poznate občutek?
Hm, zanimivo razmišljanje, mogoče je pa celo res tako.[/quote]To je tisto najboljše kar si lahko privoščiš, česar si sposobna?
Prepovedan sadež?
Zaradi tega tvegaš “izgon iz raja”?[/quote]
V tem trenutku je tako, koliko časa bo trajalo, ne vem in me ne zanima, zanima me sedanjost.
Ja, lahko se zgodi tudi izgon iz raja, ampak vsako dejanje ima posledice.
To je tisto najboljše kar si lahko privoščiš, česar si sposobna?
Prepovedan sadež?
Zaradi tega tvegaš “izgon iz raja”?[/quote]V tem trenutku je tako, koliko časa bo trajalo, ne vem in me ne zanima, zanima me sedanjost.
Ja, lahko se zgodi tudi izgon iz raja, ampak vsako dejanje ima posledice.[/quote]In na te posledice si pripravljena, se ti zdijo sprejemljive?
Je ta erotična privlačnost tako velika/sladka/popolna in se ji ne moreš/nočeš upret, da je vredno vse postavit na kocko?
V tem trenutku je tako, koliko časa bo trajalo, ne vem in me ne zanima, zanima me sedanjost.
Ja, lahko se zgodi tudi izgon iz raja, ampak vsako dejanje ima posledice.[/quote]In na te posledice si pripravljena, se ti zdijo sprejemljive?
Je ta erotična privlačnost tako velika/sladka/popolna in se ji ne moreš/nočeš upret, da je vredno vse postavit na kocko?[/quote]
vsak je gospodar svojega življenja, njeno življenje, njena izkušnja, njeno zadovoljstvo, njen užitek, njene težave….kaj tebi mar za posledice njenih odločitev? mogoče si ti preeč strahopeten da bi kdaj sprejel takšne določitve? si jih? če jih nisi, potem težko sodiš o tem..
In na te posledice si pripravljena, se ti zdijo sprejemljive?
Je ta erotična privlačnost tako velika/sladka/popolna in se ji ne moreš/nočeš upret, da je vredno vse postavit na kocko?[/quote]
vsak je gospodar svojega življenja, njeno življenje, njena izkušnja, njeno zadovoljstvo, njen užitek, njene težave….kaj tebi mar za posledice njenih odločitev? mogoče si ti preeč strahopeten da bi kdaj sprejel takšne določitve? si jih? če jih nisi, potem težko sodiš o tem..[/quote] Njeno življenje, njena izkušnja, njeno zadovoljstvo, njen užitek, njene težave…, ki jih je delila z nami. Zakaj le?
O čem pa ti sodiš, imaš res toliko izkušenj, da lahko? :/
vsak je gospodar svojega življenja, njeno življenje, njena izkušnja, njeno zadovoljstvo, njen užitek, njene težave….kaj tebi mar za posledice njenih odločitev? mogoče si ti preeč strahopeten da bi kdaj sprejel takšne določitve? si jih? če jih nisi, potem težko sodiš o tem..[/quote] Njeno življenje, njena izkušnja, njeno zadovoljstvo, njen užitek, njene težave…, ki jih je delila z nami. Zakaj le?
O čem pa ti sodiš, imaš res toliko izkušenj, da lahko? :/[/quote]
vedno izhajam iz sebe in lastnih izkušenj, zdaj poznaš odgovor na svoje vprašanje
Komu mar tvoje izkušnje in moj odgovor na vprašanje?
Avtorica nam je namenila nekaj skopih besed o svojih občutkih in mi smo ji s svojimi odgovori razširili polje razmišljanja. Vsaj tako sem sam razumel njeno témo.
Če ji kaj pomagajo širit obzorje moja, tvoja, njegova vprašanja/razmišljanja… ok.
Če ne tudi prav, vsaj meni 😉
A tebi ni? Ti bi se šel vojno z mano in ti njena debata pride prav za ta namen? :/
Ne dolgo nazaj sem uporabila zelo podoben stavek (pravzaprav ga velikokrat) ‘da se vse plača’… pa sem dobila odgovor; ‘zabava je zastonj, plačajo se le polomljeni stoli’.
🙂
Bom sprejela, kar bo že treba.
Privlačnost je tako sladka in popolna, da se ji ne morem upreti. Ko stoji blizu mene, mi vse telo preplavlja bol, ki mine, ko se me dotakne, ko začutim njegov vonj na moji koži, njegov poljub…..
Avtorica nam je namenila nekaj skopih besed o svojih občutkih in mi smo ji s svojimi odgovori razširili polje razmišljanja. Vsaj tako sem sam razumel njeno témo.
Če ji kaj pomagajo širit obzorje moja, tvoja, njegova vprašanja/razmišljanja… ok.
A tebi ni? Ti bi se šel vojno z mano in ti njena debata pride prav za ta namen? :/[/quote]
meni je mar, ker, je stvar spodobnosti, da se odgovarja na vprašanja, če se postavijo, četudi z odgovorom ni tvoja stvar, ne pa da se nekdo naparavlja kot da smo v mlinu, ter nadalje, nekdo z izkušnjami je lahko bolj kompetenten kot nekdo, ki podaja mnenje na podlagi predvidevanj, neizpodbitno dejstvo je, da človek lažje reagira na težave kot pa da jih predvidi,….avtorico zanima kako so reagirali ljudje ki so se znašli v situaciji kot je ona, kolikor je razumljivo se ne gre za fiktivno situacijo , in edini načn da bo zvedela kakšno so resnični občutki je, da se spusti v to (če se že ni ), vse osatlo je filozofiranje…….da ti odgovorim še na zadnje tvoje vprašanje o vojni….stvar spodobnosti je, da se zapleteš v vojno z enakovrednim naspotnikom, in ti vsekakor ne spadaš v to kategorijo, zatorej je pletinčenje o vojni s tvoje strani skrajno , če uporabim besede našega bivšega obrambnega ministra, pobalinsko dejanje
Ne dolgo nazaj sem uporabila zelo podoben stavek (pravzaprav ga velikokrat) ‘da se vse plača’… pa sem dobila odgovor; ‘zabava je zastonj, plačajo se le polomljeni stoli’.
:)[/quote]
vse se plača je prav tako oguljena floskula kot, da so najboljše stvari v življenju zastonj, pravzaprav je še najbolje govoriti o tem, vse ima ceno…vprašanje je samo koliko (ali koliko si nekdo lahko privošči) je nekdo pripravljen plačati…..
To je tisto najboljše kar si lahko privoščiš, česar si sposobna?
Prepovedan sadež?
Zaradi tega tvegaš “izgon iz raja”?[/quote]
Ja, lahko se zgodi tudi izgon iz raja, ampak vsako dejanje ima posledice.[/quote]
Prečitaj si kaj od Sanje Rozman in odvisnost od odnosov. Če imaš ljubčeka (poročenega moškega), od katerega si povsem odvisna, pomeni, da moški lahko razpolaga s tabo kot lutko (v najslabšem primeru, da se psihično in fizično okorišča in manipulira), saj ve, da ti je droga – lahko se igra po mili volji.
Pri “ego-ekonomiji” je to 1. plus za moškega. Naslednji plus za njega je ta, da je s tabo brez obveznosti, ne čuti se odgovoren do tebe, saj si ti le druga violina (pristajaš na neenakopraven odnos). Torej če razpade vajina ljubezenska zveza, bo mu “dol viselo”. In tvoj položaj je čisto drugačen kot pri ženi, ki ga lahko “stisne za jajca” – zahtevek po ločitvi, deljenje premoženja… In še 3. (njegov plus je zate minus), leta ti bežijo, staraš se in se manjšajo obeti, da dobiš življenjskega sopotnika, medtem ko njega čaka verjetno topel družinski pristan, kot tudi v nedogled te zveze tudi ne bo podaljševal – se te bo 1x naveličal.
Kaj pa ti “profitiraš” iz te zveze? Dejansko nič, če pristajaš na vlogo priležnice, kar pomeni ,da imaš slabo samopodobo, odvisniško visiš na njemu (ampak mu odgovarja, ker je to le občasno, sicer te ne bi trpel), ne čutiš se dovolj ženstveno, če se zadovoljiš z drobtinicami oz pristajaš na deljenje moškega še z drugo žensko. Na tvojem mestu bi se jaz pošteno “v glavi porihtal”, šel na kakšno terapijo ali kaj podobnega, da ugotoviš, kaj te žene v brezperspektivne zveze, kjer vedno potegneš takratko – in se izboljšaš na tem čustvenem podorčju. Tepen si tako dolgo, dokler nekaj na sebi ne spremeniš in ne narediš življenjske preokretnice.
Ni vsak odnos bolezen. Premalo si napisala, da bi lahko kdorkoli delal zaključke. Pa še v tem primeru bi bili le plod naših razmišljanj. Ravno v tem trenutku se prijateljici dogaja podobna scena. Poskušam biti objektivna, ji stojim ob strani, vendar ne dajem nikakršnih nasvetov. Karkoli se bo odločila, bo prišlo iz nje in to zato, ker bo sama tako čutila. Ona je en velik sonček, polna energije, smeha…res čudovita oseba. Ne potrebuje terapevta, da ji polni možgane in jo naredi bolno. V njenem primeru se je zgodilo, sprejema odgovornosti za svoja dejanja in živi ta hip. Tudi brez teh dogodkov, ki so se zapeljali v njeno življenje, bi bila srečna. Je zdravega duha, ni odvisna od romantičnih odnosov ali kaj podobnega…samo znašla se je na “napačnem” kraju, ob točno določenem času:).
Osvetlila sem en vidik, da ne bo na koncu res izpadlo kot da smo že vsi zasvojeni z odnosi…
Njen položaj je čist v redu. Ona ga lahko dobesedno stistne za jajca, če ne bo priden pa jih lahko tudi odtrga in jih pošlje k njegovi ženi. 😉
Leta pa tako vsem tečejo, tu ni izjem. 🙂 Če bi človek vedel, da lahko nekaj stori drugače in bi si to tudi želel, bi to storil danes, ne jutri.
Mislim, da avtorica prav dobro ve, da je to kamor se spušča, precej nezanesljivo, ampak je hkrati preveč razburljivo, da bi se izognila.
A tebi ni? Ti bi se šel vojno z mano in ti njena debata pride prav za ta namen? :/[/quote]
meni je mar, ker, je stvar spodobnosti, da se odgovarja na vprašanja, če se postavijo, četudi z odgovorom ni tvoja stvar, ne pa da se nekdo naparavlja kot da smo v mlinu, ter nadalje, nekdo z izkušnjami je lahko bolj kompetenten kot nekdo, ki podaja mnenje na podlagi predvidevanj, neizpodbitno dejstvo je, da človek lažje reagira na težave kot pa da jih predvidi,….avtorico zanima kako so reagirali ljudje ki so se znašli v situaciji kot je ona, kolikor je razumljivo se ne gre za fiktivno situacijo , in edini načn da bo zvedela kakšno so resnični občutki je, da se spusti v to (če se že ni ), vse osatlo je filozofiranje…….da ti odgovorim še na zadnje tvoje vprašanje o vojni….stvar spodobnosti je, da se zapleteš v vojno z enakovrednim naspotnikom, in ti vsekakor ne spadaš v to kategorijo, zatorej je pletinčenje o vojni s tvoje strani skrajno , če uporabim besede našega bivšega obrambnega ministra, pobalinsko dejanje[/quote]Vse to naše pisanje je eno filozofiranje, prazna slama, ki jo cepci vedno znova pretolčejo/mo, da bi iz nje mogoče izpadlo še kakšno zrno iz katerega si lahko avtor napravi kruh oz nekaj realnega v svojem življenju.
Po moje so samo vprašanja tista, na katera si lahko poišče (vsak sam) odgovore, če jih še napiše je to že čisti presežek, tvega pa s tem nova vprašanja, ki obrnejo slamo in krog se ponovi….
Ne domišljam si, da bi moral kdo (pisno) dogovorit na moja vprašanja, niti ni nič dolžan, vsaj jaz tega ne razumem/čutim tako. Sploh ne v tem virtualnem svetu, kjer veljajo nekoliko drugačna pravila, sploh pri stvareh, ki so tako specifična za vsakega, ki odpre temo in hkrati tako splošna, da lahko (skoraj) vsak poda svoje mnenje.
Glede vojne je pa tako, da si jo že pol izgubil, če si si dovolil podcenjevat nasprotnika.
Ti kar bodi Goljat….., jaz sem raje David….. 😉
Matjazko preveč bereš, premalo realnosti….
Vsaka, ki ima ljubčka, še zdaleč ni odvisna od odnosov in ne vem kaj še vse.
Ljubčka ima preprosto zato, ker je samska, ne najde partnerja, spozna poročenega, se ujameta in uživata v seksu. Oba. Zraven pa ona še išče pravega partnerja.
In kaj je ona na slabem? Če je samska in nima ljubčka, nima niti seksa. Če je samska in ima ljubčka pa ima seks.
… nima pa sebe, spoštovanja do sebe, če je ta moški poročen. Nima pravzaprav nič.
Taka ženska se nima rada in se ne spoštuje. Pa ne obsojam. Pač zdi se mi, da je vsaka ženska vredna več. Dosti več kot samo to.
Poročeni moški bodo zelo redko zapustili svoje žene zaradi ljubice. In tudi če se začne kot seks, se te samske ljubice prej ko slej zaljubijo. Ponavadi je tako. In to je realnost.
Problem je, če si ona želi nekaj več, kot le seks in ve da pri njemu tega ne bo dobila. To tudi povzroča bolečino in trpljenje. Če ji paše le seks, po drugi strani pa išče resnega partnerja, je ok, ampak pri tej nisem dobil tega občutka. Sicer je pa vsaka bolečina dobra, če se le iz tega kaj koristnega naučimo (pri sebi). Pogosto se ljudje učijo le tega, kako “slabi” so drugi, svojih “napak” pa pri tem ne vidijo.
Ah daj no. Ima kar si želi od njega: spolnost.
Kdo pravi, da si želi kaj več?
Primer dveh samskih žensk, ki ne najdeta partnerja. Ena ga pač ne najde in tudi seksa ne, druga se odloči, da dokler ne najde partnerja ima ljubčka. Ta druga je na boljšem kot prva, ker ima seks. Partnerja nima nobena, ima pa druga užitek.
Kdo pravi, da taka ženska želi, da poročeni moški zapusti ženo? Zakaj le? Ona ga tako noče, ker ve, da je tip moškega, ki vara.
Pišem pa iz izkušenj.
Sem bila v obeh fazah, samska in brez seksa, potem samska in z ljubčkom in je bilo super. Ko pa sem našla partnerja pa se z ljubčkom nisem več dobivala, ker sem pač imela partnerja. IN partner to ve. Nisem skrivala pred njim in ga tudi ni motilo.
In ko sem imela ljubčka, si nisem želela, da zapusti ženo. Bil je pač prijatelj s katerim sva tudi seksala.
Robi, ti slabo razmišljaš.
Si kdaj pomislil, da je v resnici ljubček tej samski ženski samo nadomestek, dokler ne dobi pravega partnerja?
Ne, očitno nisi.
Se strinjam. Če ima le ljubčka, nima pa resnega partnerja, potem nekomu pomeni le nek nadomestek. In ženska, ki se spoštuje, ne bo igrala takšne vloge.[/quote]
Forum je zaprt za komentiranje.