pozitiven zaposleni, kaj ostali…?
Slab dan, 26.01.2022 ob 09:52
Pazite na roke in res vse dobro preberite, nam so zavrnili karanteno (povračilo) ker smo en dan zamudili z vloženo odločbo… Tako, da se sedaj niti malo več ne trudimo s karantenami… in če delavci nimajo bolniških naj dajo ure ali dopust, ker so nam okužbe prinesli cepljeni ki mahajo s papirji… Toliko o tem sranju.
Se pravi, delavec je imel danes pozitiven hitri test. Oddati moram kaj ? Kam ? Vlogo za karanteno za vsakega posebej ? Izgubljam se v vsem tem in ne bi rada zamudila kakšnega datuma.
anonimus343, 26.01.2022 ob 11:47
Se pravi, delavec je imel danes pozitiven hitri test. Oddati moram kaj ? Kam ? Vlogo za karanteno za vsakega posebej ? Izgubljam se v vsem tem in ne bi rada zamudila kakšnega datuma.
Zakaj ti? Zaposlen mora obvestit dohtarja, ta ga bo usmeril dalje. Pč vsaj pr nas zaposlen prnese dokumentacijo.
Pri nas tako, 26.01.2022 ob 11:22
štekec, 26.01.2022 ob 11:17
Pri nas tako, 26.01.2022 ob 11:09
je že, 26.01.2022 ob 10:22
Pri nas tako, 26.01.2022 ob 10:17
je že, 26.01.2022 ob 10:14
Pri nas tako, 26.01.2022 ob 10:03
Po novem cepljeni s poživitvenim res naj ne bi bili napoteni v karanteno, ampak zgleda sistem ne sledi več vsem novostim in veliko cepljenih pošljejo v karanteno, ti pa so radi doma in ne ovržejo karantene z dokazovanjem o cepljenju. Spet luknja. In delodajalec tu nima kaj.
Kva je? Jst vem kako piše, praksa je drugo. Marsikomu se pa hebe.
Igzekli. Če bi tistemu, ki je napoten v karanteno neupravičeno, res bilo do tega, da bi delal, bi že poslal potrdilo in bi bila odločba nična. Tako pa mu ni. Ker je res – zakaj bi zaradi enih budal, ki prav uživajo, ko so stalno v karanteni, moral pa on delati? Če ni treba, ne bo. Če ga NIJZ ne pokliče in se v pogovoru skristalizira, da mu karantena ne pripada, jo bo pač izkoristil. Delodajalec bo pa težko kaj dosegel. Razen če bi z gotovostjo vedel, da spada med izjeme in bi od delavca zahteval, da pride v službo. V tem primeru bi delavec na koncu res ostal brez karantene.
Štekaš, da en so prec bolj bolan kokr je rečen. Prau yram, da majo dva fejst bouna. Ni vsev izkoriščanju. Naivna slepa pička si, k misl da je vse po reglcih, boš se tudi ti spekla pol pa pametuj kko je vse oh in sploh. Privoščljiva si, se vid z aviona iz komentarju.
A ti pa ne štekaš, da je razlika med tistimi, ki imajo samo rizičen stik in tistimi, ki so zboleli?
Če sta delavca bolna, jima pripada bolniška, ne pa karantena. In to meriskeri točno ve. Samo izkorišča karanteno za tisto, za kar ne pripada!
Zkva sn poi jst meu karanteno po praznkah, po sedmih dneh sn biu tud pozitvn, sam v karanteno sm biu prej napoten, zrd stika.
Ker si smotan in is bil v rizičnem stiku, si bil napoten v karanteno. Sedmi dan si zbolel in od takrat naprej si v samoizolaciji (verjetno pa imaš bolniško). Delodajalec lahko dobi povrnjene stroške za tvojo karanteno, za bolniško pač ne. Zato pa se ta karantena izkorišča tudi s stani delodajalcev tipa meriskeri. Delavci pa itak veselo čičajo doma, ker so kar naprej v rizičnih stikih. Kdo bi se sploh hotel cepiti, če je pa necepljen lahko doma kar naprej zaradi karantene.
Rosika ne, 26.01.2022 ob 11:40
Veš, da ob tesnem stiku javiš osebnemu, ki te napoti naprej, izpolniš obrazec o karanteni, kličejo te iz nijza. Izobrazi se bo lažje…
ne pametuj. Sem vprašala nadrejenega in je bil odgovor da ne rabim.
jaz pa ne bežim ne pred delom ne pred neko klinčevo korono.
anonimus343, 26.01.2022 ob 12:21
Seveda tisti, ki je zbolel. Sprašujem za ostale, ki smo imeli rizični stik in moramo zdaj v karanteno.
Beri in ne sprašuj neumnosti. Obrnite se na osebnega zdravnika, izpolnite obrazec o karanteni, počakajte na nijz klic. Je res to tako težko? Odgovor servisiran in še vedno ne ve. Tudi postavljanje vprašanj ti je španska vas.
Rosika ne, 26.01.2022 ob 12:30
Beri in ne sprašuj neumnosti. Obrnite se na osebnega zdravnika, izpolnite obrazec o karanteni, počakajte na nijz klic. Je res to tako težko? Odgovor servisiran in še vedno ne ve. Tudi postavljanje vprašanj ti je španska vas.
Zdrava nimam namena ostajat doma. sem leta 20 bila 4,5 mesecev zdrava doma zaradi strahopetne vlade, ki nam ni dovolila delat. Izgube dohodka mi ni nihče povrnil. Tako da si vtakni v rit to karanteno, ker mi je delodajalec jasno in glasno rekel, da ne rabim it. Ko bom pa sama zbolela, bom šla pa na bolniško.
no, 26.01.2022 ob 08:06
on mora imeti pozitiven hitri test pri pooblaščenemu izvajalcu, ne samotestiranje.
tam ga naročijo na pcr.
od tega dne dalje (od pozitivnega hitrega testa) ste v karanteni 7 dni, prvi dan karantene se šteje dan ko je pozitiven hitri test.
pošljete prijavo, da dobite vsi odločbo o karanteni.
prijavo dobiš na tem linku:
(https://e-uprava.gov.si/podrocja/sociala-zdravje-smrt/zdravje/potrdilo-o-karanteni.html)
dobiš jo v roku ene ure.
tisti, ki je pozitiven, če mu ni hujšega, lahko gre čez en teden na hitri test in če je negativen, lahko pride spet delat. in vsi ostali tudi, ker se vam bo itak iztekla karantena
velja pozitiven test za samotestiranje… kaj trosite laži…
Ne glede ali gre za HAT ali PCT, se vam sigurno splača začet z ukrepi. S tem lahko preprečite velika širjenja. Tudi če gre za pozitiven HAT, bi bilo smiselno, da se vsi ki so bili rizičen stik testirajo.
Najprej razmislite ali gre sploh za rizične stike:
Imaš navodila (vsaj en del na NIJZ):https://www.nijz.si/sl/izolacija#navodila-osebam%2C-ki-so-bile-izpostavljene-okuzbi-s-sars-cov-2
NAVODILA OSEBAM, KI SO BILE IZPOSTAVLJENE OKUŽBI S SARS-COV-2
V kolikor ste bili v stiku z osebo s potrjenim covid-19 v času njene kužnosti (2 dni pred pojavom simptomov (oz. 2 dni pred pozitivnim rezultatom testa na okužbo s SARS-CoV-2, če je oseba brez simptomov) do konca izolacije), upoštevajte naslednja navodila:
1. Če ste bili v visoko rizičnem tesnem stiku*, upoštevajte navodila za visoko rizične tesne stike.
2. Če ste bili v stiku, ki ni opredeljen kot visoko rizičen, upoštevajte navodila za stike, ki niso opredeljeni kot visoko rizični. V tem primeru se vam ni potrebno umakniti v karanteno.
* Opredelitev visoko rizičnega tesnega stika:
osebe, ki bivajo v skupnem gospodinjstvu z bolnikom s covid-19,
zadrževanje na razdalji manj kot 2 metra več kot 15 min,
drug fizični stik ali stik z izločki bolnika (rokovanje, objemanje, uporaba skupnih predmetov),
bivanje v zaprtem prostoru več kot 15 min (skupno gospodinjstvo, pisarna, čakalnica v zdravstveni ustanovi, skupna malica, druženje pri isti mizi…),
potovanje v istem prevoznem sredstvu na razdalji manj kot 2 metra.
Ko boste vedeli koliko zaposlenih je sploh bilo v rizičnem stiku, tem ob potrditvi okužbe s PCR pošljite obvestilo, da so bili v rizičnem stiku.
Rosika ne, 26.01.2022 ob 12:37
Cepi se in bo mir. Zaradi takih kot si ti in še kdo se gremo sploh karantene.
Cepljeni zbolevajo, jaz ostajam zdrava.
Ne vidim haska v cepljenju! razen če mi želiš da zbolim-ampak ne rabim takih želja hahahaha… bom že preživela to norijo, nekateri smo močni nekateri ste šibki. Ti nimaš pojma kok je meni necepljeni okrnjena svoboda pa se ne mislim prodat tej politični zlorabi neke bolezni!
a se hecate, 26.01.2022 ob 10:17
Resno? Niti slučajno ne bi dal svojih nadur ali dopusta, ker nekdo v administraciji podjetja ne opravlja svojega dela pravočasno. Če mi je odrejena karantena, mi je. In nima veze z dopustom ali nadurami.
Kaj hudiča se pa greste???
Točno tako, zato ker je delodajalec ne sposoben v 8 dneh oddat vlogo, naj delavci koristijo dopust??? Kam smo prišli.
seveda je priporocena samoizolacija. ampak ce pcr tega sodelavca ali karkoli ze ne bo pozitiven potem karantene ne bodo odobrene to niso krivi delodajalci ampak neumna navodila. razumete kaj? tega je veliko ta in ta oseba ima ht pozitiven 8 oseb, ki so bile z njo v stiku se po priporocilih samoizolira , pcr je cez dva dni negativen, in znajdi se. tudi jaz sem dala dan dopusta, nikoli vec se ne izoliram na skok zaradi stika, dokler ni potrjeno.
Forum je zaprt za komentiranje.