz v kontrolo.
Odvisno, iz kakšnih materialov je tvoje pohištvo, kakšne okrasne predmete imaš, koliko jih je…
Določene površine oz. predmete lahko obrišeš z vlažnimi papirnatimi brisačkami ali vlažno viledo, druge z že navlaženimi čistilnimi krpicami za les (kupiš). Četrte posesaš, pete spereš pod vodo in pustiš, da se posuši ali obrišeš…pač odvisno od predmetov samih.
Kako jaz brišem prah v dnevni sobi? Kot prvo imam zelo malo predmetov, na katerih se prah nabira. Pohištvo je takih oblik, da ga je enstavno obrisati. Izpostavljene lesene površine obrišem z navlaženimi čistilnimi krpicami za les (za enkratno uporabo). Ampak pri uporabi le teh moraš biti pozorna, da odgovarjajo materialu tvojega pohištva in ga ne poškodujejo.
Določene druge površine obrišem z vlažnimi papirnatimi brisačkami. Večje steklene površine očistim s čistilom za steklo. TV obrišem z vlažno krpo. Sprobala sem tudi že neke čistilne brisačke za TV (za enkratno uporabo), pa so se mi zdele nepotrebne, ker se pri nas nihče z roami ne dotika TV-ja in je treba obrisati res samo prah. Robov predmetov ali pohištva, ki jih ne dosežem s tal, ne čistim redno. Prej sem imela usnjen kavč, ki sem ga čistila z vlažno krpo in občasno oskrbela s premazom za usnje. Sedaj imam kavč iz tekstila, ki ga posesam. Ob tem, da lahko prevleko blazin tudi enostavno slečem in operem v stroju, kadar je to potrebno oz. kadar mi je tako lažje.
Pri ostalih predmetih je pa odvisno od tipa predmeta. Knjige, zvočnike in nekatere druge predmete posesam, tretje predmete obrišem z vlažno krpo, četrte operem z vodo (nekaj steklenih okrasnih predmetov).
Ampak to mi vse skupaj vzame komaj kaj časa, ker imam dom namenoma opremljen tako, da ga je enostavno čistiti.
Medtem ko je bila pri mojih starših to cela procedura, saj imata okrasnih predmetov za izvoz, materialov takšnih in drugačnih toliko, da moraš vsakega drugače čistiti in negovati… Skratka idelano za metanje časa stran in za priskutiti svojim otrokom brisanje prahu in čiščenje zahtevnih dnevnih sob za vse večne čase.
Tam je bila procedura:
– najprej vse v prostoru posesati in sicer od zgoraj navzdol (ker se prah pri sesanju tudi malo dviga in potem poseda),
– okrasne predmete obrisati predmete s krpo in ustreznim čistilom (odvisno od materiala)
– leseno pohištvo obrisati s čistilom ali karkoli je že bilo za leseno pohištvo
– steklo obrisati s čistilom za steklo
Čistilo se je pa vse – od stropa do tal, za vsakim kotom, vsak okrasek, vse površine, vse robove, edino lesenega pohištva in kavča nismo prestavljali vsak teden, ostalo pa vse. Za znoret. Ne tega delat. Ni fajn in ni vredno.
mi vse površine brišemo z mokrim vlažilnim dezinfekcijskim robčkom (tisti, ki je v Dm tudi za brisanje previjalnih mizic). Z njimi brišemo vse..od pack na mizi, do kletke ljubljenčka pa tudi prah, štekerje, kuhinjske pulte, omarice. Vse površine mimogrede po potrebi z njimi prebrišemo in na pot jih tudi za dlani vzamemo. Poenostavi si življenje. 1 artikel za vse primere :).
Forum je zaprt za komentiranje.