Poznate koga, ki ni opravil zagovora diplome?
Ja, seveda je možno. Vem za ene dva taka modela. En od njiju je bil tak, da je celo njegov mentor predlagal, da ga vržejo. Šlo se je pa za to, da mu je na zadnjih konzultacijah mentor naročil še neke popravke, tip jih pa ni naredil in je nalogo kar oddal, češ, saj bo šlo skozi. Potem so ga pa vrgli.
Za drugega se pa ne spomnim, kaj je bilo.
Bil sem na zagovorih, kjer bi jih kot komisija gladko zavrnil. Bodisi so bili pijani (ali še kaj hujšega), bodisi niso imeli pojma in so se samo zapletali …. nisem pa še slišal, da bi katerega zavrnili. Ravno obratno. In celo visoko oceno so dobili za svojo neposrečeno predstavo.
Lahko ti kaj svetujem, če napišeš temo, področje diplomskega dela, smer študija….razvij asociaticno mišljenje, ki te reši iz zadrege, če ti “zmanjka štrene”.
Iz svojega zagovora (pa ni bil le eden) se spominjam, da sploh nisem videl ničesar pred sabo …
Da, vem za nekaj takih primerov, saj sem zaposlena na eni od številnih fakultet. Večinoma je šlo za plagiate, ki so jih odkrili. Danes se to da ugotoviti prej, nekateri pa so jasno pokazali, da niso avtorji “svoje” diplomske naloge, kajti na zagovoru niso imeli pojma kaj v njej piše.
Sicer, če mene vprašate, to ni ravno prav, kajti poleg tega, da študent ni opravil svoje dolžnosti, torej da je sam avtor svoje naloge, je bil površen tudi mentor, ki ga je spustil skozi, kajti od prijave teme do dejanskega zagovora diplome je še veliko korakov, pregledov, tehničnega pregledovanja in ne nazadnje ugotavljanja morebitnega plagiatorstva. V tem primeru mislim, da je črna pika velika tudi za mentorja!
Po eni strani kar ne morem verjeti, da se to dejansko dogaja, pijani na zagovor diplome? Adijo pamet, to pomeni nič spoštovanja, groza res!
Pa to, da dejansko daš nekomu, da ti napiše diplomo, višek res, čeprav to vem, da nekateri počnejo…
Zato se pa strinjam z mojo cimro, ki pravi, da bi blo bolš, če bi raje imeli 6 mesecev obvezne prakse kot pa pisali diplome!
Če imaš dobrega mentorja ne bi smela pasti. Saj si s tem on sramoto dela, tega pa mentorji nočejo. Zato te bo dober mentor tako dolgo priganjal z diplomsko nalogo, da jo boš res dobro spisala. Zagovor pa bo potem le še formalnost.
Ja, samo ona sprašuje, če je kdo padel na zagovoru diplome, ne na diplomskih izpitih, ker na teh jih veliko pade. Poznam eno, ki je padla na zagovoru, samo za njo itak ne vem, kako je sploh vse izpite naredila, ker tako zelo – se sploh ne morem lepše izraziti- butaste osebe na faksu še nisem srečala. Pa še naravoslovni faks je bil. Ona je pač toliko časa hodila na izpit, da so se je naveličali ali kaj vem kaj. Se je bila pa sposobna sčasoma naučit tudi po 500 strani popolnoma na pamet, pa se zraven čuditi zakaj je padla:). No, ta je 2x zagovarjala diplomo.
Forum je zaprt za komentiranje.