Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Povsod na svetu velja hierarhija in tudi v službah mora biti

Povsod na svetu velja hierarhija in tudi v službah mora biti

Sam sem zaposlen na enem izmed vodilnih mest v našem podjetju in še šef me ne mora zafrkavat, ker je podjetje od naših sorodnikov.

Dober vodilni mora znati pokazati delavcu kje mu je mesto in ga ustrezno ponižati ter dati ravno toliko denarja, da pride spet na delo.

To so zakoni narave in kapitalizem gradi na takšni hierarhiji, zato pa deluje. Nismo za brezveze nekateri Alfa, večina pa vas je Beta. Oglejte si kdaj trop volkov, kako deluje.

Ljudje ne boste nikoli svobodni, ker ste Beta, to vam je treba vsak dan dopovedat in pokazat.

Luxi, pri volkovih je povsem drugače. Tam Luxi nikakor ni alfa. Tam so alfe sposobni in alfe bet ne ponižujejo. Alfe skrbijo za obnemogle, šibke. Luxija pa bi verjetno nagnali iz tropa.

Odgovor na objavo uporabnika
pri volkovih, 15.02.2023 ob 08:42

Luxi, pri volkovih je povsem drugače. Tam Luxi nikakor ni alfa. Tam so alfe sposobni in alfe bet ne ponižujejo. Alfe skrbijo za obnemogle, šibke. Luxija pa bi verjetno nagnali iz tropa.

Vidiš, takoj sem prepoznal, da si beta. Napisal sem USTREZNO ponižati in to še kako velja pri volkovih.

Ma imeti status bete je ok, beta je takoj za alfo… jaz sem omega, pa sploh v sluzbo ne hodim. :))

luxury, 15.02.2023 ob 08:40

Sam sem zaposlen na enem izmed vodilnih mest v našem podjetju in še šef me ne mora zafrkavat, ker je podjetje od naših sorodnikov.

Dober vodilni mora znati pokazati delavcu kje mu je mesto in ga ustrezno ponižati ter dati ravno toliko denarja, da pride spet na delo.

To so zakoni narave in kapitalizem gradi na takšni hierarhiji, zato pa deluje. Nismo za brezveze nekateri Alfa, večina pa vas je Beta. Oglejte si kdaj trop volkov, kako deluje.

Ljudje ne boste nikoli svobodni, ker ste Beta, to vam je treba vsak dan dopovedat in pokazat.

Tvoja logika je čist beta!

Ok, hierarhija. Višji od tebe te torej ustrezno lahko poniža. V redu, se strinjamo.

Ti si pa v družinskem podjetju in te ŠEF ne more ponižati. Keeeer???

Aja, se skrivaš za kiklo od mamice!

Buahaha! Pa tak alfa!

Upam, da kot vodilni ne pišeš kakšnih dopisov 😛

Ali pa tudi, se pač bete valjajo po tleh od smeha.

Luxy, ti pojma nimaš o volkovih. Pri volkovih bi bil ti izmeček. Ne bi bil ne alfa, ne beta, ne gama, ampak nula.

Še enkrat, mogoče dojameš: pri volkovih je alfa par najbolj sposobni par, volk in volkulja. Ja, najbolj sposobna. In ta dva skrbita za vse ostale in jih varujeta.

Alfa pri volkovih je najboljši. Ne pa bebavi sinček ali nečakec enega močnega volka. In alfa skrbi za ostale. Ne pa ponižuje.

Bo mamica šefu ušesa navila, 15.02.2023 ob 08:50

Tvoja logika je čist beta!

Ok, hierarhija. Višji od tebe te torej ustrezno lahko poniža. V redu, se strinjamo.

Ti si pa v družinskem podjetju in te ŠEF ne more ponižati. Keeeer???

Aja, se skrivaš za kiklo od mamice!

Buahaha! Pa tak alfa!

Vidiš, še en ki ne razume in se takoj razkrinka, da je Beta. Mene so sorodniki izbrali, ker vedo, da imam Alfa značaj. Jaz sem v našem podjetju v resnici najvišje rangiran, saj skrbim in nadzorujem tudi šefa, če naredi kaj narobe. Vsi dobri podjetniki vemo, da je biti direktor najbolj nežlahten poklic.

pri volkovih, 15.02.2023 ob 08:51

Luxy, ti pojma nimaš o volkovih. Pri volkovih bi bil ti izmeček. Ne bi bil ne alfa, ne beta, ne gama, ampak nula.

Še enkrat, mogoče dojameš: pri volkovih je alfa par najbolj sposobni par, volk in volkulja. Ja, najbolj sposobna. In ta dva skrbita za vse ostale in jih varujeta.

Alfa pri volkovih je najboljši. Ne pa bebavi sinček ali nečakec enega močnega volka. In alfa skrbi za ostale. Ne pa ponižuje.

Ampak res, vprašanje je, zakaj on tako slavi hierarhijo, medtem ko pa svojemu šefu (šefu! Torej nadrejenemu!) on noče biti podložen (se mu ne pusti zafrkavati), ker je podjetje od sorodnikov.

Čaki. A pol hierarhija velja ali ne? A v njihovem hierarhičnem podjetju šef ni nadrejen?

On bi hierarhijo, ampak ne zase, pa čeprav ima šefa. Ker če bo šef kaj težil, bo mamici povedal.

Uf! Alfa!

luxury, 15.02.2023 ob 08:55

Vidiš, še en ki ne razume in se takoj razkrinka, da je Beta. Mene so sorodniki izbrali, ker vedo, da imam Alfa značaj. Jaz sem v našem podjetju v resnici najvišje rangiran, saj skrbim in nadzorujem tudi šefa, če naredi kaj narobe. Vsi dobri podjetniki vemo, da je biti direktor najbolj nežlahten poklic.

Podrejen si družini, ki te je uturila! Ker sam … nisi bil zmožen?

Alfa! Yes!

Dvomim da skrbijo za obnemogle… Zivalski svet je krut.

Sem ze kokosiju pisal…

Da mama levinja ni hotela hranit mladicka ker je sepal.

Pustite ga no, clovek rad bere ww romane, fiktivno zivalsko kraljestvo, kjer je alfa top dog krdela ceo miljonar, lep, mocan, pameten. Beta je namestnik, delte so ponavadi racunovodje, game zdravniki, zete vojaki, omege pa sluznicad. Seveda se podrazumeva, da alfe furajo najboljse bejbe v krdelu. :))) Alfa polozaj se pa prenasa po krvni liniji. Voli covjek da cita, ni to slabo.

Drugac si jst predstavljam to kako je v tropu volkov… Tam te tudi izobcijo… Isto ce se stepeta in npr prevzame vodilno mesto… Mora it. Enkrat sem tudi gledal konje… ista stvar… Vsi sledijo enemu. Najmocnejsemu.

Evo levcke. Mama ustane in neda mleka. Se sploh ne trudijo.

https://m.youtube.com/watch?v=ajSiA-RW3WA

Biti vodilen, pomeni, da imaš organizacijske sposobnosti in strokovno znanje. Poniževati nekoga zato, ker si vodilni, pa je sprevrženo dejanje.

Zate dvomim, da imaš organizacijske sposobnosti in strokovno znanje. Je pa dejstvo, da tisti, ki tega nima, se poslužuje poniževanja.

Torej, še zdaleč nisi alfa, pač pa BETA – BEDAČEK.

Božo, 15.02.2023 ob 08:59

Dvomim da skrbijo za obnemogle… Zivalski svet je krut.

Sem ze kokosiju pisal…

Da mama levinja ni hotela hranit mladicka ker je sepal.

itak.. monovcem je prelepo da bi vedli kako je to v naravi.. če je lakota tud požrejo slabiča.. samec nima pojma kdo je njegov otrok in ga ponavad še raztrga na prafaktorje

Božo, 15.02.2023 ob 09:04

Drugac si jst predstavljam to kako je v tropu volkov… Tam te tudi izobcijo… Isto ce se stepeta in npr prevzame vodilno mesto… Mora it. Enkrat sem tudi gledal konje… ista stvar… Vsi sledijo enemu. Najmocnejsemu.

Evo levcke. Mama ustane in neda mleka. Se sploh ne trudijo.

https://m.youtube.com/watch?v=ajSiA-RW3WA

tole si poglej.. kako živali požrejo lastne mladiče

Bozo, ljudje smo se hujsi (pa ne bi smeli biti, glede na to da imamo mozak), rodi se zdravo, lepo dete pa ga clovek unici.

Bas mi zao lavica. :((

Če si sposoben alfa vodja, ne vodiš s poniževanjem, ampak na način, da ti beta, omega in vse ostale grške črke same sledijo, želijo še več od tebe.

poglejte si kdaj parjenje med živalmi kako zgleda.. samec tistih par sekund poriva in potem gre naprej kot da samica sploh ne obstaja.. 100% nagonsko.. vi pa sanjate o neki empatiji tle

Pa ravno volkove izbere, ki so znani po tem kako močni volkovi poskrbijo za svoje obnemogle, ostarele, bolne člane.

Ni pri volkovih tako kot pri recimo levih. Volkovi se obnašajo povsem drugače. Znotraj svojega krdela. Ko pa pride na njihovo območje tuje krdelo potem pa …. Ampak ja, v krdelu volkov močni skrbijo za šibke. Res pa primerke, ki so kot Luxi, poženejo ven iz krdela.

Še več, volk, katerega hčera je šla stran od krdela, postala breja in potem prišla nazaj in povrgla mladiče, njen oče skrbi za te mladiče. Foter poskrbi za otroke hčere, ki je malce okrog blodila.

Ja če hočeš, da delavci zgolj delajo (brez pripadnosti in tistega malo več) potem je to to. Daš denar in pokažeš kaj naj naredijo.

Če hočeš max rezultate pa se obnašaš kot  pravi vodja (s svojim zgledom in pripadnostjo, spoštovanjem do sodelavcev – ki ti konec koncev prinesejo plačo).

živali, 15.02.2023 ob 09:20

poglejte si kdaj parjenje med živalmi kako zgleda.. samec tistih par sekund poriva in potem gre naprej kot da samica sploh ne obstaja.. 100% nagonsko.. vi pa sanjate o neki empatiji tle

Živali zaenkrat še ne jedo za mizo ampak s tal, si ne obrišejo riti s papirjem, si jo kar poližejo. Če se že primerjate z živaljo in je njihov nagon cloveski, zakaj ne pocnete tudi slednje.

Ti še zdaleč nisi alfa, če so v nekem družinskem podjetju, ki ga nisi ti postavil in si se samo priskledil. ☺️ In če ala ponižuješ koga, delaš krivico volkovom. In nimaš niti pojma o njih, kot ne o vodenju česarkoli. Čeprav obstajata pri volkovi alfa samec in samica, vodenje v določenih primerih prepustita tudi drugim. Tako so lov in družinska opravila bolj timskega značaja kot pa ala komanda alfa samca. So pa volkovi bojeviti, ko gre za vdor drugega tropa na njihovo ozemlje. Najprej se poduči o volkovih, potem nauči biti vodja, ki nikdar ne bo dober brez sodelovanja svojega tima. In če poznaš le alfa in beta, bodi res zahvaljen, da imaš ob tej razsežnosti kapacitet sorodstvo, ki te je priskledilo.

Če si ti vodja sem jaz papež. Pa Alfa si praviš :). Alfe si same zrihtajo položaj, jih ne postavijo tja zato ker je iz vagine od sestre ven prišel. Alfa je bil sorodnik ki je ustvarjal, ti si pa multi beta ki bo uničila vse kar je ustvaril. S takim odnosom boš itak zjebal vse kar so tvoji predniki ustvarili. Ker so zajebali na najpomembnejšem za ohranjanje družinskega premoženja – razmnoževali so se očitno z enimi s slabšimi geni in potem še vzgajali tako da so ti geni na površju. Pri vas še tri generacije ne bo premoženje ostalo, boš ti kot druga že vse zjebal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close