Najdi forum

ne znam angleško,rada pa bi v powerpoint-u naredila predstavitev in sicer tako, da bi preko video projektorja kazala slike in tudi tekste ki so sedaj narejeni v wordu..pomagajte mi, kako to naredim

Text in slike iz Worda prekopiraj v PP in ga oblikuj. Na koncu pa še Design slide-ov…

Lp, Max

max a mi lahko prosim poveš kako prekopiram, kaj moram v PP odpreti, kam skopirat

ko odprem PP, ne vem kam moram skopirat.Tam mi kar takoj ponuja oblikovanje

Tisto oblikovanje kar prekliči in klikni na File in New. Odpre ti povsem novo okno oziroma doda ti prazen slide. Zdaj lahko tekst oziroma slike prekopiraš iz worda v ta slide. Ko si kopirala tekst, se postavi z miško na prvi slide na sredini ekrana (na desni strani v PP lahko oblikuješ slide: Slide Layout…) in pritisni desni klik in Paste. Isto gre za slike… Gre?

Lp, Max

ampak meni se pojavi najprej polno nekih oken, verjetno mi pokaže obliko slida, jaz pa ne vem katero naj izberem…no pa sem izbrala kar prvega in potem sem notri prekopirala tekst, pa se mi spodaj pot skopiranim tekstom vidi slide-okvir no kaj pa zdaj naredim, kako pa sedaj notri skopiram še 10 tekstov in kako jih potem prikazujem…hvala ti MAX za pomoč, častim pivo

Ja, to ti verjetno pokaže Slide Layout, kjer izbereš obliko slide-a (odvisno kakšnega hočeš imeti). To je na desni strani. Ko ga izbereš, se ti na sredini ekrana pojavi željeni slide, kamor lahko prekopiraš tekst in slike… Na levi strani pa imaš prikazano število slide-ov (navzdol). Je tako?

Ti si verjetno prekopirala preveč teksta za v en slide. Na levi strani se pod slide postavi z miško, klikni desni klik in pritisni New Slide. V ta slide pa prekopiraj recimo polovico prejšnjega teksta (lahko pa tudi pisavo zmanjšaš). Tako lahko narediš veliko slide-ov, kamor vstaviš tekst in vse ostalo. Gre?

Lp, Max

MAX na levi strani sem naredila naslov in moje ime…ma desni strani pa piše tole:

This presentation will probably involve audience discussion, which will create action items. Use PowerPoint to keep track of these action items during your presentation

In Slide Show, click on the right mouse button
Select “Meeting Minder”
Select the “Action Items” tab
Type in action items as they come up
Click OK to dismiss this box

This will automatically create an Action Item slide at the end of your presentation with your points entered…….
KAJ NAJ ZDAJ NAREDIM

Kako pa ustvariš čisto novi slide (ne da ga samo dodaš)? Če klikneš samo na ikono New “bel papir zgoraj levo”, se ti odpre avtomatsko en nov slide. Če pa pritisneš File –> New… –> moraš pa na desni strani izbrati Blank Presentation. Kakorkoli, narediti moraš osnovni slide (prazen) in potem lahko dodajaš slide-e in v njih tekst in slike. Si naredila to? Katero verzijo Office-a pa imaš?

Lp, Max

MAX imam ofice 97 (so mi iz Microsofta poslali pososdobitev na CD.ju)…
lej zdej sem odprla bel list in se mi je prikazala mapa različnih oblčik slidov.Jaz sem izbrala popolnoma prazen list in notr skopirala tekst.Ko sem pritisnila SHRANI, me je vprašal kam in sem odprla novo mapa na C direktoriju in tam notri sem shranila list pod imenom SLIDE1 in potem še SLIDE2 in še SLIDE3…potem sem zaprla vse skupaj in šla v C direktorij poiskatr to novo mapo, kjer pa v sami mapi ni bilo nič.Torej če sem se postavla na mapo je bila prazna,SLIDE1.2.3, pa sem našla v C direktoriju …pol sem probala in sem z miško vsakega poseb nesla v novo mapo in potem so ostali tam notr.Zdaj pa ne znam te slide prikazovat, razen da ročno vsakega posebej odprem.
Jaz sem mislila, da moram v PP naredit kakšno mapo kjer bodo ti SLIDI… kaj mi zdaj lahko še pomagaš.

to sem bla jest, sam je ati prej srfau, pa je zato njegovo ime gor.
Max še to mi prosim povej, kako fotko not skopiram, ker meni slike sploh ne pokaže, samo pikce okoli slike

Če sem prav razumel, si ti vsak slide posebej shranila? To ni potrebno, ker slide v PP lahko dodaš, tako da jih imaš v eni datoteki kolikor hočeš. To narediš tako, da greš na insert in New Slide ali pa na levi strani se postavi pod slide in klikni desni klik in New Slide. Na koncu pač to shraniš v neko datoteko. Za prikazovanje slide-ov pa pritisni gumb Slide Show in View Show, ali pa v levem koncu spodaj klikni na gumbek Slide Show…

Kako pa skopiraš sliko iz worda? Postavi se na sliko, pritisni copy in pojdi na slide in pritisni paste… Gre?

Lp, Max

MAX, res si zlat-hvala ti najlepša !!
Zdaj kar se tekstov tiče mi zadeva laufa, fotografij pa ne pokaže.
Jaz sliko odprem, grem v -izberi vse in kopiraj….potem pa grem v slide in to sliko notri prilepim….pokaže pa samo pike oz. majčkene kvadratke na katere se postaviš da lahko sliko večaš ali manjšaš, vendar slike ni.Tudi ko grem v SLIDE SHOW-VIEW SHOW, mi je ne pokaže, kaj naredim še narobe…

Probaj povečati sliko s tistimi kvadratki v PP. Kje pa imaš sliko (v wordu…)? Probaj samo desni klik na sliko in potem pojdi na slide –> desni klik in paste. Lahko pa probaš še to: postavi se na slide –> klikni na Edit –> Paste Special… –> in izberi Pictures (Windows…) in OK. Kaj pa kakšna druga slika, ti dela?

Lp, Max

slika je v JPEG-windovs picture…imam jo v eni mapi, kjer so wordovi in exelovi dokumenti…če povečam sliko čez cel slide se nič ne spremeni, samo področje je večje, slike se pa ne vidi.
Če dam desni klik na sliko, nimam možnosti kopirati, ker moram najprej izbrati UREJANJE in potem moram obvezno najprej IZBERI VSE, šele nato lahko KOPIRAM.
(postavi se na slide –> klikni na Edit –> Paste Special… –> in izberi Pictures (Windows…) in OK)…tudi to ne funkcionira…probala sem več slik in nič…

ja vse slike so NAREJENE Z DIGITALNIM FOTO APARATOM

Kaj pa če sliko enostavno zagrabiš v raziskovalcu, jo odvlečeš do PP in spustiš v prezentacijo?

tud to sm probala…če to nardim mi ravn tko ostane v slidu samo pikce-kvadratki, ki jih lahko raztegujem, slike pa ni.Sem mislna, da je slika prvelika, pa sem jo najprej pomanjšala, shranla in tako manjšo skopirala v slid, pa ni blo slike

Probaj še tole, klikni na sliko(oz. tisto kar naj bi bila slika) in pojavil se ti bo Picture Toolbar (če se ne, klikni z desno na sliko in izberi Show Picture Toolbar)
Na njem klikni zadnjo od ikonc (rumena slikca z gorami in sončkom, ki ima na vrhu puščico v levo) Reset Picture, pa povej če se kaj zgodi.

Sliko probaj odpreti s programom Paint-er in jo iz tam kopiraj v PP, ali pa jo shrani kot kakšen drug format in potem probaj.

Lp, Max

hmmmm, nič od tega mi ne pokaže…
MAX, sem probala v slikarju kopirat in potem v PP prilepit, pa je tudi prazno
izgleda, da mi ni pomoči, hvala vseeno za trud !!!

Še za bolj zgubljene primere obstaja pomoč, zakaj je ne bi blo tud zate 🙂

Očitno ima tvoj PP ene probleme al sam s sabo ali pa z kakimi nastavitvami.
A lahko ti posnameš to prezentacijo z tem okvirčkom in mi jo pošlješ po mailu, da vidim kaj ji dogaja?

a sliko naj ti pošljem al slide ?

Najboljš kar oboje.

hmmm, sem ti poslala…a si dobil ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close