Povprečni IQ v Evropi
ajoooj mi slovenci, 06.01.2022 ob 19:45
Mater Slovenci no, smo prvi na zaostalem Balkanu, ampak a se je res za hvaliti s tem? Ni čudno, da se vsi zajebavajo iz nas balkancev ….
Ne vem od kdaj je Balkan zaostal in to periodično poniževanje Balkanskih držav, ki ga berem vsakodnevno na rtv, posebej pa siol komentarjih, se mi ne zdi prav. Danes je nekdo na siolu napisal, da se uvaža ljudi iz bivših držav yug v Slovenijo za tista dela, ki jih Slovenci nočejo delat, je kot prvo laž, ker veliko Slovencev bi delalo karkoli pa ne dobijo, kot drugo pa zaničevalna trditev za te narode. 18 tisoč dovoljenj letno izdajo tujcem v Sloveniji.
Ta podatek o iq je pa brepomenski ker test temelji večinoma na matematiki (sicer sam se ga pisal veliko nad povprečjem na zemljevidu) in so tudi ljudje z družboslovnimi talenti nekateri tudi zelo inteligentni pa jim test ne bi šel. Marsikdo je genij brez kakršnekoli šole. Sploh pa ni vedno merilo inteligentnosti denar kot se danes prikazuje, ker nekaterim visokointeligentnim je drugotnega ali srednjega pomena. Je pa en čas tudi med pet najbogatejšimi ljudmi na svetu imelo samo dva fakulteto od prvih petih. Niti Gates niti Zuckenberg ne.
Enkrat sem nekaj napisal na enem “desnem” slovenskem novičarskem portalu konstruktivno kritiko in prav nič žaljivo o Hrvaški in arbitraži pa mi je potem eden njihov napisal, da zvenim kot četnik.
Zanimivo je to da ožji sorodnik, ki je Slovenec je vedno govoril kritično o Hrvaški in kako so slovenski politiki nesposobni v primerjavi s hrvaškimi, na drugi strani mati, ki je pa bila delno “balkanskih” (Srbija) in delno zahodno evropskih korenin ni nikoli v življenju rekla ene besede niti čez slovenske ali hrvaške politike.
In potem me prepotentni Slovenec zmerja z četnikom. Toliko o slovenski kulturi.
Hmmmmmmmmm, 06.01.2022 ob 20:39
Bošnjaki, Makedonci, Albanci in Črnogorci imajo nižji IQ od Srbov, so pokazale raziskave. Kar je zanimivo je to, da so vsi ti narodi z nizko pametnjo izrazito jugonostalgični, kar dovolj pove o sami jugonostalgiji.
Ja, to se pa opazi tudi pri pravih Slovencih: jugonostalgiki so vsi po vrsti z nizkim IQ, neizobraženi. Ja, pa komunisti oz. bivši komunisti seveda tudi jokajo za jugo. AMpak komunisti pa res niso znani po visokem IQ.
Kokoši ???????, 06.01.2022 ob 20:33
Men je logično, da ima ITALIJA najvišjega.
Nobena država na svetu ni tako bogata v umetnosti, kot ravno Italija. Včasih so imeli tudi najboljšo kinamatografojo na svetu.
Imaš tudi danes na najvišjih položajih vedno italijane, beri (Anthony Fauci, Mario Draghi, da ne govorimo sploh o raznoranih Arkhimedih, Fibonačijih, Galilejih in podobnih 😉
Če pogledamo kdo je v Evropi najbolj razvit in kdo najmanj, je kar OK ta karta.
Skandinavija je najbolj razvita, Nemčija, Avstrija tudi zelo, Švica sploh… Balkan pa je kot se omenja, greznica že od nekdaj.
Je pa zanimivo, da imajo IT visok IQ, jim ga Južni Tirolci dvigujejo :). No pa imajo odilčne prednike, Rimljane. Potomci so pa sedaj bolj tako tako. Še vedno pa svetlobna leta pred balkansko greznico.
Saj pa se vidi v šoli. Na našem koncu je bilo vedno veliko južnjakov. Južnjaki so imeli, pogosto, težave že v OŠ. Saj so se našli brihtni tudi, vendar povprečje pa je bila huda žalost.
Pa saj ne čudi to, če pa so že njihovi starši bili tako zabiti, da se v 30 letih bivanja v Sloveniji niso naučili slovensko. Kako bo potem otrok inteligenten, če so pa starši tako ubogi na umu?
So pa tudi brihtni jugoviči, ampak povprečje je pa slabo.
pa saj jih vidiš, 06.01.2022 ob 19:53
s tistim čelom, veš takoj koliko je ura 😀
Oba moja starsa sta Srba iz Srbije, za njun iq ne vem, moj je 147, sinov preko 150, vsi imamo visoka cela.
Moz ima pa res nizko celo in nizji iq, do 137 je prisel.
Predsednik Mense je bil vcasih Srb, al kako ze?
Gospodarstvo in blaginja sta se v Sloveniji razcvetela, ko so začeli jugoviči v Slovenijo hodit delat. Od šestdesetih let naprej. Prej je bila žalost. Še v petdesetih letih na slikah in posnetkih vidiš samo revščino, stare bajte, volovske vprege, v šestdesetih, ko so prišli južnjaki sem zagrabit, pa kar naenkrat stanovanjski bloki, velike fabrike, veleblagovnice, avtomobili …
preveč pameti, 06.01.2022 ob 23:12
đabe visok IQ, če ni čustvene, socialne in še kakšne druge inteligence.
EQ in ostalo sranje je feministična izmišljotina, da se ženske ne počutijo preslabo, ker jih moški tako prekašamo v IQ-ju.
Vsaka babnca se lahko hvali, da ima čustveno inteligenco, ker je to ohlapno, neoprijemljivo. Ne da se dokazat. Torej logika: imam čustva > mislim, da sem pametna > aha! čustveno sem pametna 🙂
Kr neki..
če pogledamo kdo, 06.01.2022 ob 21:38
Če pogledamo kdo je v Evropi najbolj razvit in kdo najmanj, je kar OK ta karta.
Skandinavija je najbolj razvita, Nemčija, Avstrija tudi zelo, Švica sploh… Balkan pa je kot se omenja, greznica že od nekdaj.
Je pa zanimivo, da imajo IT visok IQ, jim ga Južni Tirolci dvigujejo :). No pa imajo odilčne prednike, Rimljane. Potomci so pa sedaj bolj tako tako. Še vedno pa svetlobna leta pred balkansko greznico.
Rimljani, Italijančki so bili vedno pametni, vsako vojno so izigrali v svoj prid, sam njim se ne da, so na izi…. če poznaš kakšnega italijančka boš hitro videl/a da je zelo inteligenten, sam ga bo uzel na izi
Statistika je precej ohlapna stvar:
.https://worldpopulationreview.com/country-rankings/average-iq-by-country
eq in ostalo sranje, 07.01.2022 ob 00:16
EQ in ostalo sranje je feministična izmišljotina, da se ženske ne počutijo preslabo, ker jih moški tako prekašamo v IQ-ju.
Vsaka babnca se lahko hvali, da ima čustveno inteligenco, ker je to ohlapno, neoprijemljivo. Ne da se dokazat. Torej logika: imam čustva > mislim, da sem pametna > aha! čustveno sem pametna 🙂
Kr neki..
Ravnokar so Bosanci z upoštevanjem EQ in SQ in še česa prešišali ves ostali “high IQ, low wisdom” svet. Pa so po teh vaših stereotipih znani kot “patriarhalen” narod. Tako da te feministične si lahko nekam zatakneš. Btw, imam visoko stopnjo izobrazbe na zahtevnem naravoslovnem področju, kar pomeni, da mi tudi IQ ne šepa, pa si ne domišljam, da sem zaradi tega kaj posebnega ali zlasti in bognedaj kakorkoli višje od koga drugega.
Ta vaša omiljena pamet nas bo vse pokončala. Zemlja ne rabi več pametnih, ampak več modrih ljudi. Teh močno primanjkuje.
Forum je zaprt za komentiranje.