Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Povprečna plača v JU 2586 bruto

Povprečna plača v JU 2586 bruto

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/analiza-povprecna-placa-v-javnem-sektorju-lani-2586-evrov-bruto/75876

Faaak, je to možno? Je to res možno?

Odgovor na objavo uporabnika
Omg, 25.09.2025 ob 21:48

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/analiza-povprecna-placa-v-javnem-sektorju-lani-2586-evrov-bruto/75876

Faaak, je to možno? Je to res možno?

Seveda je, saj veš, koliko zaslužijo zdravniki… In ni jih malo.

Zelo smešno… kje najdeš zdravnika, ki bo delal za ta drobiž?
Ne veš, kaj je bruto, kajne? 2500€ bruto pomeni neto 1300€, to je minimalec.
Pa še razlaga za mon telebane: neto je tisto, kar ti dobiš na račun, veš. Bruto je z vsemi prispevki, davkom, dohodnino in ga ne dobiš v roke, cepec.
Kaj si hotel povedati sploh?

In? Kaj je tako presenečenje?

Seveda, ene 10% tistih, ki imajo max od max zvišuje povprečje, čeprav nas je 90% v JU malo nad minimalcem. Se pa fajn sliši in je prilika za bemtit (spet). No, seveda imajo učiteljice po 2500 neto in so ob 13h doma. In potem svizec…

Realno potem dobijo ven tam 1500-1600 tisti s tako plačo.

Kar je povprečje.

Realno, 25.09.2025 ob 23:29

Realno potem dobijo ven tam 1500-1600 tisti s tako plačo.

Kar je povprečje.

Od kdaj pa potni stroški in malica štejejov plačo?
U mater vam vidim, pokvarjenci! V JU bi naj malica in prevoz štela zraven, a za gospodarstvo pa nabijate o 1200€neto in ste čisto tiho o malici, prevozu, nadurah, bonih, tegresih nad 2000€, božičnicah in podobnem.

Marš!

Mon genialci, 25.09.2025 ob 23:40

Od kdaj pa potni stroški in malica štejejov plačo?
U mater vam vidim, pokvarjenci! V JU bi naj malica in prevoz štela zraven, a za gospodarstvo pa nabijate o 1200€neto in ste čisto tiho o malici, prevozu, nadurah, bonih, tegresih nad 2000€, božičnicah in podobnem.

Marš!

Odkar se izplačuje pri plači opica ena. In ne, nič ni v gospodarstvu 1200€ + 300 za malico in prevoz, ampak je dosti ljudi tudi na 1200€ minimalcu, razen če delajo 200+ ur na mesec in si izplačujejo nadure. Nimajo vsi pisarniške fikus službe v ministrstvu za jebivetranje, ali pa v državnih podjetjih, ki si izplačujejo nagrade in dobičke navkljub poraznim poslovnim rezultatom.

Kaj pa je to? TO je 1.650 evrov, nekaj takega?? A lahk vprašam, odkod pa denar vsem za non stop na morje hodt, kupujejo bajte, stanovanja, sploh na vrsto za oglede človek ne pride in tako dalje?? Sam delam v privat sektorju, pa imam večjo plačo kot tole, okrog 2.100 evrov, pa slovenski privatniški minimalni regres in to je to….pa mi ni jasno odkod vam tole vse, ker jaz jedva…

Dohtarčkom pa še večje plače dejte ja. Bogovom v belem. Sem bil včasih na njihovi strani, zdej so pa take denarje že dobil od korone naprej, naj grejo kar v pm res. Pol pa pridem včeraj na urgenco s frendom, ki jo je potreboval, pa mu teži, zakaj nima osebnega zdravnika in en vem kaj še vse, sem sam rekel, zdej vas mam pa dost, kot da ga imam jaz, smo vsi na neopredeljenih ambulantah, ker bog ne daj, da koga še sprejmete v svoje količnike ane…. niti izpostave bližje bivališču te ne jebejo pet posto, primarne medicine, pol te pa vsak sprašuje, ja kako pa to, ma marš mamu vam janševsko debilno…

Vsi vemo, da se sčasoma itak ugradijo v kake nabave bolnic, se pravi buđet je, ustanoviš firmo in nabavljaš ne vem material in tako …pa su pare na pare…ane?

Da ne govorim, kako ste vsi ropal proračun s telimi maskami in izginjanji kamiona in tako dalje… PA ne mal folka, vsak k je mal slikan na brniku se je ugradil za denarja uf !

pajo42, 26.09.2025 ob 07:40

Kaj pa je to? TO je 1.650 evrov, nekaj takega?? A lahk vprašam, odkod pa denar vsem za non stop na morje hodt, kupujejo bajte, stanovanja, sploh na vrsto za oglede človek ne pride in tako dalje?? Sam delam v privat sektorju, pa imam večjo plačo kot tole, okrog 2.100 evrov, pa slovenski privatniški minimalni regres in to je to….pa mi ni jasno odkod vam tole vse, ker jaz jedva…

Dohtarčkom pa še večje plače dejte ja. Bogovom v belem. Sem bil včasih na njihovi strani, zdej so pa take denarje že dobil od korone naprej, naj grejo kar v pm res. Pol pa pridem včeraj na urgenco s frendom, ki jo je potreboval, pa mu teži, zakaj nima osebnega zdravnika in en vem kaj še vse, sem sam rekel, zdej vas mam pa dost, kot da ga imam jaz, smo vsi na neopredeljenih ambulantah, ker bog ne daj, da koga še sprejmete v svoje količnike ane…. niti izpostave bližje bivališču te ne jebejo pet posto, primarne medicine, pol te pa vsak sprašuje, ja kako pa to, ma marš mamu vam janševsko debilno…

Vsi vemo, da se sčasoma itak ugradijo v kake nabave bolnic, se pravi buđet je, ustanoviš firmo in nabavljaš ne vem material in tako …pa su pare na pare…ane?

Da ne govorim, kako ste vsi ropal proračun s telimi maskami in izginjanji kamiona in tako dalje… PA ne mal folka, vsak k je mal slikan na brniku se je ugradil za denarja uf !

Teb Pa osnove niso jasne. Zmanipuliran gledalec lažnive rtv.

Spetjs683, 26.09.2025 ob 08:15

Teb Pa osnove niso jasne. Zmanipuliran gledalec lažnive rtv.

Pol mi pa razlož osnove, če sm rtv victim ! raje pa rtv kot pa 24kur pa SDs planet tv, pa nora 24 !

Mon genialci, 25.09.2025 ob 22:15

Zelo smešno… kje najdeš zdravnika, ki bo delal za ta drobiž?
Ne veš, kaj je bruto, kajne? 2500€ bruto pomeni neto 1300€, to je minimalec.
Pa še razlaga za mon telebane: neto je tisto, kar ti dobiš na račun, veš. Bruto je z vsemi prispevki, davkom, dohodnino in ga ne dobiš v roke, cepec.
Kaj si hotel povedati sploh?

1585 neto je 2500 bruto, kar je povprečna plača v državi.

In če je to povprečje na 800.000 delavcev v državi, to pomeni, da jih npr. Zaokroženo 400.000 trese 2000 neto, 400k pa 1000 neto.

Seveda vemo, da jih 400k to ne dosega, število je manjše, so pa še višje plače, ostali pa životarimo, ker smo debili, da pustimo, da nam država že v štartu vzame 50%

Javni sektor
2.819,47

od tega sektor država
2.862,73

Zasebni sektor
2.347,12

To je neto plača (brez malice, prevoza, dodatka na delovno dobo) cca 1600 se. In to je zelo zelo dobra plača. V gospodarstvu s fakulteto in dobrimi izkušnjami nikoli ne dobiš take. To je zelo dobra povprečna plača.

kako nakladate, da glava boli. Jaz sem iskalka zaposlitve, ker v našem podjetju odpuščajo,  imam 7.stopnjo, znanje, izkušnje, delala sem na vodstvenem položaju , znam dva jezika(nemško in angleško), veste kakšne žalostne plače se ponujajo ? Da komaj kje dobim 1200 neto, kar znese 1900 bruto. To je realnost. Tu pa kar naenkrat imate vsi ful dobre place , po 2000 eur neto kar znese 3200 EUR bruto oz 3770 bruto bruto strošek delodajalca. Tu ni kilometrov prevoza na delo in malice, ni regresa, ni dodatka na delovno dobo. Kaj delate da  podjetje lahko vsak mesec da cca  4300 EUR za vašo zaposlitev ( pristala sem dodatek na delovno dobo, malico, prevoz). Javna uprava ima nesramno dobre plače v primerjavi z gospodarstvom, ki jih živi. Pa še se jim bodo dvignile. Ko bi vsaj vrag vzel to državo

Anonimna880, 26.09.2025 ob 16:24

To je neto plača (brez malice, prevoza, dodatka na delovno dobo) cca 1600 se. In to je zelo zelo dobra plača. V gospodarstvu s fakulteto in dobrimi izkušnjami nikoli ne dobiš take. To je zelo dobra povprečna plača.

Sama kot zasebnik zaslužim več, partner prav tako.

Noben od naju nikoli ni bil zaposlen v javnem sektorju, imava pa znanje in izkušnje.

Ni, ta plača je nekje povprečje. Doseže jo tudi najmanj plačana kasta, če gara kot živina in nabija nadure. Kar dostikrat mora, saj ravno teh najbolj manjka. Recimo čistilke. V naši firmi jih Aktiva stalno meša, dopolnjuje, deli delovnik na objektih, itd. ker jih pač nimajo dovolj. Na koncu sklepam da dobijo spodobno plačo, ampak računaj da je vsak delovnik 10+ ur, kaj ima od življenja?

Kot prvo bi morali ukiniti plačevanje potnih stroškov in prevoza, ker nikjer drugje tega ne poznajo, razen Hrvaške.

Žal minevajo časi, ko je bila javna uprava dobro plačana … Kolegica dela za skoraj 3 x isto plačo v firmi (gre pa res za farmacijo), kot npr. v javni upravi.

mrh443, 26.09.2025 ob 20:19

Žal minevajo časi, ko je bila javna uprava dobro plačana … Kolegica dela za skoraj 3 x isto plačo v firmi (gre pa res za farmacijo), kot npr. v javni upravi.

plače v JS so v povprečju višje za 20-25&

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close