Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pozdrav čav čav

Pozdrav čav čav

Mene pa zanima če je pozdrav čav čav primeren kot pozdrav, ko zapuščaš trgovino, knjižnico, lokal? Ali je preveč prijateljsko osebni?

Ne, ni primeren.

Bl je čav -mjav primeren.

Res imate probleme v življenju.

Ne ni primeren. Nasploh je ciao suzenjski pozdrav tako so pozdravljali sužnji gospodarje. Zato jaz nikomur ne odzdravim in pozdravim s čav, čao, ciao.

Ah ne blebetajte.

Ljudje smo razlicni. Na obali domacini recejo kar ciao, sploh tisti ob meji.

Pozdravis kot zelis. Js recem ciao in me figo bruliga al.je komu prav ali ne.

Odgovor na objavo uporabnika
Hello-Bonjour!, 18.01.2023 ob 16:35

Mene pa zanima če je pozdrav čav čav primeren kot pozdrav, ko zapuščaš trgovino, knjižnico, lokal? Ali je preveč prijateljsko osebni?

Nasvidenje je bolj primeren. Čav čav je za prijatelje, dobre znance po mojem. Trgovina, pošta je vseeno nek prostor, kjer naj bi se delavci obnašali profesijonalno, kar pomeni, da te morajo pozdraviti z dober dan, dobrodošli in na svidenje. Stranke so precej sproščene, sploh kakšni stalni, pa se ta meja med osebnim in uradnim porazgubi. Kar na dolgi rok za zaposlene ni v redu. Je treba ohraniti spoštovanje in distanco, uradno držo, ker ko pride do situacij, si ljudje drznejo marsikaj, ker so na “ti”. Zato jaz vse ljudi vikam, razen ožjih prijateljev, družine. Ko pride do kakšnega trka, spora, ne boš poslal v 3pm nekoga z “vi pejte v 3pm” ne gre energetsko skupaj v istem stavku, se “tepe”. Banalen primer, ampak zelo nazoren in velja tudi za manj hude prekrške. Nekoga, ki ga vikaš in vljudno ogovarjaš, avtomatično spoštuješ. Tega zelo zelo primanjkuje v naših življenjih. Včasih so vedeli zakaj uporabljajo določeno retoriko, tudi doma in v družbi prijateljev. Danes lahko rečeš vsakemu mona, pa to ni žalitev, nespoštovanje. Zelo grdo. Sploh mladina, vsaka druga fuck, gej, ipd grde besede, ki ne spadajo nikamor. Pa lušni otroci, lepo vzgojeni in vse, a v družbi je to sprejemljivo in povzamejo vsi ta sleng, ki je zelo nespoštljiv in grd za slišati.

Jaz se držim svojega, ostali pa kakor komu paše. Lep zgled imajo pri meni, če želijo, se bodo že prilagodili.. vsi s katerimi imam opravka. Na stranke in nadrejene vem, da sem pustila vtis, ena me je spomnila da se lahko tikava, sem rekla je bolje tako, se bova bolj spoštovali..me je samo debelo gledala. Na druge kričala kot zver, k meni pride in mi po tiho pove. Torej moja teorija deluje.

Čav čav? Jaz poznam samo čav oz ciao. Čav čav pa je pes?

No, kakorkoli, čav je meni pozdrav med znanci. V stilu živjo, serbus.

Za neznance pa: dober dan (dostikrat samo dan), dobro jutro, dober večer, adijo, nasvidenje.

Vsekakor pa bolje čav ,serbus, zdravo, živjo kot nič. Pa očitno tudi čav čav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close